Dansk Byggeri: Solrød er den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland

24. juni 2020

Solrød Kommune får topkarakterer i både Dansk Byggeris undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed og i Solrød Kommunes egen undersøgelse af kommunens erhvervsindsats.

Ifølge Dansk Byggeri står det særdeles godt til med erhvervsvenligheden i Solrød Kommune. Faktisk så godt, at Dansk Byggeri i sin årlige rapport om kommunerne og erhvervslivet har udnævnt Solrød til den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland. Samtidig placerer rapporten Solrød Kommune på en samlet 9. plads på landsplan.

”Det er naturligvis svært at være utilfreds med så flot en placering. Solrød er en bosætningskommune, og vi bliver aldrig en af de helt tunge erhvervskommuner, men der er ingen tvivl om, at vi gør, hvad vi kan for at skabe nogle gode rammer for erhvervslivet,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Vi tager selvfølgelig rapporten fra Dansk Byggeri til efterretning, som vi gør det hvert år uanset vores placering, men vi lægger også stor vægt på vores egen undersøgelse af, hvordan vores lokale virksomheder har vurderet vores erhvervsindsats. I den undersøgelse får vi den direkte respons fra vores lokale erhvervsliv, og det er guld værd i forhold til, at vi kan understøtte den lokale udvikling og vækst bedst muligt.”

I Solrød Kommunes egen tilfredshedsundersøgelse baseret på samarbejdet mellem det lokale erhvervsliv og Solrød Kommunes jobcenter svarer hele 90 procent af de lokale virksomheder, at de har fået en tilfredsstillende service. Samtidig mener 92 procent, at der er let at få kontakt til en kommunal virksomhedskonsulent, og 92 procent vil anbefale andre virksomheder at samarbejde med Jobcenter Solrød.

”Det er nogle utrolig flotte resultater, som viser, at den nære og konstruktive dialog, vi har med vores lokale erhvervsliv, også fører til et rigtig godt samarbejde i hverdagen, men det får os ikke til at hvile ikke på laurbærerne,” siger Niels Hörup.             

                                

Fakta
Rapporten fra Dansk Byggeri udpeger bl.a. Solrød Kommune som nr. 1, hvad angår kommunale investeringer og udlicitering af tekniske opgaver. Det er muligt at dykke ned i hele rapporten fra Dansk byggeri på www.erhvervsvenlighed.dk.

Solrød Kommunes undersøgelse er baseret på 48 interviews blandt udvalgte private virksomheder, som Solrød Kommune har haft samarbejde med i løbet af det seneste år enten i forbindelse med virksomhedspraktik, afklaringsforløb eller løntilskud.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Byrådet baner vejen for nyt biogasanlæg

25-01-2021
Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget en ny lokalplan og en miljøgodkendelse for et nyt biogasanlæg ved Åmarken

ForældreIntra erstattes af Aula

25-01-2021
Fra 25. januar tager Solrød Kommunes dagtilbud Aula i brug istedet for det hidtidige ForældreIntra.

Nye boliger kan være på vej til Havdrup

25-01-2021
På baggrund af et ønske fra ejeren af et område tæt ved Havdrup Skole sættes der nu skub i planerne om nye parcelhuse i området. Lokalplanen for området sendes i høring sammen med et kommuneplantillæg.

Solrød Rådhus er lukket

21-01-2021
Der er lukket for personlige henvendelser til og med 7. februar 2021.

Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18-01-2021
Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Byrådsmødet den 25. januar afholdes digitalt

14-01-2021
Den 25. januar 2021 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Se film om ny klimaplan 2020-2030

14-01-2021
Et enigt byråd i Solrød Kommune har i december 2020 godkendt Klimaplan 2020-2030.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

11-01-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside, da det er regionen, som koordinere vaccinationsindsatsen.

Bliv hjemme og kontakt os inden aftale, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19

07-01-2021
Hvis du har en aftale hos os, og du er syg eller har symptomer på COVID-19, så bliv hjemme og kontakt os telefonisk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online