Nu er sidste del af det nye beredskab på plads

24. juni 2020

Solrød Byråd har nu vedtaget en ny risikobaseret dimensionering for kommunens beredskab og har bl.a. besluttet at købe en vandtankvogn, der kommer til at indgå i den samlede vandforsyningsstrategi for de tre samarbejdskommuner Solrød, Køge og Stevns.

Efter opløsningen af det fælleskommunale redningsberedskab Østsjællands Beredskab (ØSB) i 2019 besluttede Solrød Kommune at løse beredskabsopgaverne i samarbejde med Køge og Stevns kommuner.

Det betyder, at forudsætningerne for beredskabet er helt nyt, og at Solrød Kommune derfor har skullet lave en ny risikobaseret dimensionering (RBD) af beredskabet, som vurderer forskellige behov for fx mandskab og udstyr. Byrådet har derfor på byrådsmødet den 22. juni 2020 godkendt en ny RBD, som sikrer et godt og robust beredskab i Solrød Kommune.


”Vi er i et helt nyt beredskabsmæssigt samarbejde, som har nogle anderledes forudsætninger end vores gamle samarbejde i ØSB, hvor der bl.a. var en tankvogn tæt på, som vi kunne trække på. Sådan forholder det sig ikke i vores nuværende samarbejde, og det har naturligvis i det hele taget været nødvendigt at kigge på fundamentet for beredskabet en gang til for at sikre, at vores borgere og erhvervsdrivende kan føle sig fuldstændig trygge og være helt sikre på at få den rette hjælp, hvis ulykken er ude,” siger borgmester Niels Hörup.

Som en del af den nye risikobaserede dimensionering er behovet for vandforsyning til brandslukning blevet vurderet på ny, og byrådet har i den forbindelse på juni måneds byrådsmøde valgt at købe en vandtankvogn, der sikrer den rigtige vandkapacitet i beredskabssamarbejdet. Vandtankvognen kommer til at indgå i den samlede vandforsyningsstrategi for de tre samarbejdskommuner Solrød, Køge og Stevns.

Fakta
Byrådene i Solrød, Køge og Stevns kommuner besluttede i sommeren 2019 i kølvandet på opløsningen af Østsjællands Beredskab at indgå et samarbejde om beredskabet. Samarbejdet er gældende fra 1. januar 2020, og som en del af den nye aftale varetager Køge Kommune den daglige ledelse og administration af beredskabet på tværs af de tre nabokommuner.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Byrådet baner vejen for nyt biogasanlæg

25-01-2021
Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget en ny lokalplan og en miljøgodkendelse for et nyt biogasanlæg ved Åmarken

ForældreIntra erstattes af Aula

25-01-2021
Fra 25. januar tager Solrød Kommunes dagtilbud Aula i brug istedet for det hidtidige ForældreIntra.

Nye boliger kan være på vej til Havdrup

25-01-2021
På baggrund af et ønske fra ejeren af et område tæt ved Havdrup Skole sættes der nu skub i planerne om nye parcelhuse i området. Lokalplanen for området sendes i høring sammen med et kommuneplantillæg.

Solrød Rådhus er lukket

21-01-2021
Der er lukket for personlige henvendelser til og med 7. februar 2021.

Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18-01-2021
Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Byrådsmødet den 25. januar afholdes digitalt

14-01-2021
Den 25. januar 2021 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Se film om ny klimaplan 2020-2030

14-01-2021
Et enigt byråd i Solrød Kommune har i december 2020 godkendt Klimaplan 2020-2030.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

11-01-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside, da det er regionen, som koordinere vaccinationsindsatsen.

Bliv hjemme og kontakt os inden aftale, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19

07-01-2021
Hvis du har en aftale hos os, og du er syg eller har symptomer på COVID-19, så bliv hjemme og kontakt os telefonisk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online