Jeg kan ikke få luft

8. juni 2020


Efter at have set og hørt brudstykker af drabet på George Floyd, er jeg glad for Danmark og stolt af den danske politistyrke.

Det uhyggelige og fuldstændig rædselsfulde drab på George Floyd er kvalmende, og går langt over min forstand. Når det så er en politimand med autoritet, så går det hele i sort. Jeg forstår det ikke.

Når man erfarer, at et menneske er ved at blive kvalt, vil de fleste instinktivt forsøge at hjælpe - men ikke i USA. Politiet ignorerer fuldstændig situationen. Det er ækelt og skræmmende.

Når det foregår i USA, et demokratisk og oplyst samfund, og ikke et autoritært og udemokratisk land, så er det endnu mere uforståeligt.

Jeg håber, det amerikanske retssystem finder handlingen ulovlig. Alternativet er uacceptabelt.

Drabet og de efterfølgende optøjer kaster tilsyneladende brænde på et godt antændt bål, som i en dansk sammenhæng er ufattelige. USA har grundlæggende store samfundsudfordringer og meget lidt samfundssind.

I forhold til drabet kan Danmark intet gøre overfor supermagten USA. De må varetage deres egne problemer og vi må prise os lykkelige for, at sådanne situationer ikke sker eller accepteres i Danmark. Det danske politi er jo englebasser i forhold til nogle amerikanske betjente.
Danmark er et dejligt land.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet


Flere artikler

Tillykke til Biden

09-11-2020
Tillykke til Biden, USA og verden

De miljørigtige S-tog erstattes af gamle dieselbusser

05-11-2020
I oktober og november har DSB i weekenderne erstattet S-togene med Togbusser på strækningen mellem Køge og Vallensbæk. Det betyder at de støjsvage og lugtfrie elektriske S-tog, erstattes af en masse dieseldrevne busser, som skal fragte passagerne. For hvert tog der skal erstattes, kører der op til 3 busser ned gennem vores boligkvarterer.

Nåede du det, du ville?

19-10-2020
Efterårsferien er slut og vi skal alle tilbage i rillen

#Me too

12-10-2020
Vi skal opføre os ordentligt overfor hinanden


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online