HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18. maj 2020

Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

For boligejere i Solrød betyder det en skattelettelse i omegnen af 15 – 20%.

 

I hovedtræk betyder aftalen at:

·       Ejendomsværdiskatten lempes med samlet set godt 3 mia. kr. i 2021-2023.

·       Grundskylden kan højst stige med 2,8 pct. årligt i 2022-2024. Det var tidligere 7%

·       De kommunale grundskyldspromiller kan ikke sættes op i 2021-2028.

·       De kommunale dækningsafgiftssatser kan ikke sættes op i 2021-2028.

·       Boligskatterne skønnes lempet varigt med ca. 0,6 mia. kr. før tilbageløb i forhold til gennemførelse af boligskatteomlægningen i 2021. Efter tilbageløb skønnes provenuvirkningen til ca. 0,5 mia. kr.

·       Aktuelt ventes der tilbagebetalt ca. 13 mia. kr. skattefrit til boligejere som har betalt for meget, på grund af for høje vurderinger.

 

Og helt særligt kan man glæde sig over, at der også afsættes 100 mio. kr. årligt fra 2024 til forbedringer af vilkårene for pensionister, der bor i ejerbolig eller lejebolig.

 

Ingen kan vist være i tvivl om, at vi konservative i årevis har kæmpet en (ofte ensom) kamp for lavere boligskatter. Træerne er ikke vokset ind i himlen med den nye aftale – men det er i den rigtige retning. 

Egentlig burde boligskatter afskaffes

Helt grundlæggende mener vi ikke, at man skal betale skat for at bo i et hus, man allerede har købt. Det svarer til at betale skat af sin løn to gange, og det er ganske enkelt ikke fair. Det Konservative Folkeparti har derfor foreslået, at man fjerner begge ejendomsskatter – grundskyld, der betales til kommunen, og ejendomsværdiskat, der betales over skatten – så danskerne ikke længere beskattes af at bo i hus eller lejlighed.

 

For at finansiere afskaffelsen fjernes rentefradraget, og der indføres i stedet en skat på det overskud, man eventuelt får, når man sælger sin ejendom og forlader ejendomsmarkedet. Man beskattes kort sagt først, når og hvis der er noget at beskatte. Et system, som er kendt fra blandt andet Sverige, men som Det Konservative Folkeparti desværre står helt alene med herhjemme i Danmark.

 

Nå, men nu glæder vi os først og fremmest over, at der for en gangs skyld er gode nyheder for boligejerne, og derudover arbejder vi selvfølgelig videre. 

Af Jan Færch, konservativt byrådsmedlem i Solrød Kommune


Flere artikler

Havdrup Brugsforening har indkaldt til generalforsamling

10-08-2020
Havdrup Brugsforening har nu indkaldt til generalforsamling, tirsdag den 25. august klokken 19:00

Årets bedste nyhed – Cirkus Baldoni kører atter på de danske landeveje og vi glæder os som aldrig før

10-08-2020
Cirkus Baldoni besøger Solrød Strand. Onsdag den 26. august kl. 17.00 gæster Cirkus Baldoni Solrød Strand. Teltet rejses ved Solrød idrætscenter.

Instruktør Christina Rosendahl møder lokale rebeller på danmarksturné med 2. verdenskrigsdrama om Henrik Kauffmann

10-08-2020
Instruktør Christina Rosendahl drager på turné med filmen VORES MAND I AMERIKA og ser nærmere på den Kauffmann´ske mentalitet i de danske lokalsamfund.

Anders Ands nye nabo er fundet

10-08-2020
Med Knahrvorn bortrejst står hans hus på Paradisæblevej tomt. Den nye beboer er 8-årige Buster, der vandt konkurrencen om at blive Anders Ands nye nabo. Med sin blå trækbasun passer han perfekt til Andeby-universet, mener Anders And-bladets redaktør.

Første udstilling i Kirkens Hus

10-08-2020
Med Ingrid som tovholder har Solrød Kunstforening i dag ophængt en udstilling med 26 kunstværker i Kirkens Hus på Trylleskovs Allé i Solrød.

Fodbolden starter op igen

10-08-2020
Havdrup Fodbold kom i gang igen den 18. maj efter COVID-19 nedlukningen, og nu har vi holdt en pause igen, fordi det blev sommerferie. Men nu er ferien slut, og efterårssæsonen starter på mandag den 10. august.

Dyrskue for børn

10-08-2020
For de 4 - 12 årige. Har du Solrøds sødeste kæledyr?

Pia anbefaler: Det glemte brev

10-08-2020
En rørende kærlighedshistorie om to unges umulige kærlighed under Holocaust.

UngSolrød på sjov tur i Tivoli

06-08-2020
13 unge fra Solrød brugte onsdagen på vilde rutsjebaner i Tivoli sammen med UngSolrød.

Rejs med Filmstriben - Turen går til Island

06-08-2020
Du behøver ikke forlade landet for at opleve alverdens eventyr. Giv dig i kast med Filmstribens vidunderlige univers, og opdag fremmede kroge af verden du ellers ikke ville få at se.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online