SSP beder forældre om hjælp

14. maj 2020

SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Foråret er over os, og sommeren står for døren. Traditionelt betyder det, at mennesker samles i det fri, nyder vejret og laver forskellige sociale aktiviteter rundt omkring i kommunen. Dette gælder i særlig grad vores unge mennesker, som mødes forskellige steder, hvor de hygger sig og hører musik.

”I lyset af de nuværende situation med Covid-19 er det vigtigt, at særligt forældrene er med til minde de unge om ikke at være mere end 10 i en gruppe, minde dem om ikke at spille for højt musik, passe på tingene og fjerne deres affald, inden de forlader stedet”, siger SSP-konsulent Kasper Vest Nielsen.


”Som forældre kan man blive utryg, når man sender sit unge menneske afsted. Men man har også et særligt ansvar. Derfor er det en god idé, hvis man laver nogle aftaler om, hvor meget alkohol det er ok at indtage, og aftale hjemkomsttidspunkt eller afhentning. Ligesom man kan lave aftaler med forældrene i den unges vennekreds, således at der er nogenlunde ens aftaler. Husk, det er ikke de unge, som sætter grænsen, det er de voksne, som bestemmer, hvor grænsen skal være”, supplerer SSP-konsulent Bo Juul Andersen.

SSP udfører en tryghedsskabende indsats, hvor de forsøger at møde de unge og få skabt en dialog, således at de bliver opmærksom på, at de ikke er til gene for omkringboende.

”Men alle borgere kan være med til at hjælpe. Hvis man henvender sig til de unge i en venlig tone, tager de godt imod vokse og vil meget gerne i dialog”, siger Kasper Vest Nielsen, og hans erfaring er, at det har den største præventive virkning, hvis vi alle sammen hjælper de unge og hinanden med at skabe rammer og plads til alle.

Vores verden er meget pludseligt blevet en anden grundet Covid-19. Vi har gennem lang tid holdt afstand til hinanden, hvilket i særlig grad kan være svært for unge mennesker. De unge mennesker har ikke været i skole eller fritidsaktiviteter, og de savner hinandens selskab. Unge føler, at det er svært at finde nogle positive ting at glæde sig til. De arrangementer som de har set frem til er aflyst, og verden er svær at overskue. De vil gerne være sammen, men de mødes ikke hos hinanden, men i stedet ude i det fri.

”Derfor ser vi en øget aktivitet med unge mennesker rundt omkring i kommunen. Vi oplever generelt, at de unge mennesker respekterer retningslinjerne for at mindske Covid-19-smitte, om ikke at være forsamlet mere end 10 personer. Men unge mennesker kan til tider glemme ting, og har derfor ind imellem behov for at blive mindet om retningslinjerne”, siger Kasper Vest Nielsen

 ”Vi ser unge på de forskellige institutioner, skoler, Karlstrup Kalkgrav og stranden. Vi møder unge som drikker alkohol, og vi kan se, at der flere af stederne også er tegn på, at der bliver røget hash. Desværre ved vi også, at når unge er påvirkede stiger risikoen for, at de udøver hærværk, eller at der sker andre uhensigtsmæssige ting. Vi har allerede set hærværk flere steder, og vi ser mange efterladenskaber såsom knust glas, tobaksrester og andet affald. Derfor er det vigtigt, at vi hjælpes ad med at få de unge til at være sammen på en god måde”, slutter Kasper Vest Nielsen af og tilføjer, at SSP vil fortsætte den tryghedsskabende indsats og ønsker alle en god sommer.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.

Jobkonsulenter bliver til børnehavefrivillige for at hjælpe til under coronakrisen

30-04-2020
I Solrød Kommune har 23 medarbejdere fra kommunens job- og socialcenter frivilligt tilbudt deres hjælp til kommunens tre folkeskoler og 11 dagtilbud, som har taget imod tilbuddet med kyshånd.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online