Brug store bededag til bøn

4. maj 2020

I haven ved Solrød Strandkirke har jeg i løbet af april kunnet se påskeliljer, som blev plantet af konfirmander i efteråret. Det var sørgmodigt at se de påskeliljer stå og blomstre uden, at der var hverken konfirmander eller andre til at nyde dem.

Og nu nærmer store bededag sig. Det der plejer at være den første dag med konfirmationer i Solrød Sogn. Jeg kan se konfirmander for mig: spændte, glade, nervøse, ængstelige, fine. I år vil Solrød Kirke og Solrød Strandkirke desværre være stille, uden mennesker, uden lys og blomster, uden velsignelser, uden musik, kram, tårer, smil og følelser. De vil være helt tomme.

Men vi kan godt være heldige og finde noget i tomheden. Påske handler om, at mennesker fandt noget i tomheden. I den tomme grav sad der en engel. Og englen fortalte, at Jesus ikke længere var død, men Jesus lever.

Jeg kom til at tænke på, at det, vi kan finde i store bededags tomhed, er det, som store bededag egentlig handler om: bøn. Store bededag er en helligdag, der kun findes i Danmark. Oprindelig var der flere bededage på et år. Folk skulle faste, sige undskyld til Gud og bede Gud om hjælp og takke i bøn for alt det gode. Det blev til mange helligdage på et år, hvor virksomheder og skoler lå stille hen. Derfor blev de samlet til én stor bededag.


I år kan vi bede til vores Gud, der hvor vi nu er. Mange psykologer, filosoffer og forfattere skriver i denne tid, at hvis vi hører til dem, der har ekstra tid til rådighed, fordi vi ikke kan udføre vores arbejde, kan vi bruge tiden til at tænker over, om der er noget vi kan lære. Vi opdager måske, at der er noget i vores liv, vi gerne vil gøre anderledes fremover.

Vi kan store bededag bede Gud om hjælp til at vise os, hvilken vej vi skal gå, hvilke værdier i vores liv, der er de vigtigste, og om vi må få håb i en håbløs tid.

Store bededag kan vi sætte os et stille sted, folde vores hænder og fylde tomheden med bøn. Alle kan finde ud af at bede. Det er bare at tale med Gud. Sige: ”Hej Gud, jeg har noget jeg gerne vil tale med dig om …” Og når man er færdig, slutte med et ”Amen”.

God store bededag til jer.

Charlotte Gravesen

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Sommercafé i Karlslunde Sognegård

02-07-2020
Vi mødes onsdag d. 8. juli, kl. 14:00-16:00 i Sognegårdshaven til sang, fællesskab, kaffe og kage. Alt med håndsprit og afstand.

Sommer Kig-Ind i Jersie Sognehus

02-07-2020
Synes du, at sommeren er lang? Savner du nogen at tale med og mødes med? Kig Ind er et par hyggelige timer med kaffe, brød, snak og sang i uformelle rammer.

Er minikonfirmand lige sagen?

02-07-2020
Går du efter sommerferien i 3. eller 4. klasse på Sydkystens Privatskole, åbner Jersie Kirke nu hold for minikonfirmander – med start i september 2020.

Sommerens gudstjenester i Præstegårdshaven

25-06-2020
Her kan du se hvornår sommerens gudstjenester afholdes i Præstegårdshaven i Gl. Havdrup.

Kender du den hemmelige legeplads?

25-06-2020
Vidste du, at der lige bag Jersie Sognehus ligger en helt nyanlagt legeplads? Med aktiviteter, leg og sjov for børn i alle aldre.

Mænd & Mad i Havdrup

22-06-2020
Mand, kan du li´ go´ mad i godt selskab? Næste gang er tirsdag d. 30. juni, kl. 17:00-21:00 i Havdrup Sognehus.

Kom sikkert til gudstjeneste

18-06-2020
Er du klar til at komme i kirke igen? Vi har rykket vores gudstjenester fra Jersie Kirke og ind i Jersie Sognehus (lige ved Jersie Station), så vi har rigelig plads til at skabe afstand og overholde alle retningslinjer, når det gælder corona.

Sommer Fællessangskoncert med Karlslunde Kirkes Ungdomskor

11-06-2020
Vi glæder os til at gense de dygtige korsangere og til at byde nye sangere velkommen.

Pilgrimsvandring til Rørmosen

11-06-2020
Denne aften går vi en dejlig lang vandring i den sommerlyse aften og hører om pilgrimskransens perler.

Borde og bænke på kirkegården

11-06-2020
Så er der sat borde og bænke op på kirkegården. Til en kop kaffe og madpakken, et spil kort eller en sludder.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online