Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

4. maj 2020

I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

For lidt over ni uger siden kom coronavirus til Danmark, og siden da har landet og herunder Solrød Kommune bl.a. ved hjælp af helt nye retningslinjer og anbefalinger kæmpet en kamp mod coronavirus. Et forsigtigt skøn er, at første slag mod virusset ser ud til at være vundet i Solrød Kommune. Statistikken viser nemlig, at der i Solrød Kommune i en periode på ti dage ikke blev registreret nye smittetilfælde.


”Det er godt gået. Både af medarbejderne i vores kommune, som i hele coronaperioden løbende har tilpasset sig de mange nye retningslinjer og har arbejdet hårdt og passet godt på os borgere, og af borgerne, som har taget de statslige sundhedsmyndigheders retningslinjer seriøst med alle de konsekvenser og afsavn, som det indebærer,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Både borgere og medarbejdere har taget imod den nye hverdag med gåpåmod, og det har medført, at håndteringen af coronapandemien indtil nu er gået over forventning. Det betyder ikke, at vi vil slække på indsatsen. Vi vil forsat følge de statslige sundhedsmyndigheders anbefalinger og retningslinjer til punkt og prikke – det er jo netop, fordi vi alle sammen har været så gode til at følge retningslinjerne, at vi ikke har flere smittetilfælde.”

De mange nye retningslinjer og anbefalinger har ført nye kreative løsninger med sig rundt omkring i kommunen. På Plejecenter Christians Have kan pårørende fx aftale, at de kan mødes med en beboer og tale sammen over hækken, der er blevet lavet vejledning til, hvordan man kan ringe til hinanden via videoopkald, og det er muligt for pårørende at sende hilsner til beboerne via e-mail.

Genoptræningscenteret har lavet programmer og videoer, som borgerne kan træne efter og afholder Skype-møder med borgerne, hos Solrød Bibliotek og Kulturhus kan borgerne bestille og hente bogposer, og på skoleområdet er der fx indkøbt et væld af campingstole, så undervisningen kan foregå uden for. Hos dagtilbuddene er der fx lavet vinke- og afleverings-zoner og legepladserne er inddelt til mindre grupper af børn. Samtidig er der kommet ekstra hænder til flere områder, fordi kommunens medarbejdere hjælper hinanden på kryds og tværs af fagområder fx ved, at jobkonsulenter midlertidigt hjælper til i dagtilbud og skoler.

”Det er fortsat en kompliceret øvelse at overholde alle retningslinjerne på alle områder samt ikke mindst at genåbne dele af dagtilbud og skoleområdet under så markant anderledes forhold end normalt. Heldigvis er lysten til at finde nye løsninger stor hos vores engagerede medarbejdere, og vores borgere – både børn, unge og ældre – har taget rigtig godt imod de mange nye tiltag. Jeg vil gerne sige tak til borgerne for deres positive indstilling, som gør, at vi alle kan komme bedst muligt igennem denne vanskelige situation,” siger Niels Hörup.

Du kan holde dig orienteret om myndighedernes anbefalinger på www.coronasmitte.dk, og du kan holde dig orienteret om coronakrisens påvirkning på Solrød Kommune på www.solrod.dk/corona.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Lær at spotte de digitale fælder

12-07-2020
Svindelmails, fuphjemmesider og falske sms´er. Få hjælp til at spotte de digitale fælder.

Sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år

09-07-2020
Går årets sommer lidt stille for sig? Er der brug for at komme ud og opleve noget nyt? Vær med til et hav af spændende sommeraktiviteter for børn!

Solrød Kommune sender springvandssag til voldgiftsnævn

09-07-2020
Igennem længere tid er der konstateret et alt for højt vandforbrug ved springvandet på Strandvejstorvet i Solrød Kommune. Det har fået Solrød Kommune til at sende sagen til voldgiftsnævnet.

Se om du kan søge tilskud i år til bedre bredbånd

09-07-2020
Energistyrelsen har oprettet en bredbåndspulje for udvalgte adresser, og det er nu muligt at gøre indsigelse mod Energistyrelsens udpegninger.

Sådan besøger du en beboer på Christians Have

02-07-2020
For at passe bedst muligt på beboerne på Plejecenter Christians Have opfordrer Solrød Kommune fortsat til, at besøg hovedsageligt foregår udendørs.

Skal du bygge restauranten ved Strandens Hus?

02-07-2020
Solrød Kommune søger en lejer, der har interessen og engagementet til at opføre en restaurant ved Strandens Hus.

Undgå badning efter større regnskyl

29-06-2020
Badning frarådes generelt 2-3 dage efter større regnskyl.

Nu kan du blive testet for COVID-19 i Solrød Kommune

29-06-2020
I uge 27 bliver der etableret et lokalt testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, der er beliggende i Solrød Center.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online