Jobkonsulenter bliver til børnehavefrivillige for at hjælpe til under coronakrisen

30. april 2020

I Solrød Kommune har 23 medarbejdere fra kommunens job- og socialcenter frivilligt tilbudt deres hjælp til kommunens tre folkeskoler og 11 dagtilbud, som har taget imod tilbuddet med kyshånd.

Jobvejledning og paragraffer er for en tid byttet ud med hjælp til fx håndvask og toiletture for 23 medarbejdere i Solrød Kommunes Job- og Socialcenter. Medarbejderne er nemlig blandt de ansatte i kommunen, som pga. coronakrisen har tilbudt deres hjælp til at tage sig af de yngste borgere på kommunens tre folkeskoler og elleve dagtilbud, så det faste personale har mere tid til sikre god pædagogisk praksis og tage sig godt af børnene.

”Lovgivningen på beskæftigelsesområdet er suspenderet, derfor er det oplagt, at vi tilbyder vores hjælp til de områder, som har brug for det. Tidligere var det skole- og dagtilbudsmedarbejderne, som tilbød ældreområdet deres hjælp, og nu er vi nået til, at beskæftigelsesmedarbejderne tilbyder skole og dagtilbudsområdet vores hjælp. Vi skal have alle hjulene til at dreje rundt, og det gør vi bedst sammen - hver for sig,” siger leder af Jobhuset og Erhverv, Jannie Asklund, som også selv har valgt at skift sit lederjob ud med en uge i et dagtilbud.


”Jeg har netop haft min første dag i Naturbørnehaven i Solrød Kommune, og sikke nogle skønne børn og dygtigt personale. Nu bliver det spændende om lovgivningen på beskæftigelsesområdet snart genåbner, ellers kunne jeg være fristet til at tage en uge mere,” fortæller hun.

Også jobkonsulent Bende Nyvang er glad for at kunne tilbyde sin hjælp med alt lige fra håndvask til toiletture og et ekstra skub på gyngen.

”Det giver så god mening nu, hvor vi ikke har travlt i Jobcenteret, at vi kan være med til at løfte opgaverne på tværs i kommunen.  Det betyder også, at vi danner nye relationer, som fremadrettet gør samarbejdet meget nemmere fx, hvis vi gerne vil have en borger i praktik i børnehaven. Det er rigtig dejligt at kunne føle sig nyttig - COVID-19 eller ej,” siger Bende Nyvang.

Hos kommunens skoler og dagtilbud har der lydt et stort ”ja tak” til den ekstra hjælp, fortæller Pernille Sand, der er leder af Naturbørnehaven og Egebo Børnehave, og siger:

”Vores personale løber stærkt i disse tider, så det rigtig fint, at vi får en hjælpende hånd fra vores andre kommunale kolleger, som har lyst til at give en hånd med. Det giver lidt luft i hverdagen, og det er en god hjælp til at sikre, at børnene får de optimale vilkår i denne noget anderledes tid.”

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online