Corona-tiltag: Solrød Kommune bygger for 26,7 mio. kr. ekstra i år

30. april 2020

Ny cykelsti til skolebørn, forskønnelse af Solrød Center, renovering af Uglegårdsskolen, tilslutning til fjernvarme for Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter og nye brandalarmeringsanlæg flere steder i kommunen – det er blot nogle få af de tiltag, Solrød Kommune iværksætter for at hjælpe virksomheder og beskæftigelse på vej under coronakrisen.

For at hjælpe det trængte erhvervsliv og beskæftigelsen, som har svære kår under coronakrisen, er der blevet skruet gevaldigt op for anlægsbudgettet i Solrød Kommune. Byrådet har nemlig på byrådsmødet den 27. april valgt at fremrykke anlægsprojekter for mere end 26,7 mio. kr., så det samlede anlægsbudget for kommunen nu er på 134 mio. kr. Det skal ses i lyset af, at det oprindelige anlægsbudgettet i Solrød Kommune i 2020 lå på 79 mio. kr.

Muligheden for at fremrykke anlægsinvesteringer har rod i en aftale mellem regeringen og KL om, at kommunerne sættes fri af den aftalte anlægsramme for 2020. Aftalen omhandler anlægsopgaver, der hurtigt kan sættes i gang, og som kan afsluttes i år.


”I byrådet er vi enige om, at vi naturligvis skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe danske virksomheder og lønmodtagere, hvoraf mange er voldsomt påvirket af coronapandemien. Vi har derfor set på, hvilke anlægsprojekter der er mulighed for at sætte relativt hurtigt i værk, så vi kan hjælpe til med, at dansk erhvervsliv får den saltvandsindsprøjtning, der er brug for,” siger borgmester Niels Hörup. 

De mange projekter spænder vidt i både omfang og økonomi og dækker således både over fx etableringen af en ny cykelsti ved Munkekærskolen, et fodgængerfelt i lyskrydset ved Solrød Byvej og Huginsvej, tilslutning til fjernvarme for både Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter og nye brandalarmeringsanlæg på fx både flere dagtilbud, skoler og Aktivitets- og Frivilligcenteret.

Som en af de helt store poster er også fremskrivningen af en del af den omfattende renovering af Uglegårdsskolen, som bl.a. inkluderer en renovering af døre, vinduer, pergolaen, kloaker og ventilation. Samtidig iværksættes et pilotprojekt med renovering af skolens toiletter. Alt i alt løber de fremrykkede renoveringsprojekter af Uglegårdsskolen op i ca. 9,8 mio. kr. 

Også forskønnelsen og renoveringen af Solrød Center, som allerede er i fuld gang, tager ekstra fart. Der er således afsat 4,5 mio. kr. ekstra til projektet i år, så endnu mere af centergaden end først planlagt renoveres, og samtidig sættes der penge af til at udføre en nytænkning af springvandspladsen.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online