Tænd lys i vinduet 4. maj

23. april 2020

Mandag den 4. maj er det 75 år siden, Danmark blev befriet.

Tænk på, at vi lever i et land, hvor vi ikke behøver være bange for, om der falder bomber, der er ikke fjendtlige soldater, der skyder efter os på gaden, ingen voldelige bander, der trænger ind i vores huse og voldtager og slår ihjel.

Vi behøver ikke flygte, vi skal ikke følge andre love og regler, end dem der på demokratisk vis vedtages i Folketinget, og vi må dyrke vores egen religion.

Den tryghed tænker jeg med glæde på, når jeg tænder stearinlys og sætter dem i vindueskarmen 4. maj.


I år er der måske særlig grund til, at vi sætter tændte lys i vinduerne 4. maj om aftenen. Det er jo en skik, der opstod i Danmark efter 2. verdenskrig. Nu behøvede danskerne ikke længere mørklægge byer for at undgå fjendske bombefly. Nu kunne de ånde frit og trygt lyse deres hjem op. I årenes løb er mange mennesker blevet ved med at sætte lys i vinduerne af ren og skær glæde for, at vi lever frit. Og så minder lysene os om, at vi skal værdsætte vores frihed og ikke tage den for givet.

I denne tid oplever vi, at det, vi har taget for givet, er blevet taget fra os på grund af en virus. Så i år kan vores lys i vores vinduer sende det signal til dem, der går forbi ude på vejen, at vi sammen håber på en tid, hvor vi får fællesskabet og hverdagen tilbage igen.

Charlotte Gravesen

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Julesalmer og musikalske overraskelser

30-11-2020
På trods af corona behøver du ikke gå glip af glæden ved at synge julesalmer og være sammen i kirken i år. Fem gange i løbet af december inviterer Solrød Strandkirke til “Julesalmer og musikalske overraskelser".

Jule koncert i Karlslunde Kirke

30-11-2020
Dette års julekoncert byder på en koncert med kirkens egen sanger Mogens Gert Hansen, sanger Lonni Thostrup samt sanger Hanne Bech Andersen.

Kig-Ind i Jersie Sognehus

23-11-2020
Har du lyst til at mødes med andre til en hyggelig eftermiddagsstund, er vi flere, der mødes hver anden tirsdag i et par timers tid.

Juleaften i Solrød Sogn

23-11-2020
I år holder vi ikke julegudstjenester i Solrød Strandkirke og Solrød Kirke, som du kender dem.I stedet kan du uden for Solrød Strandkirke kl. 11-14 få en julehilsen af Charlotte Gravesen.

Sognecaféen åbner igen 1/12

19-11-2020
Efter at have været corona-lukket i november, håber Dorrit og Britta at kunne åbne igen tirsdag 1. december kl. 10.

Gudstjeneste med frokost bagefter

19-11-2020
Søndag d. 29. november kl. 10:30 til kl. 11:30 er der gudstjeneste i Jersie kirke ved Hanne E. Schmidt.

Julesalmer og musikalske overraskelser

19-11-2020
På trods af corona behøver du ikke gå glip af glæden ved at synge julesalmer og være sammen i kirken i år. Fem gange i løbet af december inviterer Solrød Strandkirke til “Julesalmer og musikalske overraskelser".

Første søndag i advent er en festdag i kirken

19-11-2020
Søndag den 29. november kl. 11 markeres første søndag i advent ved gudstjenesten i Solrød Strandkirke.

Solrød Kirke er årets julekirke

16-11-2020
Solrød Kirke har fået den ære at være udpeget til årets julekirke af Familie Journal, og derfor pryder vores smukke landsbykirke forsiden af bladets julehæfte, der udkom i sidste uge.

Familiegudstjeneste - På vej mod jul

12-11-2020
“Hvad er det, der gør jul til noget særligt, gør stuen lys og hjertet varmt og kærligt?", lyder det i en af de salmer, som vi skal synge til familiegudstjenesten “På vej mod jul" søndag den 22. november kl. 11 i Solrød Strandkirke.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online