Er du helt sikker på, du skal i sommerhus?

2. april 2020

Rigtigt mange har glædet sig til at kunne slappe af i sommerhuset i påsken. Men at mange mennesker rejser i en tid med smittepres kan starte nye smittekæder, hvis ikke du er meget bevidst om alt, hvad du gør.

De naturskønne og store sommerhusområder kommer i påskedagene til at lokke med sol, strand og fritidsliv, men det er også der, vi kan risikere, der bliver startet nye smittekæder. I Syd- og Sønderjylland har vi nogle af landets største koncentrationer af sommerhuse. Alle kender Blåvand, Vejers, Rømø og Fanø, og der er sommerhuse og ferieboliger mange andre steder i kredsen.

Rigtigt mange familier trænger til at komme ud i naturen og i andre rammer. Både de, der ejer et sommerhus og de, der vil leje et. Det har vi stor forståelse for.

Det er heller ikke lige nu forbudt at tage i sommerhus med familien. Men vi vil appellere til, at du tænker grundigt over, om I nu også skal afsted. Rejser på kryds og tværs i landet kan starte ny smitte. Der er i sommerhusområderne også mange fastboende pensionister, som kan være i den særlige risikogruppe i forhold til virus. Og når feriestemningen breder sig, kan man være tilbøjelig til at slække på de elleres gode vaner i forhold til smitte.
- Hvis du beslutter dig for at tage af sted, så er det utroligt vigtigt, at du tager dine gode vaner hjemme fra med dig, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Det er lige nu, vi alle sammen har ansvar for at holde fast og holde ud. Det er nu, vi skal se, at kurverne over indlagte og alvorligt syge helst skal flade ud. Vi har hver en del af ansvaret for det – også hvis man vælger at tage i sommerhus.

 

De gode råd

- I må ikke i det offentlige rum forsamles mere end 10 personer.
- Gensynskram, high-fives eller fællesspisning med naboerne frarådes.
- Hold dig to meter fra alle andre, end de mennesker du bor sammen med.
- Køb eventuelt ind hjemmefra, så du ikke kommer ind i fyldte butikker på feriestedet
- Hvis du tager ud og handle, lad så en enkelt voksen handle for hele familien og gør brug af handsker og håndsprit. Rør ikke ved ting, du ikke vil købe.
- Når I går eller cykler tur, så vælg områder der ikke er overrendte og hold stadig to meters afstand til andre. 
- Lad så vidt muligt være med at røre ved ting, som andre også kan have sat hænderne på. Det gælder offentlige legeredskaber, borde/bænke, offentlige motionsredskaber etc.

Vi har alle et ansvar – hele tiden. Også i den tid hvor vi egentlig helst bare vil slippe tøjlerne lidt og ikke skulle tænke på smitte og sygdom.

Kilde: Politi.dk


Flere artikler

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online