Solidaritet når regningen kommer

30. marts 2020

Når regningen kommer efter pandemien, skal vi stadig løfte i flok


Danskerne lever i høj grad op til anbefalingerne om at passe på sig selv og ”holde afstand”. Solidariteten og omsorgen for hinanden er til at føle. Både hos høj og lav. Det er dejligt og det redder liv.

Samfundet sørger for, at så få som muligt bliver syge, så sygehusene kan følge med. Virksomhederne bliver hjulpet, så færrest muligt bliver fyret.

Prisen for nedlukningen af Danmark er samtidig enorm. Indtil videre er næsten 50.000 meldt sig arbejdsløse. Aktiefald på børserne. Konkurser, lukkede butikker, tomme arbejdspladser, et haltende boligmarked og lignende koster penge. Mange penge. Danmark kommer ikke til at ligne sig selv lige med det samme. Der er en regning, som skal betales.

Allerede nu er der mange forslag på, hvordan regningen skal betales. Nogen foreslår lettelser af skatter og afgifter, fremrykning af offentlige anlægsarbejder, momsfritagelse for restauranter, forøgelse af håndværkerfradraget mv. Andre foreslår, at Staten skal betale, når sundhedsvæsenet, plejesektoren og resten af den offentlige sektor skal indhente det, de ikke har nået, mens Coronaen rasede.

Det er godt med mange ideer, men når regningen kommer efter pandemien, skal vi stadig løfte i flok og udvise solidaritet med fællesskabet.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Tag Coronasnakken med dit barn

28-09-2020
Dansen med Corona er i fuld gang

Psykiatrien får et løft

07-09-2020
I de kommende år får psykiatrien et velfortjent løft

Vores velfærdssamfund svigter de svageste

31-08-2020
Der er et yndigt land - sådan lyder startsordene på vores smukke danske nationalsang. Men, hvor yndigt er vores velfærdssamfund egentlig? Vi kan alle blive enige om, at TV2-dokumentaren "plejehjemmene bag facaden" var hjerteskærende. De uhyrlige forhold, omsorgssvigt og pligtforsømmelse af værste skuffe. Ingen årsager eller forklaringer kan retfærdiggøre denne umenneskelig behandling!

En hjertelig tak til hele Solrød

20-08-2020
Vi har i Solrød kommune oplevet flere mindre lokale udbrud af Covid19 siden sygdommen for alvor blussede op i Danmark. Heldigvis har vi set, at virksomheder og borgere har hjulpet både det lokale samfund og Danmark som helhed ved hurtigt at hjælpe til med at få inddæmmet smittekæderne, hvorefter smittetrykket er faldet igen.

Bedre kollektiv transport i regionen

17-08-2020
Region Sjælland har i samarbejde med Movia igangsat et forsøg, så den kollektive trafik kan hamle op med privatbilismen

Et farligt stykke imellem Cementvej og børnenes favorit MacDonalds.

17-08-2020
Kære politikere. Min vej falder ofte forbi vejstykket imellem Tåstrupvejen og det nye Trylleskov kvarter. Nærmest ugentligt ser jeg bløde trafikanter og gående komme i farlige situationer i den smalle, og flere steder ikke eksisterende vejrabat ved motorvejsafkørslerne.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online