Krisen kan inspirere til ny undervisning

26. marts 2020

Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står tomme

Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står – ligesom landets øvrige skoler – tomme på grund af covid-19-krisen. Skolen er dog kun nedlukket på facaden – der hersker masser af liv hjemme hos skolens undervisere, som mødes med deres elever over hverdagens undervisning online.

Underviserne på EUX & EUD Business på Køge Handelsskole får i denne tid masser af praktisk erfaring med fjernundervisning. Ja, der er udfordringer med overbelastede digitale platforme, men der er gå på mod og vilje til at få det til at lykkedes. Niels Thingvad sidder derhjemme og kommunikerer med de to voksenklasser, han til daglig underviser på EUX Business.

”Det er afgjort en anderledes hverdag, når man ser sine elever – flere ad gangen på webcam. Det er hyggeligt at mødes online – flere har børn hjemme fra børnehave. De er nysgerrige efter at se hvad deres forælder laver foran skærmen, så de kommer fra tid til anden op på skødet. Det er da meget sjovt og lidt støjende til tider, men det går fint. Selvfølgelig ville vi have foretrukket dagligdagen i klassen, men under disse omstændigheder, så klarer vi det,” siger Niels Thingvad og fortsætter: ”Det er sjovt og lærerigt, og spiller fint sammen med alt det vi har lært, da mine kollegaer og jeg tog diplommodul i "Digitale teknologier i de erhvervsrettede uddannelser – vi får masser af praktisk erfaring, som vi kan tage med os, når krisen er overstået," siger Niels ThingvadHverdagens balanceakt

Også hjemme hos underviser Kristine N. Kirkensgaard er der fuld gang i hjemmekontoret med online undervisning. Hun underviser 1. års elever på EUX Business og hun er også tilfreds med at få testet fjernundervisning af. Hun konstaterer, at det faktisk fungerer fint.

”Jeg har haft en dag med at afholde SUS-samtaler som står for Studerendes Udviklings Samtale. Jeg har online haft møde med en elev ad gangen, og det har fungeret godt. Jeg har også undervist klasser i mine fag - Erhvervsfag og Virksomhedsøkonomi og IT,” siger Kristine N. Kirkensgaard.

”Vi er fuldt ud bevidst om, at det kræver noget af vores elever og at det kræver noget af os som undervisere. Et vigtigt læringselement i det med at undervise online, er ikke at glemme det sociale behov som vores elever har. De har jo valgt at gå på en fysisk skole fremfor en institution med udelukkende fjernundervisning. De lider et afsavn af hverdagens rutiner på skolen, interaktionen med deres lærere – også de uformelle stunder på gangen og deres kammerater,” siger Kristine N. Kirkensgaard og fortsætter:

”Vi har derfor i 1. årsteamet ret hurtigt besluttet, at alle lektioner starter med et konference opkald via Office365 programmet Teams, som vi allerede bruger i vores afdeling. At man kan foretage opkald til enkelte elever og hele klasser er en ny feature, som vi er blevet præsenteret for under Coronakrisen. Vi følger skemaet som planlagt, tjekker eleverne af i starten af undervisningen, hører hvordan de har det og småsnakker lidt inden dagens program præsenteres. Vi kan via Teams, dele skærmen af fx en planlagt PowerPoint, opgaver mv., så hverdagen kører videre. Det er vigtigt, at vi husker at styrke sammenholdet og bekræfte vores elever i, at de ikke er ”Palle-alene-bag-skærmen”, men at vi alle er her og sammen opretholder et så normalt et liv som muligt. Der er naturligvis helt andre udfordringer ved det – jeg har mine to børn hjemme fra institution, så jeg skal også have hverdagen til at fungere for dem, hoppe på trampolin i pauserne, trøste og konflikthåndtere ind i mellem, men det tager mine elever med et smil,” siger Kristine N. Kirkensgaard.

Aflyst Erhvervsfag messe åbner for nye veje

”Senere på måneden – 27. marts – skulle eleverne på EUX Business 1. år egentlig have præsenteret virksomhedsideer, som kulminationen på Erhvervsfag 1-2 og 3. Vi havde inviteret alle til Erhvervsfag 3 messen, hvor årgangens 18 grupper skulle præsentere deres virksomhedsidéer, som de har arbejdet med siden jul. I forløbet har de været på virksomhedsbesøg på Nettos hovedkontor for at se, hvordan blandt andet robotteknologi, i højere grad erstatter de ellers så manuelle arbejdsprocesser, der har været i deres logistik afdeling. Med input som disse, har eleverne prøvet at tænke i nye baner, og alt det arbejde skulle de præsentere for et dommerpanel, men det er nu aflyst og i stedet afleverer eleverne en rapport, hvor de samler, alt der er blevet lavet op til messen. Rapporten skal sættes op som skulle de til et møde i banken – os erhvervsfagslærere – og deres opgave er at overtale banken til at give dem et lån,” siger Kristine N. Kirkensgaard, og forsætter ”Eleverne skal indkalde deres lærer til et online konferenceopkald, hvor de skal overbevise læreren – i rollen som bankrådgiver – om, at banken skal låne dem penge til opstart af deres virksomhed med afsæt i deres virksomhedsplan. Den indeholder blandt andet en elevator pitch, etableringsbudget og 1. års resultatbudget, markedsføringsundersøgelse og plan.”


Køge Handelsskole


Flere artikler

Oplev det rige fugleliv ved Staunings Ø.

06-07-2020
Søndag d. 19. juli 2020 kl. 9.00 – 12.00

Danmarks største live-fest: NICKLAS SAHL, KATO, DREW og FOOL bliver en del af Grønnere Grøn

06-07-2020
I sidste uge udvidede Grønnere Grøn festen med en folkegave på 100 koncerter bestående af lokale og nye, lovende kunstnere, som man kan vinde og dermed sikre, at endnu flere kan være med til at skabe Danmarks største fest med livemusik den 25. juli.

PROJEKT S - Nyt syn på dig selv

06-07-2020
Vidste du godt at det er hjernens naturlige mekanisme, at fokusere på alt det der ikke fungerer? På denne workshop styrker UngSolrød dig i at flytte dit fokus til alt det der allerede fungerer!

Sæt dine reserveringer på pause henover ferien

06-07-2020
Er du på vej på ferie? Hvis du er skrevet op til en eller flere bøger, kan du sætte dine reserveringer på pause, så du ikke går glip af bogen og mister din plads i køen. Se med her.

Vi maler, fordi vi ikke kan lade være

06-07-2020
Akvarelkunstnerne fra Solrød Kunstforening udtrykker netop nu livsglæde med farver og pensler i Galleriet.

Grønnere Grøn udvides med mere end 100 koncerter

02-07-2020
Grøn Koncert er aflyst, men i stedet flytter Grønnere Grøn musikken hjem til danskerne i form af store live-navne som Mads Langer, Phlake og Medina. Nu udvides konceptet med mere end 100 koncerter med lokale og nye, lovende kunstnere, som man kan vinde. Dermed kan endnu flere være med til at skabe Danmarks største fest med livemusik den 25. juli.

Solrøds sommer-studenter 2020

02-07-2020
Solen og de splinternye studenterhuer stråler om kap i ugen op til årets sommerferie. De dugfriske STX- og HF-studenter fra Solrød Gymnasium fylder både på skolen og i bybilledet, og nu skal afslutningen af deres gymnasiale uddannelse fejres med maner.

Er du efterlyst som udeblevet fra fogedretten?

02-07-2020
Mange borgere i Midt- og Vestsjællands politikreds er efterlyste som udeblevne fra et retsmøde i fogedretten. De opfordres nu til at få deres mellemværende med fogedretten klaret snarest muligt.

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

02-07-2020
Tungvognscenter Øst var i sidste uge rundt på hele Sjælland og Lolland-Falster for at tjekke studentervogne og eksamenskørsler med glade unge mennesker, der endelig fik lov at fejre sommerferien. For nogen endte dagen dog brat.

UngSolrød var på vandet

02-07-2020
I går var 8 unge fra UngSolrød på vandet. De blev undervist i Stand Up Paddle Board og I havkajak. I morgen tager de af sted igen og slutter af med et kursusbevis i SUP!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online