Krisen kan inspirere til ny undervisning

26. marts 2020

Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står tomme

Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står – ligesom landets øvrige skoler – tomme på grund af covid-19-krisen. Skolen er dog kun nedlukket på facaden – der hersker masser af liv hjemme hos skolens undervisere, som mødes med deres elever over hverdagens undervisning online.

Underviserne på EUX & EUD Business på Køge Handelsskole får i denne tid masser af praktisk erfaring med fjernundervisning. Ja, der er udfordringer med overbelastede digitale platforme, men der er gå på mod og vilje til at få det til at lykkedes. Niels Thingvad sidder derhjemme og kommunikerer med de to voksenklasser, han til daglig underviser på EUX Business.

”Det er afgjort en anderledes hverdag, når man ser sine elever – flere ad gangen på webcam. Det er hyggeligt at mødes online – flere har børn hjemme fra børnehave. De er nysgerrige efter at se hvad deres forælder laver foran skærmen, så de kommer fra tid til anden op på skødet. Det er da meget sjovt og lidt støjende til tider, men det går fint. Selvfølgelig ville vi have foretrukket dagligdagen i klassen, men under disse omstændigheder, så klarer vi det,” siger Niels Thingvad og fortsætter: ”Det er sjovt og lærerigt, og spiller fint sammen med alt det vi har lært, da mine kollegaer og jeg tog diplommodul i "Digitale teknologier i de erhvervsrettede uddannelser – vi får masser af praktisk erfaring, som vi kan tage med os, når krisen er overstået," siger Niels ThingvadHverdagens balanceakt

Også hjemme hos underviser Kristine N. Kirkensgaard er der fuld gang i hjemmekontoret med online undervisning. Hun underviser 1. års elever på EUX Business og hun er også tilfreds med at få testet fjernundervisning af. Hun konstaterer, at det faktisk fungerer fint.

”Jeg har haft en dag med at afholde SUS-samtaler som står for Studerendes Udviklings Samtale. Jeg har online haft møde med en elev ad gangen, og det har fungeret godt. Jeg har også undervist klasser i mine fag - Erhvervsfag og Virksomhedsøkonomi og IT,” siger Kristine N. Kirkensgaard.

”Vi er fuldt ud bevidst om, at det kræver noget af vores elever og at det kræver noget af os som undervisere. Et vigtigt læringselement i det med at undervise online, er ikke at glemme det sociale behov som vores elever har. De har jo valgt at gå på en fysisk skole fremfor en institution med udelukkende fjernundervisning. De lider et afsavn af hverdagens rutiner på skolen, interaktionen med deres lærere – også de uformelle stunder på gangen og deres kammerater,” siger Kristine N. Kirkensgaard og fortsætter:

”Vi har derfor i 1. årsteamet ret hurtigt besluttet, at alle lektioner starter med et konference opkald via Office365 programmet Teams, som vi allerede bruger i vores afdeling. At man kan foretage opkald til enkelte elever og hele klasser er en ny feature, som vi er blevet præsenteret for under Coronakrisen. Vi følger skemaet som planlagt, tjekker eleverne af i starten af undervisningen, hører hvordan de har det og småsnakker lidt inden dagens program præsenteres. Vi kan via Teams, dele skærmen af fx en planlagt PowerPoint, opgaver mv., så hverdagen kører videre. Det er vigtigt, at vi husker at styrke sammenholdet og bekræfte vores elever i, at de ikke er ”Palle-alene-bag-skærmen”, men at vi alle er her og sammen opretholder et så normalt et liv som muligt. Der er naturligvis helt andre udfordringer ved det – jeg har mine to børn hjemme fra institution, så jeg skal også have hverdagen til at fungere for dem, hoppe på trampolin i pauserne, trøste og konflikthåndtere ind i mellem, men det tager mine elever med et smil,” siger Kristine N. Kirkensgaard.

Aflyst Erhvervsfag messe åbner for nye veje

”Senere på måneden – 27. marts – skulle eleverne på EUX Business 1. år egentlig have præsenteret virksomhedsideer, som kulminationen på Erhvervsfag 1-2 og 3. Vi havde inviteret alle til Erhvervsfag 3 messen, hvor årgangens 18 grupper skulle præsentere deres virksomhedsidéer, som de har arbejdet med siden jul. I forløbet har de været på virksomhedsbesøg på Nettos hovedkontor for at se, hvordan blandt andet robotteknologi, i højere grad erstatter de ellers så manuelle arbejdsprocesser, der har været i deres logistik afdeling. Med input som disse, har eleverne prøvet at tænke i nye baner, og alt det arbejde skulle de præsentere for et dommerpanel, men det er nu aflyst og i stedet afleverer eleverne en rapport, hvor de samler, alt der er blevet lavet op til messen. Rapporten skal sættes op som skulle de til et møde i banken – os erhvervsfagslærere – og deres opgave er at overtale banken til at give dem et lån,” siger Kristine N. Kirkensgaard, og forsætter ”Eleverne skal indkalde deres lærer til et online konferenceopkald, hvor de skal overbevise læreren – i rollen som bankrådgiver – om, at banken skal låne dem penge til opstart af deres virksomhed med afsæt i deres virksomhedsplan. Den indeholder blandt andet en elevator pitch, etableringsbudget og 1. års resultatbudget, markedsføringsundersøgelse og plan.”


Køge Handelsskole


Flere artikler

Hårdere straffe til coronakriminelle

26-03-2020
Af folketingsmedlem Morten Dahlin (V)

Gør brug af Den Mentale Værktøjskasse i denne tid

26-03-2020
I denne tid hvor bekymringerne står i kø hos rigtig mange mennesker, var det måske en idé at se i Den Mentale Værktøjskasse.

Sif anbefaler podcasts - Lytteopleveler der masserer dine øregange

26-03-2020
Podcasts fungerer ligesom en lydbog ville, men er som regel kortere lydstykker, enten i serieform, eller som små radiospil. De spænder bredt i temaer og genre, og der er noget for enhver smag.

Morgensang med dygtige Phillip Faber

23-03-2020
Hvis du synes, at det er rart at synge - og måske synge dagen godt i gang – kan du synge sammen med dygtige Phillip Faber.

Rebekka anbefaler: Gode børnefilm på Filmstriben

23-03-2020
Der er masser af tid til at se film i disse dage, hvor du skal blive hjemme.

Blå titler på eReolen Go!

23-03-2020
Blå titler er lyd- og e-bøger på eReolen, som du altid har adgang til - også hvis du har opbrugt din kvote. Lige nu ligger der 7810 blå titler til børn i alle aldre på eReolen Go!

Rasmus anbefaler: Scandinavian Star og andre uopklarede sager

23-03-2020
Blev du også fanget af DRs dokumentar om Scandinavian Star? Få læseanbefalinger her!

Ny bog i børnebogserien ’Victoria og Verdensmålene’ sætter fokus på udfordringerne ved mangel på rent drikkevand og sanitet

19-03-2020
For millioner af mennesker er rent vand og sanitet et spørgsmål om liv og død – i Danmark tager vi det tit forgivet. I den nye børnebog ´Vandspejlet´ drager to hovedpersoner, Victoria og Nixon, på rundtur i Tanzania og Danmark for at finde gode vand-løsninger. Gennem bogen kan børn i alderen 9-12 år stifte bekendtskab med Verdensmål 6 og de udfordringer og konsekvenser, som mangel på rent vand giver.

Håndteringen af Corona-virus i Solrød Sogn

19-03-2020
Som Folkekirke er vi med til at bryde den smittekæde, som forårsages af Corona-virus. Derfor følger vi regeringens løbende tiltag til at håndtere situationen. Det har en række konsekvenser for, hvordan tilgangen til kirken i den kommende tid vil være.

Sæt iværksætteri på skemaet

19-03-2020
Har I også svært ved at fylde fritiden ud med sjove aktiviteter? Kids Island kommer de 10-14-årige til undsætning med en ny digital udfordring hver dag! Opfind, design og byg løsninger til en bedre hverdag (og verden) for alle!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online