Hårdere straffe til coronakriminelle

26. marts 2020

Af folketingsmedlem Morten Dahlin (V)

Det er, når vores samfund bliver testet, som det gør i denne corona-tid, at vi i sandhed kan se, hvor stærkt og forenet et land Danmark er. Og jeg oplever grundlæggende at folk opfører sig pænt og ordentligt.

Men, for der er et men, der er desværre nogle som udnytter den tilstand, vi befinder os i, på den mest usmagelige måde. Tricktyve udgiver sig for at være sundhedspersonale for at skaffe sig adgang til ældre danskeres hjem for derefter at tømme huset for værdier. Samtidig har man på landets hospitaler set sig nødsaget til at hyre vagtværn grundet tyveri af livsvigtige værnemidler som håndsprit og masker.

I en tid hvor det er vigtigere end nogensinde før at have tillid til myndighederne og hinanden, er det for mig ufatteligt, at nogen kan finde på at undergrave og bryde den tillid. Det er grådighed på et hidtil uhørt niveau og det skal vi slå hårdt ned på. Derfor foreslår vi i Venstre, at Folketinget hastebehandler lovgivning, der vil medføre langt hårdere straffe til dem, der udnytter coronavirussen i deres kriminelle gerninger. Faktisk mener vi, at straffene skal fordobles for dem, der begår den slags kriminalitet i krisetider som disse.

Lige nu er det vigtigt, at vi alle står sammen. Derfor vil forslaget sende et klart signal til dem, der kun tænker på sig selv og begår usle forbrydelser med store konsekvenser for samfundet: Det vil vi ikke finde os i.Flere artikler

Krisen kan inspirere til ny undervisning

26-03-2020
Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står tomme

Gør brug af Den Mentale Værktøjskasse i denne tid

26-03-2020
I denne tid hvor bekymringerne står i kø hos rigtig mange mennesker, var det måske en idé at se i Den Mentale Værktøjskasse.

Sif anbefaler podcasts - Lytteopleveler der masserer dine øregange

26-03-2020
Podcasts fungerer ligesom en lydbog ville, men er som regel kortere lydstykker, enten i serieform, eller som små radiospil. De spænder bredt i temaer og genre, og der er noget for enhver smag.

Morgensang med dygtige Phillip Faber

23-03-2020
Hvis du synes, at det er rart at synge - og måske synge dagen godt i gang – kan du synge sammen med dygtige Phillip Faber.

Rebekka anbefaler: Gode børnefilm på Filmstriben

23-03-2020
Der er masser af tid til at se film i disse dage, hvor du skal blive hjemme.

Blå titler på eReolen Go!

23-03-2020
Blå titler er lyd- og e-bøger på eReolen, som du altid har adgang til - også hvis du har opbrugt din kvote. Lige nu ligger der 7810 blå titler til børn i alle aldre på eReolen Go!

Rasmus anbefaler: Scandinavian Star og andre uopklarede sager

23-03-2020
Blev du også fanget af DRs dokumentar om Scandinavian Star? Få læseanbefalinger her!

Ny bog i børnebogserien ’Victoria og Verdensmålene’ sætter fokus på udfordringerne ved mangel på rent drikkevand og sanitet

19-03-2020
For millioner af mennesker er rent vand og sanitet et spørgsmål om liv og død – i Danmark tager vi det tit forgivet. I den nye børnebog ´Vandspejlet´ drager to hovedpersoner, Victoria og Nixon, på rundtur i Tanzania og Danmark for at finde gode vand-løsninger. Gennem bogen kan børn i alderen 9-12 år stifte bekendtskab med Verdensmål 6 og de udfordringer og konsekvenser, som mangel på rent vand giver.

Håndteringen af Corona-virus i Solrød Sogn

19-03-2020
Som Folkekirke er vi med til at bryde den smittekæde, som forårsages af Corona-virus. Derfor følger vi regeringens løbende tiltag til at håndtere situationen. Det har en række konsekvenser for, hvordan tilgangen til kirken i den kommende tid vil være.

Sæt iværksætteri på skemaet

19-03-2020
Har I også svært ved at fylde fritiden ud med sjove aktiviteter? Kids Island kommer de 10-14-årige til undsætning med en ny digital udfordring hver dag! Opfind, design og byg løsninger til en bedre hverdag (og verden) for alle!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online