Rasmus anbefaler: Scandinavian Star og andre uopklarede sager

23. marts 2020

Blev du også fanget af DRs dokumentar om Scandinavian Star? Få læseanbefalinger her!

Hvis du har siddet ved fjernsynet i går, har du måske lagt mærke til, at de sender en udsendelse om brandulykken på Scandinavian Star. Det er nemlig i år 30 år siden at branden, der kostede 159 mennesker livet, opstod – og netop branden og opklaringsarbejdet er omdrejningspunktet for serien, for det viste sig senere, at brandene om bord var påsatte. Har du lyst til at dykke videre ned i mysteriet, findes der glimrende læse- og lyttestof på eReolen, som jeg virkelig kan anbefale.


Lars Halskov har nemlig skrevet en grundigt researchet bog om den uopklarede kriminalgåde, nemlig Branden: gåden om Scandinavian Star. Den er en virkelig spændende og detaljerig dokumentarisk fremstilling af den meget komplicerede sag og efterforskning. Jeg holder af at læse faglitteratur om den slags uopklarede gåder og virkelig efterforskning, når det er fortalt af fagfolk, som man kan mærke har noget pondus. Derfor vil jeg også anbefale leder af Politimuseet Frederik Strands bog ”Uopklaret”, som netop også indeholder et kapitel om Scandinavian Star, og som fortæller levende om danmarkshistoriens mest gådefulde og uopklarede forbrydelser. Bogen findes både som e-bog og e-lydbog, og begge er markeret med et blåt ikon, hvilket vil sige at de ikke tæller som én af de fire e-bøger du kan låne pr. måned.

Frederik Strand har skrevet flere spændende og velresearchede bøger om politiets opklaringsarbejde, og de er alle sammen guf for folk med hang til opklaring og mysterier (blandt min yndlings er bogen om Rejseholdets historie). Derudover findes der masser af gode bøger om politiets efterforskningsarbejde – mange skrevet eller fortalt af tidligere efterforskningschefer hos politiet – som også er tilgængelige på eReolen. Så sidder du også og venter i spænding på næste afsnit af DRs dokumentar, så er det bare med at besøge det digitale bibliotek og få dit opklaringsfix. God fornøjelse.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online