Ny bog i børnebogserien ’Victoria og Verdensmålene’ sætter fokus på udfordringerne ved mangel på rent drikkevand og sanitet

19. marts 2020

For millioner af mennesker er rent vand og sanitet et spørgsmål om liv og død – i Danmark tager vi det tit forgivet. I den nye børnebog ´Vandspejlet´ drager to hovedpersoner, Victoria og Nixon, på rundtur i Tanzania og Danmark for at finde gode vand-løsninger. Gennem bogen kan børn i alderen 9-12 år stifte bekendtskab med Verdensmål 6 og de udfordringer og konsekvenser, som mangel på rent vand giver.

FN’s Verdensmål 6 vil sikre at alle har adgang til rent vand og sanitet, hvilket er omdrejningspunktet for historien i Jesper Tornbjergs nye børnebog. Bogen er lavet i samarbejde mellem børnebogserien ’Victoria og Verdensmålene’ og Dansk Folkehjælp. Bogen udkom i forbindelse med Danmarks Læringsfestival i Bella Centeret i starten af marts og udspringer af en inspirations tur til Tanzania.

Research tur til Tanzania åbnede øjnene
For relativt få penge kan udviklingsprojekter inden for vand, toiletter og spildevand gøre en betydelig forskel for rigtig mange mennesker.Det bekræfter en researchtur til Tanzania gennemført af repræsentanter for Dansk Folkehjælp og børnebogsserien Victoria & Verdensmålene. Turen har virket som inspiration til børnebogen ’Vandspejlet’.


”Turen til Tanzania viste med al tydelighed, at vand-projekter gør en klar forskel i såvel forstæderne til millionbyen Dar es Salaam som i fattige masai-landsbyer oppe i bjergene. Adgang til rent vand gør livet lettere og sundere for familier og på skoler” forklarer børnebogsforfatter Jesper Tornbjerg fra Victoria & Verdensmålene

Gennem organisationen TAWASANET støtter Dansk Folkehjælp en række græsrodsprojekter i Tanzania. Organisationen oplever, at den offentlige vand- og spildevandssektor har svært ved at følge med efterspørgslen på rent vand.

”Verden har brug for et gevaldigt løft indenfor vand, hygiejne, toiletter og spildevandsrensning. Jeg håber, at ’Vandspejlet’ kan give et lille løft i vores bevidsthed om, at der ligger et stort arbejde foran os – og at der vitterligt er mange gode løsninger, vi kan tage i anvendelse” siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Gør Verdensmålene forståelige for børn
Med bogserien lærer børn om FN’s 17 Verdensmål. ’Vandspejlet’ er den syvende bog i rækken og har allerede fået en god anmeldelse af Globalnyt. De roser blandt andet bogen for at supplere med pædagogiks læring og at forklare et kompliceret begreb som Verdensmålene uden at tale ned til de unge læsere.

”Med ’Vandspejlet’ kan børn på 9-12 år og deres voksne gennem øjnene på 11-årige Nixon og 12-årige Victoria opleve, hvor vigtigt det er med adgang til rent drikkevand og ordentlige toiletforhold. I Danmark tager vi det for givet, at der er styr vand og sanitet, men for mennesker i Tanzania er det ofte et spørgsmål om liv eller død” siger Jesper Tornbjerg.

I forbindelse med udgivelsen af bogen, skulle folkene bag have besøgt to skoler, Eskildstrup Børne- og Fællesskole og Rødby Byskole, men på grund af COVID-19 er de besøg udskudt til afholdelse senere. 

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.

Nyt gulv i Munkekærhallen

14-05-2020
Så er projektet med nyt gulv i Munkekærhallen igang.

Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af biblioteket og kulturhuset

14-05-2020
Er du i tvivl om noget angående genåbningen af Solrød Bibliotek og Kulturhus fra 18. maj? Måske finder du svar her.

Du kan nu reservere materialer på vores hjemmeside og app

14-05-2020
Det er muligt at afhente opfyldte reserveringer fra den 18. maj.

Rasmus Klump-bamser søges til skattejagt i Solrød

11-05-2020
Har du en Rasmus Klump-bamse derhjemme?


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online