Håndteringen af Corona-virus i Solrød Sogn

19. marts 2020

Som Folkekirke er vi med til at bryde den smittekæde, som forårsages af Corona-virus. Derfor følger vi regeringens løbende tiltag til at håndtere situationen. Det har en række konsekvenser for, hvordan tilgangen til kirken i den kommende tid vil være.

Kirken er lukket
Alle handlinger i kirken er som udgangspunkt lukket. Det vil være muligt at tale med kirkens personale telefonisk (se kontaktoplysninger og åbningstider på hjemmesiden). Nedenstående er der visse undtagelser for lukningen. Det skal dog nævnes, at hvor der tilbydes handlinger i en kirke, er dette kun i Solrød Strandkirke. Solrød Kirke er lukket imens denne pandemi står på.

Dåb og vielser
Af hensyn til både gæster og sognebørn lukkes der for alle former for dåb og vielser, undtagen nød-dåb og nød-vielser. Nød-dåb og nød-vielser er tilfælde, hvor sygdom eller skrøbelighed gør, at dåben eller vielsen ikke kan udskydes. Nødhandlinger vil kunne blive foretaget i kirken eller i private hjem. Forestår handlingen i kirken, vil der maksimalt være adgang for 10 personer. Forestår handlingen i private hjem, vil der maksimalt foruden dåbskandidat eller brudepar være adgang for to vidner/faddere. Alle handlinger, der kan udskydes, vil dog blive udskudt.

Har du planlagt en dåb eller en vielse indenfor nærmeste fremtid, vil du blive kontaktet af den præst, som skal forestå handlingen i forhold til rykning. Da der er mange handlinger, der pga. af rykninger vil hobe sig op, vil vi gå fra dåbsgudstjenester med 2 dåb til at holde dåbsgudstjenester med 3 dåb. Derudover vil der blive åbnet op for dåbsgudstjenester søndage kl. 13.00 i Solrød Strandkirke, når smittefaren er aftaget.Bisættelser
Bisættelser vil som eneste handling kunne blive foretaget, men stadig med hensyntagen til risiko for smittefare. Det er præsten, som afgør, hvordan den kirkelige handling skal gennemføres under de aktuelle restriktive forhold.

Konfirmationer
Alle konfirmationer i foråret 2020 aflyses. Der vil blive fundet alternative datoer snarest. Se desuden skriv fra præsterne på vegne af Jersie og Solrød Sogne:
”Kære konfirmander og konfirmandforældre

Tiltagende i forhold til at afhjælpe yderligere spredning af corona-virus er nu nået et omfang, hvor biskopperne i samråd med kirkeministeriet har besluttet, at alle konfirmationer i april og maj aflyses. Dette drejer sig om rigtig mange konfirmationer – ikke bare lokalt, men i hele landet. Beslutningen er blandt andet truffet for at give afklaring til alle, der gik og frygtede for, hvorvidt den store dag skulle rykkes. Det skal den desværre.

På tværs af sognene kommer vi snarest muligt med en udmelding, der giver retningslinjer for, hvordan og hvornår konfirmationerne vil kunne blive afholdt i stedet. Vi gør dette arbejde på tværs af sognene for at sikre, at alle konfirmationerne ikke hober sig op på bestemte dage.

Vi ved at følgende udmelding kan skabe frustration og en lang række spørgsmål, men vi henstiller til, at I væbner jer med tålmodighed i stedet for at kontakte os med det samme. Des flere opkald vi skal besvare, des senere kan vi nemlig få taget nogle hensigtsmæssige beslutninger.

Vi kontakter jer, når vi har truffet yderligere beslutninger. 

På vegne af Jersie og Solrød Sogne

Sognepræsterne”

Disse retningslinjer er på vegne af Solrød Sogns Menighedsråd vedtaget af Solrød Sogns Forretningsudvalg d. 19. marts 2020. Forretningsudvalget består af præsterne, formanden, samt kasserer/næstformand. Vi håber på jeres forståelse.

Kordegnen kan træffes mandag-torsdag på tlf. 5614 0055 i tidsrummet kl. 10-14 og fredag kl. 10-12. Personligt fremmøde skal aftales med kordegnen.

Præsterne Charlotte Gravesen, Leif Ellerbek og Carsten Mølgaard Hansen kan træffes pr. telefon.

Kirkegårdspersonalet er hjemsendt, og træffes i kontortiden  - kl. 11-12 man-fre - på telefon 56140916

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online