Tømning af affald fortsætter upåvirket de næste 14 dage

19. marts 2020

Selvom store dele af Danmark er lukket ned, er afhentning af affald ikke påvirket. Alle i Solrød Kommune vil få hentet affald, som de plejer i de næste 14 dage.

Da mange arbejder hjemmefra de næste 14 dage, vil nogle husstande fx småbørnsfamilier opleve, at de har mere affald end normalt. Hvis du oplever, at din skraldespand til restaffald er fyldt helt op, kan du stille en ekstra sæk med restaffald ved siden af din skraldespand, når du får hentet mad/restaffald i perioden 16.-27. marts. Skraldemændene vil tage den ekstra sæk med restaffald med uden beregning. Sækken vil blive behandlet som restaffald. Der er ingen særlige krav til, hvilken sæk du vælger at bruge.

 

Solrød Kommune opfordrer til, at boligselskaber hjælper hinanden med at samle affald i færrest mulige ekstra sække. 

Sortér lidt mer’

Solrød Kommune anbefaler, at alle borgere så vidt muligt begrænser mængderne af restaffald, så overfyldte skraldespande kan undgås. Det kan du gøre ved at sortere mest mulig affald til genanvendelse samt ved at begrænse madspild. Det er især madaffald, plast og karton, der fylder i restaffaldet, så det er en god idé at sortere de typer affald.

 

På Solrød Kommunes facebookside ’Solrød Affald 2020’ vil Affaldsteamet i de kommende uger give gode råd til, hvordan man kan minimere sine mængder af restaffald.

 

Genbrugspladserne lukker ned

Solrød Kommune hører til genbrugspladserne under ARGO, og de er blevet lukket ned fra 13. marts, indtil det er forsvarligt at åbne dem igen. Det gælder også for adgang uden for åbningstiden for tilmeldte borgere (døgnåbent).

 

Alle opfordres derfor til at opbevare deres affald derhjemme, indtil genbrugspladserne er åbne igen.

 

ARGO har etableret et nødberedskab til erhvervskunder på de fire genbrugspladser i Køge, Roskilde, Torkilstrup og Kalundborg. De vil have åbent mandag, onsdag og fredag kl. 9-11, og det vil kun være virksomheder, der lukkes ind.

 

Udviklingen fremover

Solrød Kommune har oprettet en særskilt hjemmeside til alt information om, hvordan den kommunale drift påvirkes af den nuværende situation med coronavirus: www.solrod.dk/corona.

 

Hvis der sker ændringer i tømningen af affald, vil det fremgå af denne hjemmeside, så vi anbefaler, at du holder dig orienteret på siden.

 

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online