Fortsat høj tryghed i Midt og Vestsjælland

12. marts 2020

Borgerne i Midt- og Vestsjælland er generelt trygge i deres nabolag og har tillid til, at politiet er der, når der er behov for det. Tilliden til politiet er størst i et af politikredsens særligt udsatte boligområder.

Det viser politiets årlige tryghedsundersøgelse, der netop er blevet offentliggjort. I undersøgelsen har borgerne svaret på, om de føler sig trygge i deres nabolag, og om de har tillid til politiet.

 

85,6 procent af borgerne i politikredsen føler sig trygge

85,6 procent af borgerne Midt- og Vestsjælland føler sig trygge i deres nabolag. Det er på samme niveau som i 2018. Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, der er leder af Forebyggelse og Nærhed i Midt- og Vestsjællands Politi glæder sig over resultatet af tryghedsundersøgelsen:

”Jeg er rigtig glad for, at borgerne her i politikredsen stadig føler sig trygge i deres nærområde. Vi har igennem flere år arbejdet målrettet på at være synlige og tilgængelige for borgerne i hele politikredsen. Resultatet af tryghedsundersøgelsen er meget motiverende for vores lokalbetjente, da tallene viser, at deres gode arbejde har den ønskede effekt,” siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen. 

Stadig høj tillid

Samtidig glæder det politiinspektøren, at borgernes tillid til politiet stadig ligger på et højt niveau. 81,1 procent af borgerne i Midt- og Vestsjælland har tillid til politiet – det er samme niveau som sidste år.

”Vi kan konstatere, at 4 ud af 5 borgere har tillid til, at politiet kommer, når borgerne har brug for os. Det er vi stolte af, men også ydmyge over for. Der er mange forventninger til politiet, og vi kan desværre komme ud i situationer, hvor borgerne oplever, at vi ikke helt leverer det, som de forventer. Jeg kan dog forsikre om, at vi hver dag gør alt, hvad vi kan for at leve op til borgernes forventninger og tillid,” siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

 

Tilliden til politiet er størst i udsat boligområde i Køge

Tryghedsundersøgelsens resultater fra Karlemosen – som er et af tre særlige udsatte boligområder i Midt- og Vestsjællands Politikreds – viser, at 87,8 procent af borgerne i Karlemosen har tillid til politiet. Det er højere end landsgennemsnittet, som er på 82,6 procent af borgerne. Resultatet for hele Midt- og Vestsjællands Politikreds er på 81,1 procent.

”Vi er godt tilfredse med, at tilliden til politiet i Karlemosen ligger på hele 87,8 procent og i Ellemarken på 83,5 procent. Det flotte resultat skyldes formentlig politiets synlige tilstedeværelse i de særligt udsatte boligområder – og ikke mindst et godt samarbejde med boligforeninger og andre lokale aktører. Jeg er overbevist om, at det er den tilstedeværelse, borgerne i især Karlemosen og Ellemarken nu kvitterer for. I Askerød ligger andelen af borgere, der har tillid til politiet, på 79,8 procent – i 2018 var resultatet for Askerød 75,5 procent. Også i Askerød har vi en forhåbning om, at vores synlige tilstedeværelse og samarbejde med bl.a. boligforeninger vil komme positivt til udtryk i næste måling,” slutter politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

 

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

Tryghedsundersøgelsen måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 22 særligt udsatte boligområder, i de 98 kommuner og i de 12 politikredse.

Rapporten er baseret på mere end 42.000 besvarelser, som er indsamlet fra 12. juni til 19. september 2019.

 

Politiets tryghedsundersøgelse 2019


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Narkobilist glemte at holde til højre – Køge Bugt Motorvejen, Greve

21-05-2020
Kl. 01:35 standsede politiet en bilist, der over en strækning på ca. tre km. havde kørt i tredje vognbane på motorvejen i sydgående retning omkring afkørsel 29.

Falske rengøringsfolk udnyttede corona-frygt – østlig del af politikredsen

18-05-2020
I løbet af de tidlige aftentimer lørdag fik politiet seks anmeldelser samt den syvende som en efteranmeldelse søndag formiddag om to mænd, der lørdag aften optrådte som falske rengøringsfolk.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

18-05-2020
Kl. 21:30 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 163 km/t på motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand, selv om højst tilladte hastighed også der er 110 km/t ifølge skiltningen.

To kvinder stjal kødvarer fra supermarkeder – Greve / Karlslunde

18-05-2020
Kl. 18:10 anmeldte personale fra supermarkedet Rema 1000, Greve Centervej, at to kvinder tidligere på eftermiddagen havde stjålet kødvarer fra supermarkedets kølemontre og uden at betale var kørt fra stedet i en personbil.

Hurtig bilister – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

14-05-2020
Kl. 20:08 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 176 km/t ad motorvejen i nordgående retning, selv om det ved færdselstavler er angivet, at højst tilladte hastighed er 110 km/t.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

14-05-2020
Kl. 18:30 ønskede politiet at kontrollere en personbil, der hurtigt kørte ad motorvejen i sydlig retning. Bilen kørte dog fra motorvejen og videre ad Cordozavej til Vibevej i Solrød Strand, hvor bilisten standsede af sig selv.

Mænd med pistollignende genstand i bil – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

11-05-2020
Kl. 23:13 standsede en patrulje en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. I bilen befandt sig en ædru, 30-årig mand fra Brøndby Strand som fører og en påvirket, 32-årig mand fra Strøby som passager.

Cyklist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

07-05-2020
Kl. 06:40 fik politiet oplysninger om, at en cyklist kørte ad motorvejen mod syd og befandt sig omkring rastepladsen i Karlslunde.

Knallertkørsel til ulempe – Skolevej, Havdrup – Solrød

07-05-2020
Kl. 21:34 blev tre knallerter set køre rundt i Havdrup af færdselspolitiet, som fandt tre knallerter med varme motorer efterladt i skolegården.

Hurtig narkobilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

07-05-2020
Kl. 19:25 målte færdselspolitiet den af to bilister, der formentlig kørte om kap ad motorvejen, hvor højst tilladte hastighed er 110 km/t jf. skiltningen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online