Nye statsborgere blev fejret i Solrød Kommune

9. marts 2020

Grundlovsceremoni for nye statsborgere

For første gang i Solrød Kommunes historie blev der torsdag den 5. marts 2020 afholdt grundlovsceremoni for nye statsborgere.

Nogle af dem har boet i Danmark i mange år, nogle af dem knapt så mange, men fælles for de seks borgere, der torsdag eftermiddag den 5. marts var hovedpersonerne ved Solrød Kommunes grundlovsceremoni, er, at de alle nu med et statsborgerskab officielt bliver en del af Danmark.

”Vores Danmark er et bemærkelsesværdigt land og et af verdens ældste monarkier, og det er noget ganske særligt at få et dansk statsborgerskab. Et statsborgerskab er ingen gave. Det er noget, man kan arbejde sig frem til og gøre sig fortjent til – lige som I seks borgere har gjort det,” sagde borgmester Niels Hörup bl.a. i sin tale til modtagerne af statsborgerskabet, inden de officielle papirer blev underskrevet, og borgerne hver især gav hånd til borgmesteren og modtog et dannebrogsflag som gave.

Ceremonien blev afholdt på Solrød Rådhus, hvor de nye statsborgere sammen med deres inviterede gæster, flere byrådsmedlemmer og repræsentanter fra administrationen fejrede dagen med et lille traktement.

Fakta
For at få dansk statsborgerskab er det fra 2019 en betingelse, at man medvirker i en grundlovsceremoni, hvor formålet er at højtideligholde og markere, at man som borger får et dansk statsborgerskab.

Grundlovsceremonien afholdes af kommunerne på baggrund af den aftale om indfødsret, som Folketinget vedtog i juni 2018.

Som borger skriver man ved ceremonien under på, at man vil overholde Danmarks Riges Grundlov samt respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

På det ene billede ses borgmester Niels Hörup give hånd til borger Ayse Larsen, og på det andet billede er alle seks nye statsborgere samlet sammen med borgmesteren.Flere artikler

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online