Nye projekter skal vække læselysten hos skole- og SFO-børn

27. februar 2020

Solrød Kommunes skoler og Solrød Bibliotek og Kulturhus har til sammen fået tildelt 400.000 kr., som skal bruges til at vække læselysten hos skolebørn.

Nu får skoleelever i Solrød Kommune ekstra hjælp til at vække læselysten, så de kan kaste sig over bøger som Harry Potter, Brødrene Løvehjerte og Totte og Lotte.

Kommunens skoler og Solrød Bibliotek og Kulturhus har nemlig til sammen fået tildelte 400.000 kr. til særlige læselyst-initiativer.

150.000 kr. er bevilliget af Undervisningsministeriets pulje til understøttelse af læselyst i folkeskolen for indskoling og mellemtrinnet, og 250.000 kr. er bevilliget af Kulturministeriet til et særligt læseprojekt for SFO-børn i 2. klasse.

”At læse åbner op for en helt særlig verden af oplevelser, hvor børnenes fantasi bliver aktiveret på en anden måde end, hvis de ser en film eller spiller et spil på en tablet. Bøgernes verden har så meget at tilbyde, og jeg glæder mig over de to gode projekter, vi har modtaget penge til,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, fritids- og sundhedsudvalget.


Projektet på Solrød Bibliotek og Kulturhus skal give SFO’erne en værktøjskasse, der kan bruges af både pædagoger, forældre og børn, som kan bidrage til at aktivere skolebørnene og give dem lyst til at åbne flere bøger. Projektet går ud på, at de voksne sammen med børnene vil finde frem til den ultimative måde at læse på for det enkelte barn bl.a. ved at afprøve påvirkningen af lys, lyd og børnenes omgivelser.

Læselystprojektet i skoleregi vil fokusere på forældrenes betydning for børnenes læselyst, og det indeholder bl.a. en læselystpakke, der er målrettet forældre i indskolingen, og en workshop for forældre på mellemtrinnet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrev



solrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online