Havdrup Skole får helt nyt udendørs samlingspunkt

27. februar 2020

Billedkunstens have, en bibliotekshave og en stor rund scene – byrådet har nu frigivet midler til et nyt, indbydende udendørsområde på Havdrup Skole med navnet Fagtorvet.

Der bliver masser af plads til kreativ leg og læring i det fri, når Havdrup Skole får et helt nyt indbydende udendørs samlingspunkt imellem skolens fagfagsbygninger, hvor både lærere og elever kan boltre sig. Byrådet vedtog på byrådsmødet den 24. februar 2020 at frigive 2,2 mio. kr. til projektet, som har fået navnet Fagtorvet.

Det nye udendørs samlingssted skal både indeholde en stor rund forhøjning i centrum af Fagtorvet, der kan fungere som både scene, samlingssted og udstillingsplatform, samt en bibliotekshave ud for biblioteket og en billedkunstens have ud for faglokalet for billedkunst og sløjd. Samtidig bliver Fagtorvet også brudt ned i mindre rum, der kan fungere som studiemiljøer, ved hjælp af enkeltstående træer, som virker afskærmende og sikrer, at pladsen bevarer et åbent og imødekommende indtryk.


Udover muligheden for fordybelse er der også masser af plads til mere sprælsk undervisning og leg på Fagtorvet, fordi den eksisterende multibane også er en del af området, der i det store billede er en del af helhedsplanen for Havdrup Skole, som byrådet vedtog i 2016.

”Formålet med helhedsplanen var at fremtidssikre Havdrup Skole og sikre, at vi i Solrød Kommune fortsætter med at have gode folkeskoler, der lever op til de krav, som folkeskolereformen, forældre, elever og lærere stiller til en moderne skole. Derfor skal vi naturligvis også udnytte de mange muligheder, der er ved at have et attraktivt udemiljø, som både kan bruges i forbindelse med undervisning, frikvarterer og fritid,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Som en del af helhedsplanen for Havdrup Skole er der både blevet bygget en helt ny naturfagsfløj samtidig med, at der er sket en omfattende vedligeholdelse, renovering og ny indretning af flere faglokaler. Arbejdet med de nye udearealer forventes at starte op til foråret og stå færdig i løbet af sommeren 2020.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.

Jobkonsulenter bliver til børnehavefrivillige for at hjælpe til under coronakrisen

30-04-2020
I Solrød Kommune har 23 medarbejdere fra kommunens job- og socialcenter frivilligt tilbudt deres hjælp til kommunens tre folkeskoler og 11 dagtilbud, som har taget imod tilbuddet med kyshånd.

Corona-tiltag: Solrød Kommune bygger for 26,7 mio. kr. ekstra i år

30-04-2020
Ny cykelsti til skolebørn, forskønnelse af Solrød Center, renovering af Uglegårdsskolen, tilslutning til fjernvarme for Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter og nye brandalarmeringsanlæg flere steder i kommunen – det er blot nogle få af de tiltag, Solrød Kommune iværksætter for at hjælpe virksomheder og beskæftigelse på vej under coronakrisen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online