Rammerne for boligejere i Jersie Strand kystområde er nu blevet opdateret

27. februar 2020

Både lokalplanen og kommuneplantillægget for Jersie Strand kystområde er blevet moderniseret, så de passer bedre til boligejernes behov og samtidig sikrer, at området bevarer sin særlige karakter.

Hvor meget og hvor må man bygge på sin grund? Det er nogle af de bestemmelser, der er opdateret i den nye lokalplan og det nye kommuneplantillæg for kystområdet i Jersie Strand, som et flertal i byrådet har vedtaget på februar måneds byrådsmøde.

Som en del af opdateringen er de to gamle lokalplaner for Jersie kystområde fra 1980’erne transformeret om til én samlet plan, som sammen med kommuneplantillægget nu udgør rammerne for hele området.

Planerne er blevet opdateret ud fra input fra områdets to grundejerforeninger, som bl.a. har haft et ønske om, at der blev kigget en ekstra gang på bebyggelsesprocenten for at sikre mere tidssvarende byggemuligheder. Som noget nyt udvider lokalplanen derfor bebyggelsesprocenten fra 25 til 30 procent.


Samtidig sikrer opdateringen af kommuneplantillægget, at der kan arbejdes videre med den kystsikring, som Solrød Kommune planlægger, der skal beskytte området og dets beboere mod oversvømmelser fra Køge Bugt.

”Det har været vigtigt for både beboerne i området og for byrådet, at der er en balance mellem fornyelse og nybyggeri og ønsket om at bevare områdets særlige karakter, derfor har vi givet de gamle lokalplaner for området et servicetjek. Det betyder bl.a., at vi har lyttet til borgerne og fastholdt, at det fortsat kun er tilladt at bygge i halvanden etage i hele området,” siger borgmester Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online