25 % af alle i alderen 30-60 år plages af tørre øjne

24. februar 2020

Studier viser, at 25 % af alle i alderen fra 30 til 60 år er plaget af tørre øjne. Fordeling af køn er den samme, og der er derfor ingen forskel på, hvorvidt du er mand eller kvinde. Primært er det dog personer i alderen 50-59 år, der plages af tørre øjne. Du kan her læse mere om studiet af antallet af danskere, der lider af tørre øjne.Følelsen af tørre øjne opleves bl.a. ved, at øjnene føles trætte, kløer eller svier. Der er mange årsager til, at du kan have tendens til tørre øjne. Du kan bl.a. have en ukorrekt sammensætning af tårevæske eller mangel på tårevæske.Generelt vil dine øjnes slimhinder sørge for at holde dine øjne velfungerende og fugtige. Tørrer dine slimhinder ud – hvilket sker fra tid til anden – vil dine øjne blive irriterede og altså begynde at klø eller svie. For at hindre dette kan du anvende gel og øjendråber, som indeholder kunstige tårer.

Ubehageligt – og til tider smertefuldt
Det kan føles meget ubehageligt at lide af tørre øjne, og oplever du tørheden i meget høj grad, kan det faktisk føles decideret smertefuldt. Plages du ofte af tørre øjne, som altså ikke bare er forbigående, kan øjendråber og gel være en uhensigtsmæssig løsning. Her kan det i stedet være nødvendigt at få behandling for dit problem hos en øjenlæge med speciale i tørre øjne.Oplever du ofte at have meget tørre øjne, bør du altså blive undersøgt for dine symptomer.

Symptomer på tørre øjne er:

  • Brændende eller sviende øjenfornemmelser
  • Røde og irriterede øjne
  • Grusfornemmelse i øjnene
  • Sløret syn, der bedres ved, at du blinker
  • Øjenlåg, som klistrer sammen, når du har sovet
  • Kontaktlinseproblemer
  • Øjnene føles trætte – f.eks. ved læsning

Symptomer for tørre øjne skal tages alvorligt. Især hvis du oplever at være generet af symptomervedvarende, er det vigtigt at tage det seriøst.

Mange årsager til tørre øjne
Der findes mange årsager til, at du kan være plaget af tørre øjne. Årsagerne kan f.eks. være i forbindelse med dårligt indeklima, rygning, allergi, hormonelle forandringer, medicinske bivirkninger og lignende. Derudover kan det skyldes sygdom i øjet eller hudsygdomme omkring øjet – og derfor skal tørheden altså tages alvorligt.Ved at blive undersøgt hos en specialiseret øjenlæge vil du være sikker på, at eventuelle øjensygdomme udelukkes eller identificeres. Jo hurtigere, eventuelle øjensygdomme findes, jo større er sandsynligheden for, at du kan blive behandlet med et succesfuldt resultat. Sørg derfor for at kontakte en øjenlæge med speciale i tørre øjne snarest muligt, hvis du ofte er generet af tørre øjne.

Overanstreng ikke dine øjne
For at passe bedst muligt på dine øjne og undgå tørre øjne skal du sørge for ikke at overanstrenge dem. Sidder du f.eks. mange timer foran en computerskærm, vil du sikkert opleve, at dine øjne kan føles tørre fra tid til anden. Dette skyldes, at computerskærmens lys belaster dine øjne.Oplever du tørre øjne i forbindelse med computerarbejde, kan du med fordel købe et par skærmbriller. Disse er tilpassede til netop at korrigere synsafstanden mellem dine øjne og din computerskærm.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online