Hjælp til familier med rod i økonomien i Solrød Kommune

17. februar 2020

Økonomisk rådgivning i Solrød

I samarbejde med Solrød Kommune tilbyder Dansk Folkehjælp økonomisk rådgivning i Solrød. Dansk Folkehjælp håber, at frivillige vil være med til at hjælpe borgere med ondt i økonomien. Der er informationsmøde for interesserede frivillige mandag d. 24. februar 2020 kl. 17 på adressen Aktivitets- og Frivilligcenteret, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Rigtig mange danskere har svært ved at holde styr på økonomien. Ifølge RKIs årsrapport, som udkom i januar 2020, er 195.000 personer registreret som dårlige betalere i RKI. Derfor arbejder Dansk Folkehjælp på, at borgere med ondt i økonomien får adgang til gratis, uvildig og fortrolig økonomisk rådgivning drevet af frivillige.

Rådgiverne skal hjælpe borgere med en gennemgang af familiens økonomi og udarbejdelse af budget, hjælp til dialog med kreditorer, rådgivning om afdrag på gæld, gode råd omkring besparelser mv. Økonomisk Rådgivning er et tilbud til økonomisk udsatte familier på overførselsindkomst og udsatte borgere, som har mistet overblikket over deres egen privatøkonomi.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem udtaler:
”Familier på eksempelvis overførselsindkomst har en stor risiko for at sidde fast i fattigdom, og såvel børn som forsørgere slås med afsavn som følge af gæld og fattigdom. Her er der ofte tale om familier, som ikke har andre alternativer til rådgivning end den som frivillige kan tilbyde. Dansk Folkehjælp ønsker at give disse familier en håndsrækning således, at deres livssituation forbedres og de igen genvinder kontrollen med egen privatøkonomi.”

Økonomisk Rådgivning kort fortalt
Dansk Folkehjælp har siden 2012 tilbudt økonomi og gældsrådgivning. Rådgivningstilbuddet sikrer, at økonomisk udsatte borgere og familier får et overblik over deres økonomiske udfordringer og hjælp til håndtering af egen privatøkonomi. Rådgiverne hjælper borgeren med en gennemgang af familiens økonomi og udarbejdelse af budget, oplysning om eventuelle låneomlægningsmuligheder, hjælp til dialog med kreditorer og rådgivning om eventuel gældssanering.

Siden lanceringen i 2012 har Dansk Folkehjælp hjulpet familier og hele landet igennem et rådgivningsforløb, der typisk varer 4-8 måneder. Dansk Folkehjælps økonomi og gældsrådgivning er i dag udbredt til 23 kommuner i hele landet.

Dansk Folkehjælp

For interview og yderligere oplysninger:
Anja Hartvig Albertsen // Ydelsesrådgiver //  Job- og Socialcenteret // akh@solrod.dk //56 18 20 00
 
For oplysninger omkring arbejdet som frivillig:
Yvonne Lerche // Projektkonsulent // Dansk Folkehjælp // 70 220 230

Vedr. presserelaterede spørgsmål kontakt Dansk Folkehjælp via:
Stine Albrechtsen // stine@have.dk // 30 24 14 00Flere artikler

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online