Tak til borgerne

17. februar 2020

Den kæmpestore befolkningsundersøgelse er afsluttet og nu skal resultaterne analyseres

Undersøgelsen giver ny viden om livsstil, levevilkår og sammenhæng med sygdomme. Viden som kommer os alle til gode.

19.000 borgere på Lolland og Falster er gennem de sidste fire år blevet undersøgt i den største og mest omfattende befolkningsundersøgelse af et landområde i Danmark.

Undersøgelsen omfatter udover almindeligt helbred og hverdag også undersøgelse af hjerte-lungefunktion, blodtryk, blod og urin. Til analyse af resultaterne deltager mange forskningsgrupper, som arbejder med alt fra krop, psyke, sociale forhold, genetik, alderdom, nyresygdomme og øre-næse-hals-problemer.

Det har kun været muligt at lave denne undersøgelse, fordi alle 19.000 frivilligt har sagt ja og brugt tid til at blive undersøgt på en af de tre sundhedsklinikker i Nakskov, Maribo eller Nykøbing Falster.

Tak til alle mellem 0 og 96 år, som har deltaget i undersøgelsen. De har givet os muligheden for at forske i forekomsten og forebyggelsen af sygdomme, så fremtidens sundhedsvæsen kan blive endnu bedre.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet


Flere artikler

Er du helt sikker på, du skal i sommerhus?

02-04-2020
Rigtigt mange har glædet sig til at kunne slappe af i sommerhuset i påsken. Men at mange mennesker rejser i en tid med smittepres kan starte nye smittekæder, hvis ikke du er meget bevidst om alt, hvad du gør.

UngSolrøds computere hjælper forskere i kampen mod coronavirus

02-04-2020
UngSolrød har sat 15 gamingcomputere i gang med programmet Folding@home, som bidrager med processorkraft til enorme udregninger, der hjælper forskere med at forstå coronavirusset.

Bliv klogere på dit barns motorik

02-04-2020
Motorikken har stor betydning for dit barnets udvikling helt fra det bliver født.

COVID-19: Dansk Folkehjælp klar med akut hjælp til sårbare ældre

30-03-2020
Den verdensomspændende coronavirus har på få uger ændret Danmark og danskernes hverdag markant. Det giver ikke mindst udfordringer for sårbare ældre, der af myndighederne opfordres til at isolere sig for at undgå smitte. Derfor har Dansk Folkehjælp, i samarbejde med en række af landets kommuner, iværksat akuthjælp til sårbare ældre, der bl.a. kan få hjælp til indkøb af mad og medicin samt hjælp til praktiske gøremål.

Særadgang hjemmefra til suveræne online databaser

30-03-2020
Helt ekstraordinært stiller Gale Databases deres skolepakke Gale Reference Complete midlertidigt til rådighed for alle danskere indtil 30. juni 2020. Det er en imponerende samling af online ressourcer, som nu er tilgængelige for alle med interesse eller behov for kvalitative artikler indenfor et hav af emner.

Tips til aktiviteter for børnefamilier

30-03-2020
School is out og ungerne er hjemme. Og det er I også. Det kan måske være svært at blive ved med at holde børnene beskæftiget, men her er et par gode fifs, som I hvert fald burde kunne få jer gennem weekenden.

Inspiration til hjemmeskolen

30-03-2020
Her kan du finde inspirerende online fag- og læringsportaler med fri adgang eller som er blevet gjort gratis under Coronakrisen.

Krisen kan inspirere til ny undervisning

26-03-2020
Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står tomme

Hårdere straffe til coronakriminelle

26-03-2020
Af folketingsmedlem Morten Dahlin (V)

Gør brug af Den Mentale Værktøjskasse i denne tid

26-03-2020
I denne tid hvor bekymringerne står i kø hos rigtig mange mennesker, var det måske en idé at se i Den Mentale Værktøjskasse.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online