Bliv frivillig i Ældre Sagen’s besøgstjeneste til borgere med demens

10. februar 2020

Som noget nyt har Ældre Sagen i Solrød Kommune indgået aftale med Solrøds Demens-team om opstart af besøgstjeneste for borgere med demens. Derfor søger man nu frivillige, som gerne vil glæde andre mennesker, der er ensomme og savner selskab.

Rundt omkring i hele landet er der omkring 50.000 danskere over 65 år, som føler sig ensomme. Ældre Sagen vil gerne skabe nye fællesskaber og derfor søges flere frivillige besøgsvenner.

I samarbejde med Solrød Kommunale hjemmepleje, sundhedsrådgivere og demens-team findes besøgsværter til besøgsvennerne. Det kan også ske, ved at familie og pårørende kan se fordelene ved at få lidt aflastning, der, over en kop kaffe og en snak, en gåtur eller et spil kort, kan sprede glæde for et andet menneske og åbne en ny verden for begge parter. Som besøgsven aftaler du og den, du besøger, selv, hvor ofte I skal mødes, og hvad I vil lave sammen.

”I dag har i 14 besøgsvenner” siger Erling Elberg, der er aktivitetsleder for besøgstjenesten i Solrød. ”Men, det er slet ikke nok. Vi har brug for flere besøgsvenner, så endnu flere kan få glæde af et besøg. På den måde vil vi fremover også være i stand til at tilbyde en besøgsven til borgere med demens.


Et frirum i hverdagen

”Vi hører faktisk ofte fra vores besøgsvenner, at besøgsvenskabet er et dejligt frirum i hverdagen, som er meget livsbekræftende, og at de får lige så meget ud af samværet, som de giver”, siger Erling Elberg.

Som frivillig besøgsven i Ældre Sagen vil man få en grundig vejledning i det frivillige arbejde, og man bliver tilknyttet en lokal aktivitetsleder, som man altid kan henvende dig til med spørgsmål, tanker og oplevelser. De frivillige besøgsvenner vil modtage specialundervisning, og det vil være obligatorisk, at de nye besøgsvenner har været gennem dette undervisningsforløb, inden de møder deres demente besøgsværter.

Hvis du vil høre mere om at være besøgsven, kan du kontakte Erling Elberg på telefon 21461644. Du kan også læse mere om Ældre Sagen Solrøds hjemmeside: https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/solroed


Flere artikler

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online