Bliv frivillig i Ældre Sagen’s besøgstjeneste til borgere med demens

10. februar 2020

Som noget nyt har Ældre Sagen i Solrød Kommune indgået aftale med Solrøds Demens-team om opstart af besøgstjeneste for borgere med demens. Derfor søger man nu frivillige, som gerne vil glæde andre mennesker, der er ensomme og savner selskab.

Rundt omkring i hele landet er der omkring 50.000 danskere over 65 år, som føler sig ensomme. Ældre Sagen vil gerne skabe nye fællesskaber og derfor søges flere frivillige besøgsvenner.

I samarbejde med Solrød Kommunale hjemmepleje, sundhedsrådgivere og demens-team findes besøgsværter til besøgsvennerne. Det kan også ske, ved at familie og pårørende kan se fordelene ved at få lidt aflastning, der, over en kop kaffe og en snak, en gåtur eller et spil kort, kan sprede glæde for et andet menneske og åbne en ny verden for begge parter. Som besøgsven aftaler du og den, du besøger, selv, hvor ofte I skal mødes, og hvad I vil lave sammen.

”I dag har i 14 besøgsvenner” siger Erling Elberg, der er aktivitetsleder for besøgstjenesten i Solrød. ”Men, det er slet ikke nok. Vi har brug for flere besøgsvenner, så endnu flere kan få glæde af et besøg. På den måde vil vi fremover også være i stand til at tilbyde en besøgsven til borgere med demens.


Et frirum i hverdagen

”Vi hører faktisk ofte fra vores besøgsvenner, at besøgsvenskabet er et dejligt frirum i hverdagen, som er meget livsbekræftende, og at de får lige så meget ud af samværet, som de giver”, siger Erling Elberg.

Som frivillig besøgsven i Ældre Sagen vil man få en grundig vejledning i det frivillige arbejde, og man bliver tilknyttet en lokal aktivitetsleder, som man altid kan henvende dig til med spørgsmål, tanker og oplevelser. De frivillige besøgsvenner vil modtage specialundervisning, og det vil være obligatorisk, at de nye besøgsvenner har været gennem dette undervisningsforløb, inden de møder deres demente besøgsværter.

Hvis du vil høre mere om at være besøgsven, kan du kontakte Erling Elberg på telefon 21461644. Du kan også læse mere om Ældre Sagen Solrøds hjemmeside: https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/solroed


Flere artikler

Gode kræfter afløser gode kræfter

20-02-2020
Solrød´s kunstforening årlige generalforsamling var der udskiftning i bestyrelsen

Christinas Blomster på Strandvejen har fået vokseværk!

20-02-2020
Butikken flytter til større lokaler

Skal lokalt malerfirma vinde for 3. gang?

20-02-2020
4 x nomineringer og 2 x vinder som Årets Maler. Det´ Maleren i Køge hædres for sit kvalitetshåndværk og har nu mulighed for at vinde prisen som Årets Maler for 3. år i træk.

Bliv porcelæns maler for en dag

20-02-2020
Der vil der være mulighed for at prøve en sjov og udfordrende aktivitet, når Imerco får besøg af en porcelænsmaler fra Royal Copenhagen, som giver undervisning i porcelænsmalingens svære kunst.

Syng i Juniorkor

20-02-2020
Elsker du at synge? Vil du gerne være en del af fællesskabet i Jersie Juniorkor? Vi søger flere børn til vores juniorkor.

Lær at flyve en drone

20-02-2020
Vil du lære at flyve en drone?

Tak til borgerne

17-02-2020
Den kæmpestore befolkningsundersøgelse er afsluttet og nu skal resultaterne analyseres

Kom til årsmøde hos Ældre Sagen i Solrød

17-02-2020
Traditionen tro indkalder Ældre Sagen i Solrød Kommune til deres årlige årsmøde på Solrød Gymnasium. Det sker lørdag d. 7. marts kl. 13:00.

Pandekagedag

17-02-2020
Findes der noget bedre end pandekager? Nej vel!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online