Nyt projekt skal vække læselysten hos SFO-børn

6. februar 2020

Solrød Bibliotek og Kulturhus har fået tildelt en kvart million kroner, som skal bruges til at vække læselysten hos børn.

Børn i 2. klasse, der går i fritidsordninger i Solrød Kommune, kan se frem til at prøve nye læsemetoder af, når Solrød Bibliotek og Kulturhus igangsætter et nyt og spændende projekt, der skal øge læselysten hos børn. I et samarbejde mellem Solrød Bibliotek og Kulturhus og pædagogerne i SFO’erne skal projektet være med til inspirere børn til at læse flere bøger.

Projektet er i god tråd med Kulturministeriets læselystindsats, hvis formål er at styrke børns læselyst og åbne op for sociale læsefællesskaber i skolernes fritidstilbud. Derfor har Kulturministeriet tildelt Solrød Bibliotek og Kulturhus et tilskud på 250.000 kr. til at realisere projektet.


”Vi håber, at projektet kan være med til at åbne øjnene for læsning som en både individuel og social aktivitet, der er ligeværdig med andre fritidsaktiviteter,” siger Kultur- og Fritidschef Marie Bukh Dreier og fortsætter:

”Sammen med børnene vil vi finde frem til den ultimative måde at læse på for det enkelte barn. Det vil vi bl.a. afprøve ved at påvirke lys, lyd og omgivelser. Ved at skabe et behageligt læsemiljø får børnene de bedste betingelser for lystbetonet læsning,” siger Marie Bukh Dreier.

Projektet skal give SFO’erne en værktøjskasse, der kan bruges af både pædagoger, forældre og børn, og som kan bidrage til at aktivere dem og give lyst til at åbne flere bøger.

”I udarbejdelsen af projektet har det for os været en vigtig forudsætning, at børnene skal inddrages aktivt undervejs i både spændende aktiviteter og valg af bøger, som vi skal fordybe os i,” siger Marie Bukh Dreier.

Projektet skal ske i samarbejde med SFO’erne på Munkekærskolen, Uglegårdsskolen, Havdrup Skole, Jersie Privatskole og Sydkystens Privatskole. Det forventes, at projektet igangsættes efter sommerferien.

Fakta:
Læselystpuljen er en del af Kulturministeriets læselystindsats, hvis formål er at styrke børns læselyst og åbne op for sociale læsefællesskaber i skolernes fritidstilbud. Der uddeles i alt 6,8 mio. kr. til projekter fordelt over hele landet. Ud over puljen igangsættes der i 2020 en kortlægning af allerede eksisterende indsatser og projekter med fokus på børns læselyst.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.

Jobkonsulenter bliver til børnehavefrivillige for at hjælpe til under coronakrisen

30-04-2020
I Solrød Kommune har 23 medarbejdere fra kommunens job- og socialcenter frivilligt tilbudt deres hjælp til kommunens tre folkeskoler og 11 dagtilbud, som har taget imod tilbuddet med kyshånd.

Corona-tiltag: Solrød Kommune bygger for 26,7 mio. kr. ekstra i år

30-04-2020
Ny cykelsti til skolebørn, forskønnelse af Solrød Center, renovering af Uglegårdsskolen, tilslutning til fjernvarme for Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter og nye brandalarmeringsanlæg flere steder i kommunen – det er blot nogle få af de tiltag, Solrød Kommune iværksætter for at hjælpe virksomheder og beskæftigelse på vej under coronakrisen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online