Byrådet har vedtaget fundamentet for Strandens Hus

30. januar 2020

Drømmen om et imødekommende og funktionelt tilholdssted ved stranden, rykker nu endnu et skridt nærmere virkelighed. Byrådet har vedtaget planerne for den kommunale del af Strandens Hus og har samtidig mindsket størrelsen på en kommende restaurant/café.

Nu kan første spadestik til projekt Strandens Hus snart skimtes. Byrådet har på årets første byrådsmøde nemlig både godkendt den nye lokalplan for området ved Strandens Hus og taget stilling til en række konkrete elementer vedrørende det kommende fælleshus.

Det betyder, at vejen nu er banet for, at den kommunale del af projektet senere på året kan sendes i udbud.


”Vi står nu med et rigtig godt og gennemarbejdet projekt, som kommer til at gøre en positiv forskel for både vandsportsudøvere, vandhunde, vores dagtilbud og alle andre, der holder af vores dejlige strands mange unikke muligheder. Vi får det fleksible, indbydende og imødekommende tilholdssted, som længe har været efterspurgt,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Som en del af projekt Strandens Hus ønsker vi også at udleje en del af grunden til etablering af en restaurant eller café, fordi vi i byrådet også gerne vil give borgerne mulighed for at nyde en bid god mad i de dejlige omgivelser. Vi har i den borgerinddragelsesproces, der har været i forbindelse med udviklingen af projektet, hørt nogle borgere udtrykke bekymring for, at restauranten/caféen bliver for stor til, hvad området kan bære. Det har vi i byrådet haft med i vores overvejelser, og vi har valgt en størrelse på en kommende restaurant/café, der svarer til vores oprindelige intentioner med projektet.”

Byrådets beslutning betyder, at det maksimalt tilladte etageareal for et spisested er 200 m2, og det giver plads til op til 60 gæster indenfor.

Borgerne får eget brugerråd
På byrådsmødet besluttede byrådet bl.a. også, at de offentlige toiletter skal bygges i forbindelse med det kommunale fælleshus, at elevatoren til husets 1. sal skal placeres uden på bygningen, og at der skal bygges to saunaer i en bygning for sig selv. Ud over det skal der også nedsættes et brugerråd, som skal arbejde med det gode aktivitetsliv i og omkring Strandens Hus.

”Strandens Hus er et hus for borgerne, så naturligvis skal huset have sit eget brugerråd ligesom også Solrød Idrætscenter og Havdrup Idrætscenter har det,” siger Niels Hörup.

Tankerne bag Strandens Hus stammer fra et idéoplæg fra Solrød Strand Grundejerforening, og det er det oplæg, byrådet har ladet sig inspirere af i processen omkring Strandens Hus. Det oprindelige idéoplæg er løbende blevet bearbejdet og tilpasset efter input fra borgere og ud fra byrådets egne ønsker.

Byrådet har i alt sat 15 mio. kr. af til etableringen af Strandens Hus, og det er planen, at den kommunale del af projektet sendes i udbud til juni. Til september skal byrådet vælge vinderen af udbudsrunden, og forventningen er, at byggeriet kan starte op i oktober 2020 og stå færdig i slutningen af 2021 

Den private restaurant/café skal efter planen også sendes i udbud senere i år, men byggeriet af den bliver forskudt fra den kommunale del, så det efter planen først går i gang efter, at det kommunale fælleshus står klar.

På Solrød Kommunes hjemmeside www.solrod.dk er der under fanen ’aktuelle projekter’ og emnet ’Strandens Hus’ meget mere information om projektet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

SSP beder forældre om hjælp

14-05-2020
SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Status på genåbningen af Solrød Kommune

14-05-2020
Her kan du få et overblik over, hvordan coronavirus påvirker Solrød Kommune.

Aktivitets- og Frivilligcenteret går online

04-05-2020
Da AFC er lukket ned, mangler mange borgere et fællesskab og et sted at mødes, og derfor inviterer AFC nu til online aktiviteter.

Borgmester om coronapandemien: Stor ros til ansatte og borgere i kampen mod COVID-19 virusset

04-05-2020
I Solrød Kommune er der kun få registrerede smittede med coronavirus, men sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer skal stadig følges til punkt og prikke, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Der bliver testet sirener den 6. maj 2020

30-04-2020
Traditionen tro er den første onsdag i maj, dagen hvor sirenevarslingssystemet testes med lyd over hele landet.

Jobkonsulenter bliver til børnehavefrivillige for at hjælpe til under coronakrisen

30-04-2020
I Solrød Kommune har 23 medarbejdere fra kommunens job- og socialcenter frivilligt tilbudt deres hjælp til kommunens tre folkeskoler og 11 dagtilbud, som har taget imod tilbuddet med kyshånd.

Corona-tiltag: Solrød Kommune bygger for 26,7 mio. kr. ekstra i år

30-04-2020
Ny cykelsti til skolebørn, forskønnelse af Solrød Center, renovering af Uglegårdsskolen, tilslutning til fjernvarme for Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter og nye brandalarmeringsanlæg flere steder i kommunen – det er blot nogle få af de tiltag, Solrød Kommune iværksætter for at hjælpe virksomheder og beskæftigelse på vej under coronakrisen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online