Sogneindsamling 2020 - Klimahjælp til verdens fattigste

23. januar 2020

Søndag d. 8. marts har Folkekirkens Nødhjælp sin årlige sogneindsamling. Fokus er at mindske følgerne af klimaforandringerne. Vi har mærket en tør sommer, et vådt efterår, en mild vinter. Men det er de udsatte lande, som bliver ramt på deres overlevelse.

Hjælper det – hvordan? 


Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin. 


Det kan også være at introducere sydamerikansk quinoa i Afrika. En afgrøde, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider. 


Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så ekstreme vejrforhold som orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv. Opsamlingssøer giver vand i tørkeperioder og mad på bordet, fordi der opdrættes fisk i søerne. 
Verdens fattigste har brug for konkret hjælp 


Vi føler ikke vi kan gøre så meget. Men vi kan være med til at samle ind, for hvert et skridt tæller, som kan give penge i indsamlingsbøtten. 


I Greve og Solrød kommuner er der indsamling i Havdrup, Tune, Mosede, Karlslunde og Hundige kirker. Men alle er velkomne til at samle ind, uanset hvor du bor. Kig mere på sognenes hjemmesider eller se på noedhjaelp.dk, og du vil høre med om sted og tidspunkt på dagen. Giv familien en fælles oplevelse og være med til at gøre en forskel.

 

Klimahjælp til verdens fattigste

 

Det er overskriften på sogneindsamling 2020, som finder sted søndag d. 8. marts. Det er Folkekirkens Nødhjælp, som står bag sogneindsamlingen. De har gennem mere end 100 år haft fokus på hjælp til selvhjælp til verdens fattigste. 


Klimaforandringerne er en tikkende bombe for alle. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp valgt, at deres årlige landsindsamling går til at modvirke følgerne af dem. 


I Danmark kan vi se og mærke klimaforandringer i form af et vådt efterår og nu en mild vinter. Vi er i gang med at klimasikre landet, men det er svært for de lande, som i forvejen kæmper med fattigdom og dårlige forhold. 


”Udviklingshjælp virker og er blevet bedre med årene. Men klimaforandringerne gør, at vi er nødt til at finde nye løsninger her og nu. Vi skal tænke hurtigere end nogensinde, for klimaforandringerne er en tikkende bombe for os alle – men især for verdens fattigste,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. 


Som når en far til seks mister størstedelen af sine afgrøder i en stormflod i Bangladesh og beslutter at migrere med sin familie ind i en usikker fremtid. Eller når en ung pige i Zimbabwe bliver inficeret med malaria efter at have overlevet en alvorlig oversvømmelse af hendes landsby. Eller når befolkningen i Sydsudan oplever, hvordan mangel på vand fra Nilen optrapper de lokale konflikter. Det kan betyde, at flere får lyst til at rejse til lande, hvor de tror sig mere sikre. 


Sådan kan klimahjælp se ud 


Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin. 


Det kan også være at introducere sydamerikansk quinoa i Afrika. En afgrøde, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider. 


Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så ekstreme vejrforhold som orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv. Opsamlingssøer giver vand i tørkeperioder og mad på bordet, fordi der opdrættes fisk i søerne. 


Vi går sammen om klimaet 


Sammen med mere end 15.000 danskere stemmer Folkekirkens Nødhjælp dørklokker søndag den 8. marts, så verdens fattigste lande også kan blive klimasikret. På den måde får vi danskere mulighed for konkret handling, der kan gøre en forskel for klimaet og verdens fattigste. En indsamlingsbøsse er klimahjælp til nye træer, en dæmning eller livsvigtige opsamlingssøer. 


”Vi har et fælles ansvar for at give en sund klode videre til de næste generationer. Jeg håber at se rigtig mange indsamlere, der er klar til at give to timer af deres søndag til verdens vigtigste sag,” siger Hanne Hummelshøj på vegne af indsamlingslederne i Greve og Solrød kommuner. 


Her er der indsamling i Havdrup, Tune, Mosede, Karlslunde og Hundige kirker. Men alle er velkomne til at samle ind, uanset hvor du bor. Vi har brug for alle, som har lyst til at gå en tur denne søndag. For hvert skridt tæller. Kig mere på sognenes hjemmesider eller se på noedhjaelp.dk, og du vil høre med om sted og tidspunkt på dagen.


Kilde: Havdrup Kirke

 


Flere artikler

Gospelgudstjeneste med konfirmander

24-02-2020
Kom til vores månedlige musikgudstjeneste. Denne gang er det med gospelinstruktør Lars Jochimsen, der er en erfaren herre på den danske gospelscene.

Babysalmesang i Jersie Sognehus

20-02-2020
Husk vores babysalmesang. Her kan du som forælder give dit barn i alderen 2-10 måneder en god oplevelse, som skaber kontakt, beriger samværet og hjælper til at fremme barnets koncentrations- og indlæringsevne.

Foredrag - Fra Libanon til Lærkevej

20-02-2020
Med afsæt i sin og sønnen Abdel Mahmouds samtalebog "Fra Libanon til Lærkevej " fortæller Souad Taha ærligt og medrivende om alt det svære lige fra krig til kærlighed.

Klub for X-minikonfirmander

17-02-2020
Har du tidligere gået til minikonfirmand og været glad for det, er du meget velkommen i vores nye klub for X-minikonfirmander.

Ungdomsgudstjeneste i Solrød Strandkirke

17-02-2020
En gudstjeneste behøver ikke ligge søndag formiddag og indeholde lange ord og tunge salmer. Det gør vi noget ved. Onsdag den 4. marts kl. 20:00 er der ungdomsgudstjeneste i Solrød Strandkirke.

Herlige HavdrupNatten

13-02-2020
Kirkens kulturaften blev igen i år en stor succes med knap 100 mennesker.

Havdrup Kirke søger ”sommerfugl” - er det dig?

13-02-2020
Havdrup Kirke søger en "sommerfugl", som er en sæsonansat gravermedhjælper, til Havdrup kirkegård 37 timer pr. uge i perioden 1. april til 30. november 2020.

Tirsdagscafe - foredrag

13-02-2020
Journalist Lasse Soll Sunde fortæller om sit møde med en række af de vigtigste oprørere fra 1989-revolutionen i Berlin.

Fastelavnsgudstjeneste i Solrød Strandkirke

13-02-2020
Solrød Strandkirke inviterer til fastelavnsgudstjeneste søndag den 23. februar kl. 11:00.

Ny kirkesanger i Havdrup Kirke

06-02-2020
Velkommen til vores nye kirkesanger Kathrine Jahr. Kathrine afløser Milton Bundgaard Andersen, som har været vores trofaste kirkesanger i mange år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online