Sogneindsamling 2020 - Klimahjælp til verdens fattigste

23. januar 2020

Søndag d. 8. marts har Folkekirkens Nødhjælp sin årlige sogneindsamling. Fokus er at mindske følgerne af klimaforandringerne. Vi har mærket en tør sommer, et vådt efterår, en mild vinter. Men det er de udsatte lande, som bliver ramt på deres overlevelse.

Hjælper det – hvordan? 


Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin. 


Det kan også være at introducere sydamerikansk quinoa i Afrika. En afgrøde, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider. 


Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så ekstreme vejrforhold som orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv. Opsamlingssøer giver vand i tørkeperioder og mad på bordet, fordi der opdrættes fisk i søerne. 
Verdens fattigste har brug for konkret hjælp 


Vi føler ikke vi kan gøre så meget. Men vi kan være med til at samle ind, for hvert et skridt tæller, som kan give penge i indsamlingsbøtten. 


I Greve og Solrød kommuner er der indsamling i Havdrup, Tune, Mosede, Karlslunde og Hundige kirker. Men alle er velkomne til at samle ind, uanset hvor du bor. Kig mere på sognenes hjemmesider eller se på noedhjaelp.dk, og du vil høre med om sted og tidspunkt på dagen. Giv familien en fælles oplevelse og være med til at gøre en forskel.

 

Klimahjælp til verdens fattigste

 

Det er overskriften på sogneindsamling 2020, som finder sted søndag d. 8. marts. Det er Folkekirkens Nødhjælp, som står bag sogneindsamlingen. De har gennem mere end 100 år haft fokus på hjælp til selvhjælp til verdens fattigste. 


Klimaforandringerne er en tikkende bombe for alle. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp valgt, at deres årlige landsindsamling går til at modvirke følgerne af dem. 


I Danmark kan vi se og mærke klimaforandringer i form af et vådt efterår og nu en mild vinter. Vi er i gang med at klimasikre landet, men det er svært for de lande, som i forvejen kæmper med fattigdom og dårlige forhold. 


”Udviklingshjælp virker og er blevet bedre med årene. Men klimaforandringerne gør, at vi er nødt til at finde nye løsninger her og nu. Vi skal tænke hurtigere end nogensinde, for klimaforandringerne er en tikkende bombe for os alle – men især for verdens fattigste,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. 


Som når en far til seks mister størstedelen af sine afgrøder i en stormflod i Bangladesh og beslutter at migrere med sin familie ind i en usikker fremtid. Eller når en ung pige i Zimbabwe bliver inficeret med malaria efter at have overlevet en alvorlig oversvømmelse af hendes landsby. Eller når befolkningen i Sydsudan oplever, hvordan mangel på vand fra Nilen optrapper de lokale konflikter. Det kan betyde, at flere får lyst til at rejse til lande, hvor de tror sig mere sikre. 


Sådan kan klimahjælp se ud 


Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin. 


Det kan også være at introducere sydamerikansk quinoa i Afrika. En afgrøde, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider. 


Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så ekstreme vejrforhold som orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv. Opsamlingssøer giver vand i tørkeperioder og mad på bordet, fordi der opdrættes fisk i søerne. 


Vi går sammen om klimaet 


Sammen med mere end 15.000 danskere stemmer Folkekirkens Nødhjælp dørklokker søndag den 8. marts, så verdens fattigste lande også kan blive klimasikret. På den måde får vi danskere mulighed for konkret handling, der kan gøre en forskel for klimaet og verdens fattigste. En indsamlingsbøsse er klimahjælp til nye træer, en dæmning eller livsvigtige opsamlingssøer. 


”Vi har et fælles ansvar for at give en sund klode videre til de næste generationer. Jeg håber at se rigtig mange indsamlere, der er klar til at give to timer af deres søndag til verdens vigtigste sag,” siger Hanne Hummelshøj på vegne af indsamlingslederne i Greve og Solrød kommuner. 


Her er der indsamling i Havdrup, Tune, Mosede, Karlslunde og Hundige kirker. Men alle er velkomne til at samle ind, uanset hvor du bor. Vi har brug for alle, som har lyst til at gå en tur denne søndag. For hvert skridt tæller. Kig mere på sognenes hjemmesider eller se på noedhjaelp.dk, og du vil høre med om sted og tidspunkt på dagen.


Kilde: Havdrup Kirke

 


Flere artikler

Velkommen tilbage til Solrød Strandkirke

25-05-2020
Har du lyst til at tænde et lys eller bede en bøn, er kirkerummet åbent tirsdag-fredag kl. 10-12.

Kirker åbner langsomt op

25-05-2020
Siden 18. maj har det igen været tilladt at holde gudstjeneste, barnedåb og bryllupper i Solrød Strandkirke. Dog kun med et begrænset antal deltagere, da myndighederne kræver, at der er to meter mellem folk, når der synges.

Langsom genåbning af kirken

21-05-2020
Vi glæder os til rigtig meget til igen at fejre gudstjeneste i Havdrup. Vi markerer genåbningen med festlig gudstjeneste i sognehuset Pinsedag kl. 11:00. Med sprit og afstand. Vi åbner dørene kl. 10:30.

1. fase af frugtlunden er nu etableret

18-05-2020
Mandag den 11. maj har vi fået plantet 2 tdr land til med frugt- og bærtræer, sat areal af til kirke under åben himmel og shelterplads.

Minikor i Jersie Sognehus

18-05-2020
Noget nyt i Jersie Sognehus er minikor for de 3-5 årige. Vi skal synge børnesange, salmer og lære rim og remser, som vi vil optræde med i kirken, når vi er dygtige nok.

Er minikonfirmand lige sagen?

14-05-2020
Går du efter sommerferien i 3. eller 4. klasse på Sydkystens Privatskole, åbner Jersie Kirke nu hold for minikonfirmander – med start i september 2020.

Solrød Sogn har brug for en graver – er det dig?

14-05-2020
Her kan du se stillingsopslaget for "Graver 2020" i Solrød Sogn.

Solrød Strandkirke hjælper Mosebo Børnehave

14-05-2020
Solrød Strandkirke har siden mandag den 4. maj lagt konfirmandlokaler og græsplæne til 16 børn og personale fra Mosebo Børnehave. Hver formiddag tumler børnene i haven, tegner, spiller, spiser og har andre aktiviteter i konfirmandlokalerne – næsten som hvis de havde været hjemme i børnehaven 200 meter længere nede ad Mosevej.

Medbragte familien som papfigurer i kirken

04-05-2020
Dette glade par skulle giftes forleden, men kunne jo naturligvis ikke have deres nærmeste familie med i kirken. Derfor fandt de på denne kreative idé - at medbringe familien som papfigurer.

Brug store bededag til bøn

04-05-2020
I haven ved Solrød Strandkirke har jeg i løbet af april kunnet se påskeliljer, som blev plantet af konfirmander i efteråret. Det var sørgmodigt at se de påskeliljer stå og blomstre uden, at der var hverken konfirmander eller andre til at nyde dem.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online