Varmens dag – midt i en omstillingstid

23. januar 2020

Søndag den 2. februar inviterer Solrød Fjernvarme til Varmens Dag. Det sker, mens der arbejdes intenst på en klimahandlingsplan på Christiansborg. Et af de initiativer den forventes at indeholde er tiltag til udfasning af oliefyr og omstilling til grønne alternativer.

I tråd med det markerer Varmens Dag startskuddet for en salgskampagne rettet mod boligejere og mindre erhverv (i det nuværende forsyningsområde i Solrød), som endnu ikke har fjernvarme. Prisen for tilslutning til fjernvarme er nedsat fra 30.000 kr. til 6.500 kr. inkl. moms. Desuden vil den enkelte ejer kunne benytte håndværkerfradrag for de omkostninger, der er ved ombygning af anlæg i boligen. Varmeværket har fået udarbejdet en regnemodel, således at varmeudgiften ved at skifte til fjernvarme for det enkelte hus umiddelbart kan sammenlignes med den varmeudgift, der er ved olie, el eller anden nuværende opvarmning.  Regnemodellen viser samtidig, hvor meget CO2-udledningen reduceres.


Traditionen tro er der rundvisning på Værket. I år omfatter rundvisningen også den store biogasmotor, som VEKS har fået installeret, og som leverer ca. 40 % af den varme, der løber i rørene i Solrød.

Over de senere år har Solrød Fjernvarme udbygget sine aktiviteter til også at foregå andre steder i kommunen end på Lerbækvej. Der er etableret et solanlæg i Havdrup og senest i december 2019 er værket i Havdrup blevet tilsluttet grøn, lokal biogas leveret fra kommunens biogasanlæg. Det vil for første gang være muligt for interesserede at besigtige disse nye, grønne energianlæg, idet der under Varmens Dag vil køre en shuttle bus med guide fra Værket til de 2 lokaliteter.

Er du forvirret over de mange begreber, der flyver gennem luften i forbindelse med klimadebat og grøn omstilling? Hvor meget CO2 udleder en gennemsnitsdansker? Er biobrændsel grønt eller sort? Og hvad med fjernvarmen – hvor grøn den egentlig? Så har du mulighed for at få svar på disse og andre spørgsmål. Det sket i ”Klimahjørnet” hvor Solrød Fjernvarme har inviteret klimaeksperten og forsker ved RUC Tyge Kjær til at komme og gøre os alle sammen klogere på klimaet.


Var du klar over, at der i Solrød kommune er 8 klimaagenter? Hvis svaret er ”Ja”, ved du så, hvad de laver?  Ellers kom og få en snak med dem på Varmens Dag. Hvem ved måske bliver du inspireret til selv at blive agent…

Skulle du efter disse aktiviteter være blevet sulten og tørstig har vi allieret os med en pølsevogn, hvor der serveres diverse pølsespecialiteter med tilhørende drikkevarer (sodavand/øl).  

Arrangementet finder sted i tidsrummet kl. 11 – 14 på Solrød Fjernvarme Lerbæksvej 17, 2680 Solrød Strand.


Flere artikler

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online