Tre steder man kan dyrke sin passion for spil i Solrød

21. januar 2020

Kan du godt lide at spille spil og leder efter ligesindede modstandere? Så anbefaler vi her tre klubber i Solrød, hvor man kan udleve sin spillepassion.

"Chess players" (CC BY-SA 2.0) af Yorgos Kourtakis


Det har historisk set altid været populært at spille spil. De ældste brætspil går ofte flere tusinde år tilbage, og selv moderne klassikere som skak og backgammon har sine rødder tilbage i oldtidscivilisationer, hvorfra de er blevet importeret og udviklet til de versioner, vi kender i dag. Internettets udbredelse har kun bidraget positivt til interessen for spil, og via spilleportaler som bonusfinder danmark, der anbefaler de bedste online casinoer på nettet, kan vi i dag stifte bekendtskab med og øve os på kortspil som poker, blackjack og baccarat samt underholde os med spillemaskiner og roulettehjul. Selvom internettet har øget interessen for spil, har det også betydet, at mange foretrækker det komfortable og nemme ved at spille spil fra computeren eller telefonen. Det kan derfor af og til være svært at finde steder og mennesker, man kan spille med uden for hjemmet. Der findes dog også stadig fysiske steder, hvor man kan udleve sin lidenskab for spillene, som har fundet vej fra det gamle Egypten og Mesopotamien – det nuværende Irak – til det moderne samfund i Solrød. Vi fortæller her om tre af slagsen.

Backgammon
For de få, som ikke skulle have hørt om det, er Backgammon blandt de ældste brætspil i verden. Spillet er en kombination af strategi og held og gælder om at få sine brikker ”hjem” og ultimativt fjernet fra brættet. I Solrød kan man spille Backgammon i Solrød East Take South, som spiller i Dansk Backgammon Forbunds 2. division B (Øst). Holdet holder til på Solrød Center Pub."Final Table Players" (CC BY-ND 2.0) af World Poker Tour


Poker

Poker er ikke så gammelt som backgammon, men mindst lige så populært. Både Solrød og kvindelige pokerspillere blev for alvor sat på pokerlandkortet i 2014. Ejeren af tøjbutikken Zalza i Solrød Centret samt Enø Camping blev nummer to i World Poker National Tour i Vejle og vandt titlen som Pokerdronningen . Og Solrød Kommune kan også bryste sig af den internationale pokerstjerne Gus Hansen, som voksede op i Havdrup. Hvis man gerne vil følge i deres fodspor, kan man enten melde sig ind i Solrød Pokerklub, eller tage til den nærmeste pokerklub med spillelicens i Tune Mad og Kulturhus.

Skak
Ligesom Backgammon er skak et oldtidsspil, som menes at have sine rødder i det 7. århundredes Indien. Spillet er et strategispil, som går ud på at slå modspillerens konge skakmat, ved at placere ham i en situation, hvor han ikke kan undvige. Hvis man er til skak, kan man træne sine færdigheder mod andre spillere i Solrød Skakklub hver onsdag aften fra kl. 19.00 - 24.00 i lokaler på Solrød Gl. Skole. Her kan man også deltage regelmæssigt i Dansk Skakunions officielle turneringer, hvor klubben blandt andet spiller holdturneringer i 8. hovedkreds.

Der er derfor stadig massere af mulighed for at komme ud og spille med andre der deler samme spille interesse som dig.


Flere artikler

Solrød Gymnastikforening får støtte til nye redskaber

21-05-2020
20.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden

TURNERINGEN 2019-2020 INDSTILLES

21-05-2020
DBU Sjællands bestyrelse har grundet situationen med COVID-19 besluttet, at turneringen 2019-2020 ikke spilles færdig. Resultaterne fra efteråret 2019 bruges i stedet til af afgøre op- og nedrykning i helårsturneringerne, som dog afventer en afklaring af Danmarksserien (Herre DS) i DBU.

Tillykke til Solrød Strand Badmintonklub

18-05-2020
I en sæson hvor den sidste del har været præget af covid19, er der heldigvis også lyspunkter. SSB´s ungdomshold har sat sig tungt på den sjællandske holdturnering.

SSB deltager i Final Four

18-05-2020
En enig bestyrelse i SSB har besluttet, at vi ønsker at deltage i Final Four under forudsætning af, at samtlige spillere og trænere bliver testet for Covid-19.

Solrød FC - Starter træning igen

18-05-2020
Mandag d. 18/5 går vi igen i gang efter stilstand på banerne i ca. 8 uger.

Solrød FC's 1. Herresenior i Sjællandsserien

18-05-2020
Efter en fremragende første halvsæson af sæsonen 19/20, hvor holdet gik på vinterpause på førstepladsen med ca. 2,4 point i snit pr kamp, havde scoret mere end 3,5 mål pr kamp og vundet små 75 % af kampene, med blot et enkelt nederlag ude mod Næstveds divisionsreserver, var det med bekymrede miner, at holdet og trænerteamet så hvordan Covid19 også i fodboldverdenen skabte usikkerhed, afsavn og tab.

Støt Jersie Håndboldklub

18-05-2020
I aner ikke hvor meget vi glæder os til at kunne åbne op for håndboldtræningen igen. Vi er i bestyrelsen, sammen med klubbens trænere, ved at planlægge hvordan træningerne skal foregå det næste stykke tid, og vi håber på at kunne melde noget ud i denne uge. Alt kommer naturligvis til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Årets ungdomsfrivillig i SGF

14-05-2020
Solrød Gymnastikforening udnævnte Julie Helbo Jensen som årets ungdomsfrivillig i SGF.

Årets SGF Tine Marker

14-05-2020
Solrød Gymnastikforening udnævnte i tirsdags årets SGF pris. Prisen deles normalt ud til den årlige opvisning. Prisen gik i år til Tine Marker.

Jubel hos Solrød Comets

11-05-2020
Solrød Kommune imødekommer et stort ønske fra basketklubben Solrød Comets


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online