Robotterne kommer – til EUX Business

16. januar 2020

Køge Handelsskole deltager i et international projekt under Nordplus


Køge Handelsskole deltager i et international projekt under Nordplus - Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet. Sammen med lærere og elever fra skoler i Finland, Lapland og Estland er der sat fokus og hands on i praksis med robotter og innovation.

”Det er det første Nordplus-projekt, vi har deltaget i i nyere tid, og vi glæder os over på den måde at kunne udfolde vores portefølje af internationale projekter, så vi kan få sat endnu flere elever og kollegaer i bevægelse med sprog, innovation – og ny teknologi,” fortæller Gitte Dyrløv, som er international koordinator på Køge Handelsskole.

I efteråret 2019 rejste hun sammen med to underviserkollegaer fra skolens EUX Business til Finland – nærmere bestemt til værtskolen Mercuria i Vantaa nord for Helsinki for at kickstarte Riobotics-projektet. Her blev de introduceret til projektet og mødte projektets øvrige partnere og arbejdede med robotteknologien, som er projektets fokusområde.

Særligt for underviser Mai Louise Kühle Nielsen var det et vigtigt besøg, for hun bliver Køge Handelsskoles faste repræsentant og tovholder i projektet. I Vantaa stiftede hun bekendtskab med de øvrige projektledere, inden projektet får elever ombord og luft under vingerne.

Ned i dybden mod nord
15 elever fra Køge Handelsskoles EUX Business kom med i projektet kort før jul. Hver fredag fra nu og frem mod vinterferien underviser Mai Louise Kühle Nielsen elever i syv lektioner, så de bliver blive klar til at arbejde med robotteknologien højt mod nord. Det er nemlig forberedelse til studie- og arbejdstur i Lapland i uge 9, hvor Mai Louise Kühle Nielsen rejser med.

Riobotics-projektet vil siden fortsætte med nye elever – og der vil være en ny rejse i december 2020, og i maj 2021 lægger Køge Handelsskole hus til et rendevouz i robotternes tegn.

Køge Handelsskole - www.khs.dk


Flere artikler

Gode kræfter afløser gode kræfter

20-02-2020
Solrød´s kunstforening årlige generalforsamling var der udskiftning i bestyrelsen

Christinas Blomster på Strandvejen har fået vokseværk!

20-02-2020
Butikken flytter til større lokaler

Skal lokalt malerfirma vinde for 3. gang?

20-02-2020
4 x nomineringer og 2 x vinder som Årets Maler. Det´ Maleren i Køge hædres for sit kvalitetshåndværk og har nu mulighed for at vinde prisen som Årets Maler for 3. år i træk.

Bliv porcelæns maler for en dag

20-02-2020
Der vil der være mulighed for at prøve en sjov og udfordrende aktivitet, når Imerco får besøg af en porcelænsmaler fra Royal Copenhagen, som giver undervisning i porcelænsmalingens svære kunst.

Syng i Juniorkor

20-02-2020
Elsker du at synge? Vil du gerne være en del af fællesskabet i Jersie Juniorkor? Vi søger flere børn til vores juniorkor.

Lær at flyve en drone

20-02-2020
Vil du lære at flyve en drone?

Tak til borgerne

17-02-2020
Den kæmpestore befolkningsundersøgelse er afsluttet og nu skal resultaterne analyseres

Kom til årsmøde hos Ældre Sagen i Solrød

17-02-2020
Traditionen tro indkalder Ældre Sagen i Solrød Kommune til deres årlige årsmøde på Solrød Gymnasium. Det sker lørdag d. 7. marts kl. 13:00.

Pandekagedag

17-02-2020
Findes der noget bedre end pandekager? Nej vel!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online