Robotterne kommer – til EUX Business

16. januar 2020

Køge Handelsskole deltager i et international projekt under Nordplus


Køge Handelsskole deltager i et international projekt under Nordplus - Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet. Sammen med lærere og elever fra skoler i Finland, Lapland og Estland er der sat fokus og hands on i praksis med robotter og innovation.

”Det er det første Nordplus-projekt, vi har deltaget i i nyere tid, og vi glæder os over på den måde at kunne udfolde vores portefølje af internationale projekter, så vi kan få sat endnu flere elever og kollegaer i bevægelse med sprog, innovation – og ny teknologi,” fortæller Gitte Dyrløv, som er international koordinator på Køge Handelsskole.

I efteråret 2019 rejste hun sammen med to underviserkollegaer fra skolens EUX Business til Finland – nærmere bestemt til værtskolen Mercuria i Vantaa nord for Helsinki for at kickstarte Riobotics-projektet. Her blev de introduceret til projektet og mødte projektets øvrige partnere og arbejdede med robotteknologien, som er projektets fokusområde.

Særligt for underviser Mai Louise Kühle Nielsen var det et vigtigt besøg, for hun bliver Køge Handelsskoles faste repræsentant og tovholder i projektet. I Vantaa stiftede hun bekendtskab med de øvrige projektledere, inden projektet får elever ombord og luft under vingerne.

Ned i dybden mod nord
15 elever fra Køge Handelsskoles EUX Business kom med i projektet kort før jul. Hver fredag fra nu og frem mod vinterferien underviser Mai Louise Kühle Nielsen elever i syv lektioner, så de bliver blive klar til at arbejde med robotteknologien højt mod nord. Det er nemlig forberedelse til studie- og arbejdstur i Lapland i uge 9, hvor Mai Louise Kühle Nielsen rejser med.

Riobotics-projektet vil siden fortsætte med nye elever – og der vil være en ny rejse i december 2020, og i maj 2021 lægger Køge Handelsskole hus til et rendevouz i robotternes tegn.

Køge Handelsskole - www.khs.dk


Flere artikler

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online