Stolt møbelpolstrer bød borgmesteren indenfor

16. januar 2020

Borgmester Niels Hörup har besøgt Maria Buhl´s hyggelige møbelpolstrerforretning, som ligger på Tåstrupvej 2 i Solrød.

Der blev budt på både kage og chokoladeduftende kaffe, da borgmester Niels Hörup besøgte Maria Buhl’s lille værksted på Tåstrupvej 2 i Solrød med fritlagte bjælker, vægge af hvidmalede natursten og værktøjet sirligt hængt op langs væggene.

”Møbelpolstring er jo et stolt, gammelt håndværksfag, og det kræver kvalificeret håndelag og kreativitet at få fuldkommen ramponerede møbler til at se fine ud igen. På værkstedet laver vi alt, hvad hr. og fru. Hansen har hjemme i stuen som fx spisestuestole, lænestole og sofaer, og ofte skal det gamle blår erstattes med tilsvarende nyt fyld, før vi kan betrække med frisk læder eller stof. Det er en tidskrævende opgave, men til gengæld kan møblerne så holde i flere generationer bagefter, og ejerne bliver rigtig glade,” fortæller Maria Buhl fra sit lille værksted, der ved første øjekast virker, som om det stammer fra en svunden tid.

Men ser man nærmere efter, bliver man dog hurtigt opmærksom på, at der er investeret i maskiner, arbejdsborde og stole, som giver maksimal arbejdskomfort. 


Fra tyskunderviser til møbelpolstrer
Oprindeligt troede Maria Buhl ellers, at hendes fremtid bød på en skæbne som tyskunderviser, men det viste sig, at studietiden blev for lang og kedelig. Samtidig blev Maria opmærksom på, hvor vigtigt det er for hende at have en kreativ hverdag, hvor hun kan bruge både hoved og hænder. Håndværksgenet har Maria Buhl da heller ikke fra fremmede, da både hendes far og bror er håndværkere, fortæller hun over kaffen.

Og Maria Buhl er da også landet på den helt rette hylde som møbelpolstrer. Noget af det, hun holder meget af, er, at ingen opgaver er ens i det lille møbelværksted. Maria Buhl og hendes to elever arbejder med både traditionel og industriel polstring og ombetrækker fx sæder til motorcykler og veteranbiler og hynder til sejlbåde og camping.

”Vi satser på godt håndværk, faglig rådgivning og individuelle løsninger, det giver nemlig tilfredse kunder.
I dag kører folk gerne for at få god rådgivning og møbler restaureret eller ombetrukket efter traditionelle håndværksmæssige polstringsmetoder -  og selvfølgelig i kvalitetsmaterialer, som lever op til nutidens udtryk,” siger Maria Buhl, der også er laugsmester, hvilket vil sige, at hun er medlem af landslauget for møbelpolstrere.

”Det har været et meget hyggeligt besøg og interessant at lære om møbelpolstringens stolte håndværk. Al den viden, vi får med os fra besøgene hos vores lokale erhvervsliv, kan vi bruge til at finde frem til, hvordan vi bedst muligt kan støtte op om vores lokale erhvervsliv. Samtidig tager jeg erfaringerne med mig videre i de sammenhænge, jeg indgår i fx som formand for KL Sjællandsregionen,” siger borgmester Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Klimahjælp: Nu bliver lokal biogas til endnu mere lokal, grøn fjernvarme

27-05-2020
Efter at have spurgt ind til borgernes holdninger har byrådet i Solrød Kommune nu godkendt et projekt, hvor overskudsvarme fra det lokale biogasanlæg kan forsyne op imod 324 lokale husstande med bæredygtig fjernvarme.

Solrød Svømmehal bliver renoveret for knapt 5 mio. kr.

27-05-2020
På grund af en nødvendig renovering, der skal sikre, at både luft- og vandkvaliteten er i top, er Solrød Svømmehal lukket i uge 27-38.

Nu bliver tennisbanerne ved Solrød Idrætscenter renoveret

27-05-2020
Alle partier i byrådet vedtog i forbindelse med budgetaftalen for 2019, at der i 2020 skulle sættes penge af til at renovere tennisbanerne ved Solrød Idrætscenter, og nu har byrådet på maj måneds byrådsmøde frigivet 662.000 kr. til projektet.

Nu kan du besøge din pårørende i haven på Christians Have

27-05-2020
Du kan også tage din pårørende med ud fra plejecenteret.

Her kan du se og høre byrådsmødet

27-05-2020
På grund af den nuværende coronasituation og forsamlingsforbuddet mod begivenheder, hvor flere end 10 personer er samlet, blev byrådsmødet i Solrød Kommune mandag den 25. maj afholdt digitalt.

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online