I fuld fart mod erhvervslivet

13. januar 2020

Det har været et travlt og forrygende 2019 på Køge Handelsskole

På Køge Handelsgymnasium gør uddannelsesrektor Henrik Flyge status over det gamle år og glæder sig over nye tiltag i 2020, som yderlige skærper de faglige profiler.

”Vi har haft et travlt år og et godt første halvår på skoleåret 2019/20, hvor vi har lagt kimen til nye projekter og tilbud til vores elever – både nuværende og kommende,” siger uddannelsesrektor Henrik Flyge og fortsætter: ”I år har vi for alvor fået gang i vores Talent HHX program, hvor vi føjer flere tilbud til Forskerspirer, som vi efterhånden har kørt en årrække. Vi har valgt de nye programmer ud fra vores elevers interesser og mål for uddannelse efter handelsgymnasiet.

Forskerspirer er rettet mod især samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner, hvor vi med Masterclass Revision gerne vil give vores mange elever med interesse for revisionsfaget et sted at dyrke ambitionerne undervejs i deres HHX. Her får eleverne konkrete problemstillinger fra virkeligheden, og det gør de ser meningen med faget og oplever det praksis. Læringen bliver helt konkret for dem, mens de står i det. Pt. er 17 elever med i programmet, som på mange måder vil være direkte brobygning til faget revision. Vi tilbyder også unge med særlige forkundskaber forløb i ATU - Akademiet for Talentfulde Unge,” siger Henrik Flyge.

”I en helt anden – men mindst lige så spændende retning – giver vi nu vores elever og lærere – især på innovationsstudieretningen nye muligheder for udvikling. I vores Mediecenter er vi ved at etablere et Maker Space, og der er indkøbt 3D-printere, som vores elever glæder sig til at komme i gang med. Vi har et godt og rigt innovationsmiljø på skolen, som ikke kun begrænser sig til service- og handelsløsninger – men også konkrete og fysiske produkter og koncepter. Det er baggrunden for at etablere et decideret værksted og værested så endnu flere skarpe og innovative ideer kan se dagens lys,” siger Henrik Flyge.

Sprog i vores DNA
”Vi går i denne tid også og glæder os over at vores IBS English studieretning er blevet gengodkendt, så vi kan fortsætte med at tilbyde elever med ambitioner om at læse videre i udlandet eller berede sig på en karriere i udlandet. IBS English er en studentereksamen på engelsk og samtidig opnår eleverne internationale kompetencer og opnår European Business Baccalaureate Diploma (EBBD+), som kan lette ansøgning til studier i fx USA. Vi fejrer desuden den nye godkendelse med at introducere et ny spændende destination for studieturen i 3g – nemlig Indien,” siger Henrik Flyge.

”Sprog er bare vigtigt for os – også udenfor IBS English. I dette skoleår sendte vi for første gang en hel klasse afsted med Erasmus+ ophold. Det bliver et fast element fremadrettet på studieretningen Business Communication. Det betyder reelt, at klassen får en gratis studieretning,
idet de rejser på EU-programmet, der skal lære unge om EU, fremme kendskab til andre EU lande og kulturer,” siger Henrik Flyge og fortsætter: ”Hjemme vi sprogundervisningen har vi også fokus på det talte sprog ude i verden, og derfor introducerer vi 2. fremmedsprog med native speakers.

Yderligere information: Kontakt chef for kommunikation og marketing Louise Schmedes på lls@khs.dk

Vores elevers sprogører skal trænes i alle retninger – der er jo forskel på sprog – der er lokale varianter og sprog udvikler sig konstant, så det er en god måde at gøre eleverne klar til verdenen uden for skolen – også i sproglig forstand,” siger Henrik Flyge.

”De spændende fremstød på Køge Handelsgymnasium indenfor sprog, innovativt miljø og de faglige specialiseringer ser vi frem til at vise til kommende elever og deres forældre, når vi holder åbent hus på Køge Handelsskole torsdag den 16. januar kl. 17-19 for vores tre ungdomsuddannelser – HHX Køge Handelsgymnasium, EUX Business og EUD Business – på Uddannelsesvej 20 i CAMPUS Køge,” siger Tim Christensen, direktør på Køge Handelsskole

Pressemeddelelse af Køge handelsskole


Flere artikler

Tak til borgerne

17-02-2020
Den kæmpestore befolkningsundersøgelse er afsluttet og nu skal resultaterne analyseres

Kom til årsmøde hos Ældre Sagen i Solrød

17-02-2020
Traditionen tro indkalder Ældre Sagen i Solrød Kommune til deres årlige årsmøde på Solrød Gymnasium. Det sker lørdag d. 7. marts kl. 13:00.

Pandekagedag

17-02-2020
Findes der noget bedre end pandekager? Nej vel!

Kig-Ind - sangeftermiddag

13-02-2020
Kom til et par hyggelige timer og syng sammen med andre. Vi byder på eftermiddagskaffen.

Blå indgang fra bibliotekshaven lukket

13-02-2020
Solrød Bibliotek og Kulturhus får nye gulve. Derfor vil den blå indgang fra bibliotekshaven være midlertidigt lukket fra tirsdag d. 11. februar kl. 22:00 indtil fredag d. 21. februar om formiddagen.

Brætspilsgruppen

13-02-2020
Der er fast brætspilsdag hver fredag kl. 15-22 på Solrød Bibliotek – bare kom når du kan i tidsrummet.

Bliv frivillig i Ældre Sagen’s besøgstjeneste til borgere med demens

10-02-2020
Som noget nyt har Ældre Sagen i Solrød Kommune indgået aftale med Solrøds Demens-team om opstart af besøgstjeneste for borgere med demens. Derfor søger man nu frivillige, som gerne vil glæde andre mennesker, der er ensomme og savner selskab.

Forebyggende foranstaltninger mod forhøjet vandstand er iværksat i Midt- og Vestsjælland

10-02-2020
Den Lokale Beredsskabsstab for Midt- og Vestsjællands Politikreds har ved et møde mandag eftermiddag drøftet status for beredskabsmyndighedernes forberedelser til den forhøjede vandstand i Roskilde Fjord og Isefjorden.

FØRSTEHJÆLP TIL BIL KØREKORT MARTS 2020

10-02-2020
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. Næste kursus finder sted 28. marts 2020.

Familiemusikquiz på Solrød Bibliotek

10-02-2020
Elsker din familie musik og synger du med på "Lad det ske" i badet? Så kom til familiemusikquiz og dyst med andre familier om populærmusik fra børneuniverset.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online