I fuld fart mod erhvervslivet

13. januar 2020

Det har været et travlt og forrygende 2019 på Køge Handelsskole

På Køge Handelsgymnasium gør uddannelsesrektor Henrik Flyge status over det gamle år og glæder sig over nye tiltag i 2020, som yderlige skærper de faglige profiler.

”Vi har haft et travlt år og et godt første halvår på skoleåret 2019/20, hvor vi har lagt kimen til nye projekter og tilbud til vores elever – både nuværende og kommende,” siger uddannelsesrektor Henrik Flyge og fortsætter: ”I år har vi for alvor fået gang i vores Talent HHX program, hvor vi føjer flere tilbud til Forskerspirer, som vi efterhånden har kørt en årrække. Vi har valgt de nye programmer ud fra vores elevers interesser og mål for uddannelse efter handelsgymnasiet.

Forskerspirer er rettet mod især samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner, hvor vi med Masterclass Revision gerne vil give vores mange elever med interesse for revisionsfaget et sted at dyrke ambitionerne undervejs i deres HHX. Her får eleverne konkrete problemstillinger fra virkeligheden, og det gør de ser meningen med faget og oplever det praksis. Læringen bliver helt konkret for dem, mens de står i det. Pt. er 17 elever med i programmet, som på mange måder vil være direkte brobygning til faget revision. Vi tilbyder også unge med særlige forkundskaber forløb i ATU - Akademiet for Talentfulde Unge,” siger Henrik Flyge.

”I en helt anden – men mindst lige så spændende retning – giver vi nu vores elever og lærere – især på innovationsstudieretningen nye muligheder for udvikling. I vores Mediecenter er vi ved at etablere et Maker Space, og der er indkøbt 3D-printere, som vores elever glæder sig til at komme i gang med. Vi har et godt og rigt innovationsmiljø på skolen, som ikke kun begrænser sig til service- og handelsløsninger – men også konkrete og fysiske produkter og koncepter. Det er baggrunden for at etablere et decideret værksted og værested så endnu flere skarpe og innovative ideer kan se dagens lys,” siger Henrik Flyge.

Sprog i vores DNA
”Vi går i denne tid også og glæder os over at vores IBS English studieretning er blevet gengodkendt, så vi kan fortsætte med at tilbyde elever med ambitioner om at læse videre i udlandet eller berede sig på en karriere i udlandet. IBS English er en studentereksamen på engelsk og samtidig opnår eleverne internationale kompetencer og opnår European Business Baccalaureate Diploma (EBBD+), som kan lette ansøgning til studier i fx USA. Vi fejrer desuden den nye godkendelse med at introducere et ny spændende destination for studieturen i 3g – nemlig Indien,” siger Henrik Flyge.

”Sprog er bare vigtigt for os – også udenfor IBS English. I dette skoleår sendte vi for første gang en hel klasse afsted med Erasmus+ ophold. Det bliver et fast element fremadrettet på studieretningen Business Communication. Det betyder reelt, at klassen får en gratis studieretning,
idet de rejser på EU-programmet, der skal lære unge om EU, fremme kendskab til andre EU lande og kulturer,” siger Henrik Flyge og fortsætter: ”Hjemme vi sprogundervisningen har vi også fokus på det talte sprog ude i verden, og derfor introducerer vi 2. fremmedsprog med native speakers.

Yderligere information: Kontakt chef for kommunikation og marketing Louise Schmedes på lls@khs.dk

Vores elevers sprogører skal trænes i alle retninger – der er jo forskel på sprog – der er lokale varianter og sprog udvikler sig konstant, så det er en god måde at gøre eleverne klar til verdenen uden for skolen – også i sproglig forstand,” siger Henrik Flyge.

”De spændende fremstød på Køge Handelsgymnasium indenfor sprog, innovativt miljø og de faglige specialiseringer ser vi frem til at vise til kommende elever og deres forældre, når vi holder åbent hus på Køge Handelsskole torsdag den 16. januar kl. 17-19 for vores tre ungdomsuddannelser – HHX Køge Handelsgymnasium, EUX Business og EUD Business – på Uddannelsesvej 20 i CAMPUS Køge,” siger Tim Christensen, direktør på Køge Handelsskole

Pressemeddelelse af Køge handelsskole


Flere artikler

Grønnere Grøn udvides med mere end 100 koncerter

02-07-2020
Grøn Koncert er aflyst, men i stedet flytter Grønnere Grøn musikken hjem til danskerne i form af store live-navne som Mads Langer, Phlake og Medina. Nu udvides konceptet med mere end 100 koncerter med lokale og nye, lovende kunstnere, som man kan vinde. Dermed kan endnu flere være med til at skabe Danmarks største fest med livemusik den 25. juli.

Solrøds sommer-studenter 2020

02-07-2020
Solen og de splinternye studenterhuer stråler om kap i ugen op til årets sommerferie. De dugfriske STX- og HF-studenter fra Solrød Gymnasium fylder både på skolen og i bybilledet, og nu skal afslutningen af deres gymnasiale uddannelse fejres med maner.

Er du efterlyst som udeblevet fra fogedretten?

02-07-2020
Mange borgere i Midt- og Vestsjællands politikreds er efterlyste som udeblevne fra et retsmøde i fogedretten. De opfordres nu til at få deres mellemværende med fogedretten klaret snarest muligt.

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

02-07-2020
Tungvognscenter Øst var i sidste uge rundt på hele Sjælland og Lolland-Falster for at tjekke studentervogne og eksamenskørsler med glade unge mennesker, der endelig fik lov at fejre sommerferien. For nogen endte dagen dog brat.

UngSolrød var på vandet

02-07-2020
I går var 8 unge fra UngSolrød på vandet. De blev undervist i Stand Up Paddle Board og I havkajak. I morgen tager de af sted igen og slutter af med et kursusbevis i SUP!

Træn din iværksættermuskel!

02-07-2020
Er du nysgerrig, idérig og kreativ? Og elsker du at bygge og skabe? Så tag med når Kids Island starter et nyt hold på iværksætterakademiet for børn i Solrød. På akademiet møder vi seje iværksættere og besøger lokale virksomheder. Vi leger og eksperimenterer os frem, mens vi bygger nye løsninger og får gode idéer, der gør en forskel for os selv og andre.

Pia anbefaler: Jægerinden

02-07-2020
En russisk kvindelig bombepilot, en grusom nazist og en plaget journalist er ingredienserne i denne spændende roman, som er umulig at lægge fra sig.

Rejs med Filmstriben - Turen går til Spanien

02-07-2020
Du behøver ikke forlade landet for at opleve alverdens eventyr. Giv dig i kast med Filmstribens vidunderlige univers, og opdag fremmede kroge af verden du ellers ikke ville se.

Fællesspisning og Familiekoncert med Trolle og Tormod

29-06-2020
Vi fyrer op under bibliotekshaven i Solrød med fællesspisning og familiekoncert med Danmarks vel nok sejeste børneshow Trolle og Tormod.

Fællesspisning og Familiekoncert med HipsomHap

29-06-2020
Vi fyrer op under bibliotekshaven med fællesspisning og familiekoncert med børne-Hiphop-fænomenet HipsomHap.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online