Konservative i Solrød støtter det nye boligbyggeri ”Green Hills”

19. december 2019

Efter et langt – og turbulent – forløb om Transport- og Logistikcenteret i Erhvervskilen (indrømmet, informationsniveauet kunne have været langt bedre), præsenteres nu planerne for boligbyggeriet "Green Hills" på Cordoza-grunden, med 100 siders beskrivelser, tegninger og infovideoer. Med andre ord alt det, debatten om Erhvervskilen savnede fra starten af. I Konservative synes vi, at det er en rigtig god start.

Planerne går ud på at bygge ca. 290 lejeboliger og 55 seniorandelsboliger (til fornuftige priser) på grunden. Det harmonerer perfekt med Solrød Kommunes netop vedtagne boligstrategi med ca. 80 % ejerboliger og 20 % leje- og andelsboliger.

Seniorandelsboligerne er forbeholdt borgere over 55 år, der ønsker sig en aktiv og social tilværelse, hvor de kan dyrke fællesskaber i en eksotisk vinterhave med masser af grønne områder og et temperaturstyret middelhavsklima.

Samtidig vil boligerne danne en flot ”byport”, når man kommer fra Køge-siden.


Det er klart, at et så stort projekt vil vække mange følelser, især hos dem, der har boet i Solrød i flere årtier (undertegnede hører selv til i 20-30 års-segmentet). Måske vil de endda slå syv kors for sig og udråbe Cordoza-grunden til en naturperle, grøn plet og et rekreativt område, hvis lige man sjældent har set. Det er dog på ingen måde tilfældet. Desuden er det ingen hemmelighed, at kommunen er ved at løbe tør for byggegrunde. Løsningen er derfor at bygge opad.

I Konservative mener vi, at Solrød også må bidrage til udviklingen inden for erhverv, arbejdspladser, boligudbygning og grøn energi. Det er ikke kun nabokommunerne, der skal påtage sig disse opgaver. Samtidig er vi nødt til at sikre penge til daginstitutioner, skoler, ældrepleje og den nødvendige infrastruktur. Salget af Cordoza-grunden sikrer netop ekstra penge til disse tiltag.


Alt i alt er ”Green Hills” særdeles spændende, og vi glæder os til at se det stå færdigt – til gavn for både nuværende borgere i kommunen og for tilflyttere.

Læs mere om projektet på kommunens hjemmeside her

Med venlig hilsen
Hans Odder
Gruppeformand for Konservative i Solrød


Flere artikler

SSG skifter formand

28-09-2020
På SSGs generalforsamling torsdag d. 17. september gik SSGs formand, Jens Bang Liebst, af efter eget ønske.

Brev til jer forældre

28-09-2020
Mange steder i landet bliver flere og flere igen smittet af corona. En stor del af dem er børn og unge i alderen 10-29 år. Den udvikling skal vi have stoppet.

En flot håndtering i en svær tid

28-09-2020
Det har været et turbulent år indtil nu og det ser desværre ikke ud til at lette foreløbigt, og derfor skal ros dælme falde, når ros er på sin plads.

Buster Filmfestival på Filmstriben

28-09-2020
I anledningen af Buster Filmfestival har vi samlet lidt lækkerier fra Filmstriben, der kan nydes derhjemme på sofaen.

Solrød Kunstforening udstiller i oktober

28-09-2020
Fernisering med Jazzmusik lørdag d. 3. oktober. kl. 11:00 til 13:00.

Onlinekursus: Få gratis hjælp til stresshåndtering

24-09-2020
Hvis du oplever begyndende tegn på stress eller psykisk mistrivsel, har du mulighed for at få hjælp ved at deltage i onlinekurset: Åben og Rolig Online.

Sangbar med Ninna Milner Juuls Jazztrio

24-09-2020
Sangbaren kan præsentere en Jazz koncert med en af de helt nyere gode Jazz navne, og samtidig præsentere hun en ny cd, der for nylig har haft debut. Cdén hedder ‘Treasures Of The Heart´. Koncerten bliver en blanding af kendte numre og musik fra hendes nye cd.

TirsdagsToner – fælles morgensang

24-09-2020
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer sangglade borgere til fælles morgensang tirsdag d. 6. oktober kl. 9:00-10:00.

Sound of Glass - ny interaktiv lyd- og lysinstallation på Holmegaard Værk

24-09-2020
Oplev en magisk skov af stål og glas når udstillingen Sound of Glass åbner i Holmegaard-salen 1. oktober – 8. november 2020.

Socialdemokratiet er med i budgetaftalen for 2021

24-09-2020
Socialdemokratiet har indgået forlig med SF, HavdrupListen, Det Konservative Folkeparti og Venstre om budgettet for næste år. Aftalen har blik for fremtiden med et budget i balance uden serviceforringelser på den borgernære velfærd.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online