Julehjælp 2019: Erhvervsfolk samler knap 12 mio. kr. ind til udsatte familier på blot én time

5. december 2019

Der blev sat rekord i dag, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervspaneler samlede ind til årets Julehjælp. 11.919.194 kroner på blot én time. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange der kan tilbydes økonomisk hjælp til at klare julen. 14.676 familier har i år søgt om Julehjælp hos Dansk Folkehjælp.

Da klokken i dag slog 13.00 sad en lang række danske erhvervspersonligheder klar ved telefonerne, for at samle penge ind til årets julehjælp for Dansk Folkehjælp. På en enkelt time blev der samlet fik 11.919.194 kr. ind. Pengene går til enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år. Familier, som ikke har råd til at holde jul for deres børn.

Indsamlingsiver i hele Danmark
I alt 105 erhvervsfolk fra virksomheder over hele landet havde tilmeldt sig som indsamlere for Dansk Folkehjælp. Ligesom sidste år mødte deltagerne op i de lokale erhvervspaneler med stakkevis af visitkort fra samarbejdspartnere, leverandører og konkurrenter. Det handler om at kunne rykke hurtigt i løbet af den time, indsamlingen står på. Der var indsamlinger i Aalborg, Frederikshavn, Hjørring, Kolding, på Lolland Falster og i Vesthimmerland, og sammen slog erhvervspanelerne ny flot indsamlingsrekord med 11.919.194 kr. indsamlet på blot en time.


Det er familierne, der er vinderne
Blandt de deltagende virksomheder var motivationen stor for at hjælpe mindre bemidlede familier gennem julen. Særligt dét at kunne give børnene en god jul fyldte hos dagens indsamlere. Det kan nemlig være svært at være den eneste i skolen, som ikke får gaver eller steg og sovs juleaften.

Indsamlingen var også var en konkurrence mellem holdene i Vest Danmark og Øst Danmark, som i år blev vundet af Øst Danmark.

Holdkaptajn fra Østholdet, administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal, udtaler:
Det er jo altid godt at kunne hive en sejr hjem. Men det vigtigste er jo i virkeligheden at vinderne her er familierne. Og med det beløb vi hiver ind i dag, som er næsten 12 mio., så betyder det, at vi kan hjælpe næsten 8.000 familier. Og det er det der tæller.
For os, der sider her i dag, betyder det rigtig meget at vi kan hjælpe børnefamilier i Danmark. Og for os i Elgiganten er det også en sag, der betyder meget. Det er noget, vi bruger rigtig meget tid på her i december. At vi gør en forskel sammen med vores kunder, som har doneret rigtig mange penge. Så stor tak til dem.

Et landsdækkende arbejde med stor effekt
Dansk Folkehjælp har i årevis hjulpet mindre bemidlede børnefamilier med at få julen til at hænge sammen. Ansøgningen til årets julehjælp lukkede 30. november, og selvom ansøgertallet på 14.767 glædeligt er en smule mindre end sidste år, er der stadig hårdt brug for dagens indsats, hvis alle familier skal hjælpes.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem fortæller:

”Dagens indsats fra erhvervslivet har kæmpe betydning for rigtig mange familier. Hos Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet er der en stor taknemmelighed efter idag. Vi er overvældede over at kunne løfte denne indsamling til rekorder. Men vi tror også, at det er fordi vi insisterer på at sætte fokus på og fortælle de udsatte danskeres historier. ”

Dansk Folkehjælps Julehjælp består af en kolonialvarekurv eller gavekort til REMA 1000 til en værdi af 500 kr. samt et gavekort til en værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene.

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Groove Parade i Solrød Center

10-06-2021
På lørdag spiller Danmark deres første kamp i EM turneringen.

Venstre i Solrøds kandidater til KV21

10-06-2021
VENSTRE HAR PÅ GENERALFORSAMLINGEN DEN 27. MAJ 2021 UDTAGET ET SUPER SEJT TEAM AF KANDIDATER TIL KV21. DERMED ER BYENS HOLD TIL VALGET D. 16. NOVEMBER KLAR!

Overraskelsesposer

10-06-2021
Hvis du gerne vil læse en spændende bog, hvorfor så ikke starte spændingen endnu tidligere?

Flere nye brætspil

10-06-2021
Vi har igen købt en masse nye, lækre brætspil til underholdning for dig, dine venner og din familie!

Nu kommer der mere vild natur i Solrøds skoler og dagtilbud

10-06-2021
De Konservative og Socialdemokraterne præsenterede i marts et fælles forslag om at integrere et øget fokus på vild natur og biodiversitet i kommunens skoler og dagtilbud, og nu lanceres så projektet ‘Solrøds vildere skoler og institutioner´ med netop det fokus. Alle skoler og dagtilbud har meldt sig til projektet, og det glæder de to partier.

Vi hepper på Danmark

07-06-2021
På lørdag spiller Danmark deres første kamp i EM turneringen.

Familiehygge med mad over bål

07-06-2021
Vi samler hele familien omkring madlavning over bål. Børn elsker bål og det har aldrig været nemmere at skrue op for de gode oplevelser i naturen.

Fællesspisning og koncert: Kim Larsen for børn

07-06-2021
Kim Larsen er altid et hit. Og Trolle og Valdemar leverer en koncert med stor tjubang, fede historier og overdreven musikalitet, når de graver både kendte og mindre kendte Kim Larsen-numre frem, og tryllebinder publikum med deres store overskud og originalitet.

Støjgener: Solrød skal med i plan for fremtidens infrastruktur

07-06-2021
Trafik larmer. Det er et kedeligt faktum, men ikke desto mindre er det den realitet, vi befinder os i. I Danmark er vi afhængige af vores veje, vores private såvel som offentlige transportmuligheder. Det giver os muligheden for at pendle på arbejde og muligheden for at besøge familie og venner, selvom de ikke bor tæt på. Det giver løsninger, frihed og forbinder landet. Men trafikken larmer. Det kommer vi ikke udenom.

Loppemarkeder er blevet trendy blandt kunstnere

07-06-2021
Loppemarkeder er blevet mere populære blandt kunstnere og gængse mennesker, der alle ønsker at gøre et godt fund


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online