Solrød-drengen og assisterende landstræner Jon Dahl vil være cheftræner

30. oktober 2019

Den i dag 43-årige tidligere landsholdsspiller begyndte sin karriere i SolrødFoto: "Een foto van Jon Dahl Tomasson" af D.M. Warnaar (CC BY-SA 4.0)

Den tidligere Solrød- og landsholdsspiller Jon Dahl Tomasson blev i 2016 assisterende landstræner for det danske fodboldlandshold. Han har siden udtrykt sine ambitioner om på et tidspunkt at trække i førertrøjen. Vi laver her et tilbageblik på John Dahls hidtil præstationer og ser på, hvordan det kvalificerer ham til jobbet som cheftræner, som kræver sin karakter og talent.

”Der er ingen tvivl, om at jeg vil være cheftræner. Det er der slet ingen tvivl om. Jeg er ikke en assistenttræner”. Sådan udtalte assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson for blot en måned siden til fodboldsitet bold.dk. Og Jon Dahl er da også en varm kandidat til sådan et job i fremtiden med sine mange års erfaring i dansk og international fodbold.

Tomassons vej til toppen

Den i dag 43-årige tidligere landsholdsspiller begyndte sin karriere i Solrød BK, hvor der nok ikke er mange, som ikke har hørt om det berømte bysbarn. Han flyttede dog til naborivalerne i den del større Køge Boldklub, og i 1992 fik han sin debut på førsteholdet. Her gjorde han sig så godt bemærket, at han to år efter blev solgt til den hollandske klub Heerenveen i den bedste division, Æresdivisionen, hvor andre succesfulde danske ungdomspillere også siden hen har startet deres udenlandskarriere. Jon fortsatte sin succes og blev topscorer i sin første sæson i klubben med 14 mål i 30 kampe, 18 mål i sin anden sæson for klubben og tilmeld blev han kåret som største fodboldtalent i hollandsk fodbold i 1996.Foto: "AC Milan" (CC BY 2.0) by VanDammeMaarten

Større klubber i vente

Det er efterhånden en del år siden, at AC Milan var en seriøs kandidat til at vinde den italienske Serie A og hvis man kigger på bookmakernes live bets, så er chancerne for at AC Milan når favoritten Juventus meget små. Men tilbage i 2002 var billedet noget helt andet. AC Milan vandt både pokalcuppen og Champions League. Så efter et par eventyr i Newcastle og Feyenoord, var det en triumf Solrød-drengen kunne sætte kryds ved på sin ”bucket-list”, da han det år blev solgt til den italienske storklub. Selvom han ikke fik så meget spilletid og allerede endte med at blive solgt et par sæsoner senere, var det nok alligevel den klassiske drengedrøm, der gik i opfyldelse.

Landsholdsdrømme

Ved siden af sin klubkarriere kan Jon Dahl også skrive en af de mest succesfulde danske landsholdsspillere nogensinde på visitkortet. I alt 112 gange optrådte han i nationaldragten, hvor han kvitterede med 52 mål, hvilket tangerede Poul Tist Nielsens gamle rekord. Og i dag har den tidligere landsholdsspiller så selv været med i lederteamet for det nuværende landshold de seneste knapt fire år. Senest fik han lov til at smage lidt på chefrollen, da landstræner Åge Hareide måtte sidde over med en knæskade.

Det bliver dog ikke foreløbigt, at Jon Dahl Tomasson sætter sig i cheftrænerstolen for landsholdet, for når hans og Hareides kontrakt udløber efter EM i 2020, står Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst klar til at tage over. Men han har erfaringen og ambitionen til at blive cheftræner og med lidt mere international erfaring i den rolle, skal man nok heller ikke blive overrasket, hvis Solrød-spilleren sætter en sidste trumf på en strålende fodboldkarriere og engang i fremtiden bliver dansk landstræner.


Flere artikler

SSB byder velkommen til Scott Evans

30-03-2020
Scott kommer fra Irland, men har været i Danmark i mange år, hvor han har været både spiller på top niveau og træner i Gentofte. De sidste par år har Scott haft et tæt samarbejde med Peter Gade på Gades Badminton akademi.

Sommersjov i Solrød Svømmeklub

19-03-2020
Vi har nu åbnet op for tilmeldingen til årets Sommersjov i Solrød Svømmeklub. Arrangementet foregår de første 3 dage af sommerferien, og er et hit blandt de medvirkende. Bemærk at vi har begrænset pladser, og det forholdsvis er for børn i aldersgruppen 6 til 14 år. Man må invitere en ven med (husk at denne skal tilmeldes samtidig som man selv tilmelder sig).

Solrød FC Kvinder Danmarksmester i Futsal

16-03-2020
Vores kvinder har på imponerende vis vundet det danske mesterskab i futsal. Finalestævnet blev spillet søndag i Holbæk Sportsby, hvor IF Lyseng blev slået 11-3 i semifinalen, og i finalen blev FC Damsø besejret 5-0.

Havdrup Gymnastikopvisning 2020

05-03-2020
Årets opvisning finder sted lørdag d. 21. marts fra kl. 11:00 til ca. 17:30. Billetsalget starter fredag d. 6/3 kl. 16:00.

Havdrup Fodbold modtog kæmpe beløb fra OK Benzin

05-03-2020
Havdrup Fodbold har fået 26.575,98 kr. fra OK. Tak til alle, der har tanket – og bliv endelig ved, det kan mærkes i klubkassen.

SSB træner nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2020

05-03-2020
Solrød Strand Badmintonklubs dygtige træner, Jakob Poulsen, er blevet nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2020. Stort tillykke med den flotte nominering.

SSB takker for støtten

05-03-2020
Hurra! Vi har fået 8.060,68 kr. fra OK. Tak til alle, der har tanket – og bliv endelig ved, det kan mærkes i klubkassen.

Skal du med på landevejen?

02-03-2020
NU starter foråret, og alle cykelmotionister i Solrød Cykling tripper for at komme på landevejen. Sæsonen starter 1. marts 2020.

KÆMPE SUCCES ved øst danske junior og senior mesterskaber i Ballerup

02-03-2020
Casper Mørkhøj Hartington blev sjællandsk junior mester i 200 bryst med tiden 2.32.50.

Solrød Cykling skød sæson 2020 i gang

02-03-2020
28 ryttere var tilmeldt holdsport, så med lidt gæster var vi godt 30. Dejligt med god opbakning.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online