Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

20. juni 2019

Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Da Region Sjælland i slutningen af 2018 meldte ud, at man ville nedlægge bus 120 på den ca. 17 kilometer lange strækning mellem Karlsunde og Køge Station medførte det store frustrationer hos de mange Solrød-borgere, der så ud til at blive bus-løse.

Nu har byrådet i Solrød Kommune imidlertid taget sagen i egen hånd og vil i samarbejde med Køge Kommune og Region Sjælland sikre, at de mange unge, ældre og erhvervsaktive, der dagligt bruger buslinjen, fortsat kan komme frem med det gule lyn.

Et flertal i byråd har nemlig besluttet at etablere en helt ny buslinje – bus 121 – der skal køre i en ring fra Strandvejen gennem Trylleskov Strand og forbi Solrød Strand Station til Køge Nord Station.


”Byrådet kunne ikke acceptere udsigten til, at hele strandområdet pludselig skulle være bus-løse, så selvom vi er ærgerlige over, at kommunen på grund af regionens besparelser pludselig bliver pålagt så stor en udgift, så skal vores borgere naturligvis kunne komme fx på arbejde, i skole, en tur i centeret og til hospitalet,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune og fortsætter:

”Og intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Bus 121 kommer til betjene mange af vores borgere endnu bedre, fordi den både kører gennem vores nye bydel Trylleskov Strand og forbi Munkekærskolen.”

Byrådet afsætter i alt 1,2 mio. kr. til den nye busrute, som træder i kraft fra årsskiftet og som også bliver delvist finansier et af Region Sjælland.

Solrød fortsætter med natbussen
Også Natbus 97N, som lige nu kører fra Rådhuspladsen til Køge Station, har byrådet i Solrød Kommune besluttet at redde. Regionen vil spare bussen væk fra årsskiftet, men byrådet har besluttet at afsætte 70.000 kr., så bussen fortsat kan køre gennem Solrød Kommune.

Bussen får imidlertid endestation ved Solrød Strand Station, da Køge Kommune ikke er interesseret i at betale for busruten.

”Der er et beskedent antal passagerer på bus 97N, men vi ved, at bl.a. unge mennesker og folk med skiftende arbejdstider gerne vil beholde bussen, og Ældresagen har også givet udtryk for, at de ældre er glade for bussen. Derfor er det en lille pris, vi skal betale for at kunne opretholde en god service til vores borgere,” siger Niels Hörup. 

Fakta

Buslinjerne 120 og 97N er i dag regionale ruter og finansieres fuldt ud af Region Sjælland. På grund af besparelser vil regionen nedlægge den ca. 17 kilometer lange strækning mellem Karlslunde Station og Køge Station, hvor bus 120 kører. Hvis bussen fortsat skal køre på strækningen skal kommunerne finansiere bussen, men Greve Kommune ønsker ikke at betale for, at bus 120 kan køre fra Karlslunde Station og frem til kommunegrænsen til Solrød. Bussen får derfor fremover en rute fra Høje Taastrup til Karlslunde Station.

Køge Kommune ønsker ikke at fortsætte med Natbus97N, og bussen kommer derfor fremover til at have endestation ved Solrød Strand Station.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nyt fritidstilbud vil styrke unges mentale sundhed

18-07-2019
Forløb i mental styrketræning til unge mellem 13-18 år

Nu tager Solrød endnu et skidt i kampen mod cigaretterne

15-07-2019
Solrød Kommune er gået med i partnerskabet Røgfri Fremtid

Børn slår sommerferiens læserekord år efter år!

08-07-2019
Sommerbogen handler om at motivere børnene til at fordybe sig i læsningen

Problemer med hjemmeplejens døgntelefon

08-07-2019
Hjemmeplejens døgntelefon fungerer uregelmæssigt. Du kan i stedet for ringe til 51173899.

Både børn og ældre er vilde med Solrøds eventyrlige sansehave

04-07-2019
Det er ikke kun beboerne på Plejecenter Christians Have, der får glæde af den prægtige, nye sansehave

Der er problemer med www.mitsygefravær.dk

04-07-2019
Kan du ikke få din sygemelding igennem til kommunen via www.mitsygefravær.dk, så er du velkommen til at kontakte sygedagpengeudbetalingen.

Køge ansætter erfaren beredskabschef

04-07-2019
Køge, Solrød og Stevns kommuner indgår fra starten af det nye år samarbejde om et nyt beredskab, og nu er den kommende beredskabschef også fundet. Valget faldt på 51-årige Søren Rasmussen, der med sine mere end 20 års erfaring, fremover skal stå i spidsen for det nye beredskab og dermed for den daglige ledelse på tværs af de tre nabokommuner.

Børne-iværksættere præsenterede løsninger til at bekæmpe madspild

01-07-2019
Seje iværksætterbørn har opfundet produkter, der kan være med til at mindske madspil

Køge, Solrød og Stevns går sammen om brandberedskab

27-06-2019
Byrådene i Køge, Solrød og Stevns kommuner har besluttet at indgå et samarbejde om beredskabet. Samarbejdet gælder fra 1. januar 2020, og betyder at Køge Kommune fremover varetager den daglige ledelse og administration af beredskabet på tværs af de tre nabokommuner.

Dansk Byggeri: Solrød er i top fem på Sjælland over erhvervsvenlighed

27-06-2019
Solrød Kommunes udbudspolitik og høje erhvervsfrekvens er med til at placere kommunen i top fem på Sjælland over erhvervsvenlighed blandt alle de danske kommuner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online