Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

6. juni 2019

Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.

Nu får kvaliteten af de pædagogiske tilsynsrapporter et nøk op i Solrød Kommune. Kommunen har nemlig over en længere periode arbejdet på at udvikle kvaliteten af tilsynene i de kommunale daginstitutioner, og det betyder, at der er udviklet en ny ramme og indhold for de pædagogiske tilsyn, som lokalpolitikerne i Familie- og uddannelsesudvalget nu har godkendt.

Det betyder bl.a., at Solrød Kommune nu går ud over den lovpligtige indsats, som er et tilsyn hvert 2. år, og indfører tilsyn hvert eneste år, og at tilsynsrapporterne bliver offentliggjort på daginstitutionernes hjemmeside.


”Vi har nogle gode daginstitutioner her i Solrød Kommune, men vi vil gerne gøre dem endnu bedre. Vi har derfor over en længere periode arbejdet på at finde frem til, hvordan vi kan styrke vores pædagogiske tilsyn og hæve niveauet i vores daginstitutioner endnu mere,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Ud over det årlige tilsyn og en bedre mulighed for at læse rapporterne har Familie- og uddannelsesudvalget også besluttet at holde endnu mere skarpt øje med dagtilbudsområdet. Det skal fx ske ved, at politikerne også hvert år vil drøfte, hvordan det går på dagtilbudsområdet.

”Vores børn er vores fremtid, og de skal have nogle trygge og udviklende rammer, hvor de kan trives, lære og udvikle sig. Det har vi fuld tillid til, at vores dygtige personale kan skabe, men det er også vigtigt for os politikere, at vi har fingeren på pulsen, og derfor vil vi gerne følge området lidt tættere, ” siger Kim Sunesen.

Det er ikke kun på tilsynsfronten, at de lokale politikere er opmærksomme på at forbedre daginstitutionerne i Solrød Kommune. Allerede ved sidste års budgetforhandlinger besluttede et enigt byråd at give daginstitutionerne midler til at hæve andelen af pædagoguddannede til 60 procent i alle daginstitutioner.

Til efteråret skal Familie- og uddannelsesudvalget tage stilling til et forslag til en ny ramme og indhold af tilsyn for den kommunale dagpleje og for private pasningsordninger.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Livestreamforedrag - Luften vi indånder

11-11-2019
Naturvidenskabeligt foredrag direkte livestreamet fra Aarhus Universitet

Vil du være med i en filmklub?

07-11-2019
Bliv medlem af en selvkørende filmklub

Styregruppen i Hemingway Club Solrød modtog årets Frivillighedspris

07-11-2019
De mange ildsjæle i Solrød Kommune blev mandag aften hædret for deres indsats ved årets Frivillighedsaften, hvor også Frivillighedsprisen blev overrakt.

Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget budgettet for 2020-2023

04-11-2019
Et flertal af byrådet har indgået en budgetaftale

Cyklisternes Mørkekampagne: synlighed og sikker færdsel

04-11-2019
I trafikken er der mange mennesker og biler, der bevæger sig samtidig. Så det gælder om at skille sig ud. Også i dagslys, hvor 8 ud af 10 ulykker med cyklister sker.

SEAS NVE udskifter belysning

04-11-2019
Belysningen under banekrydsningen på tværs af Solrød Byvej skal udskiftes. Dette vil foregå fredag nat d. 8. november 2019 mellem kl. 00.00–06.00.

Snart tid indskrivning til børnehaveklassen

04-11-2019
I perioden 4. november til 17. november 2019 er der åben for digital indskrivning på skolerne i Solrød Kommune.

Sidste afhentning af haveaffald inden vinter

04-11-2019
Nu er det snart sidste chance for at få noget med haveaffaldsbilen, inden den går på "vinterferie". Den kører nemlig sidste gang november måned, og kommer først igen til marts.

Nu starter forvandlingen af Solrød Bibliotek og Kulturhus

31-10-2019
Forskønnelse af forplads og bibliotekshaven starter onsdag den 30. oktober og forventes færdigt inden jul.

Her kan du læse fakta om Solrød Erhvervskile

31-10-2019
Solrød Kommune har udarbejdet et fakta-ark med spørgsmål og svar om projektet Solrød Erhvervskile.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online