Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

6. juni 2019

Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.

Nu får kvaliteten af de pædagogiske tilsynsrapporter et nøk op i Solrød Kommune. Kommunen har nemlig over en længere periode arbejdet på at udvikle kvaliteten af tilsynene i de kommunale daginstitutioner, og det betyder, at der er udviklet en ny ramme og indhold for de pædagogiske tilsyn, som lokalpolitikerne i Familie- og uddannelsesudvalget nu har godkendt.

Det betyder bl.a., at Solrød Kommune nu går ud over den lovpligtige indsats, som er et tilsyn hvert 2. år, og indfører tilsyn hvert eneste år, og at tilsynsrapporterne bliver offentliggjort på daginstitutionernes hjemmeside.


”Vi har nogle gode daginstitutioner her i Solrød Kommune, men vi vil gerne gøre dem endnu bedre. Vi har derfor over en længere periode arbejdet på at finde frem til, hvordan vi kan styrke vores pædagogiske tilsyn og hæve niveauet i vores daginstitutioner endnu mere,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Ud over det årlige tilsyn og en bedre mulighed for at læse rapporterne har Familie- og uddannelsesudvalget også besluttet at holde endnu mere skarpt øje med dagtilbudsområdet. Det skal fx ske ved, at politikerne også hvert år vil drøfte, hvordan det går på dagtilbudsområdet.

”Vores børn er vores fremtid, og de skal have nogle trygge og udviklende rammer, hvor de kan trives, lære og udvikle sig. Det har vi fuld tillid til, at vores dygtige personale kan skabe, men det er også vigtigt for os politikere, at vi har fingeren på pulsen, og derfor vil vi gerne følge området lidt tættere, ” siger Kim Sunesen.

Det er ikke kun på tilsynsfronten, at de lokale politikere er opmærksomme på at forbedre daginstitutionerne i Solrød Kommune. Allerede ved sidste års budgetforhandlinger besluttede et enigt byråd at give daginstitutionerne midler til at hæve andelen af pædagoguddannede til 60 procent i alle daginstitutioner.

Til efteråret skal Familie- og uddannelsesudvalget tage stilling til et forslag til en ny ramme og indhold af tilsyn for den kommunale dagpleje og for private pasningsordninger.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nyt fritidstilbud vil styrke unges mentale sundhed

18-07-2019
Forløb i mental styrketræning til unge mellem 13-18 år

Nu tager Solrød endnu et skidt i kampen mod cigaretterne

15-07-2019
Solrød Kommune er gået med i partnerskabet Røgfri Fremtid

Børn slår sommerferiens læserekord år efter år!

08-07-2019
Sommerbogen handler om at motivere børnene til at fordybe sig i læsningen

Problemer med hjemmeplejens døgntelefon

08-07-2019
Hjemmeplejens døgntelefon fungerer uregelmæssigt. Du kan i stedet for ringe til 51173899.

Både børn og ældre er vilde med Solrøds eventyrlige sansehave

04-07-2019
Det er ikke kun beboerne på Plejecenter Christians Have, der får glæde af den prægtige, nye sansehave

Der er problemer med www.mitsygefravær.dk

04-07-2019
Kan du ikke få din sygemelding igennem til kommunen via www.mitsygefravær.dk, så er du velkommen til at kontakte sygedagpengeudbetalingen.

Køge ansætter erfaren beredskabschef

04-07-2019
Køge, Solrød og Stevns kommuner indgår fra starten af det nye år samarbejde om et nyt beredskab, og nu er den kommende beredskabschef også fundet. Valget faldt på 51-årige Søren Rasmussen, der med sine mere end 20 års erfaring, fremover skal stå i spidsen for det nye beredskab og dermed for den daglige ledelse på tværs af de tre nabokommuner.

Børne-iværksættere præsenterede løsninger til at bekæmpe madspild

01-07-2019
Seje iværksætterbørn har opfundet produkter, der kan være med til at mindske madspil

Køge, Solrød og Stevns går sammen om brandberedskab

27-06-2019
Byrådene i Køge, Solrød og Stevns kommuner har besluttet at indgå et samarbejde om beredskabet. Samarbejdet gælder fra 1. januar 2020, og betyder at Køge Kommune fremover varetager den daglige ledelse og administration af beredskabet på tværs af de tre nabokommuner.

Dansk Byggeri: Solrød er i top fem på Sjælland over erhvervsvenlighed

27-06-2019
Solrød Kommunes udbudspolitik og høje erhvervsfrekvens er med til at placere kommunen i top fem på Sjælland over erhvervsvenlighed blandt alle de danske kommuner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online