Ny udstilling på Solrød Bibliotek

23. maj 2019

En dåse suppe som inspiration

Indgangen til kunstens verden startede for Annette Mahoney, da hun som barn tilfældigt stødte på et værk af Andy Warhol. Det var et portræt af en dåse suppe, og billedet ramte hende – som hun selv udtrykker det – ”som en hammer midt mellem øjnene”.

Om sin udvikling som billedkunstner fortæller Annette Mahoney: ”I mit barndomshjem gik vi ikke op i kunst, og på væggene hang min mors broderede klokkestrenge side om side med ”Hjort ved Skovsø”, og et rensdyrskind vi engang havde haft med hjem fra en ferie i Norge. Men den der ’suppe’ prikkede til et eller andet i mig. Noget vildt og udefinerbart. Og det er stadig drivkraften for mig som billedkunstner.

Og Annette Mahoney fortsætter: ”Jeg finder inspiration i det liv, der udfolder sig omkring mig. Pop Art og Bauhaus-bevægelsen har mit hjerte, men der er sjældent en klar plan eller et fastlagt motiv, når jeg maler. Det kan være en drilsk tanke, et pludseligt indfald eller noget helt tredje. I sidste ende er det farverne og den historie, der udfolder sig for enden af min pensel, som ender på lærredet ”.

”Jeg tror på, at kunst skal gøre noget ved beskueren. Nogle værker begejstrer, andre forarger, trøster eller inspirerer. På samme måde som litteratur aldrig må være ligegyldig, så har billedkunsten også en forpligtelse til at prikke beskueren insisterende på skulderen, fortæller Annette Mahoney og afslutter denne baggrundshistorie:
Udstillingen, som jeg kalder Lingua Franca, består af 20 malerier, alle med afsæt i de mennesker og ideer jeg er stødt på i mit liv. De er historier hver for sig, men også en fortløbende fortælling om det vi er fælles om ”.

Der er fernisering på Solrød Bibliotek lørdag den 1. juni kl. 11-13. Udstillingen slutter den 28. juni.

Venlig hilsen
Udstillingsgruppen v/ Solrød Bibliotek


Flere artikler

Høstgudstjeneste i Jersie Kirke

12-09-2019
Gå ikke glip af høstgudstjenesten i Jersie Kirke søndag den 15. september – med
frokost, underholdning ved sognepræst Lars Stuhr og hoppeborg for børnene.

Baristakursus med UngSolrød

12-09-2019
Du lærer alle de grundlæggende teknikker til at lave en kop kaffe, der får dig til at vinke farvel til instant; lækkert design med mælkeskummet på din café latte, at steame mælken, så den bliver cremet og hvad der skal til for at lave den perfekte espresso.

Kom på gåtur med Natur-Øst

09-09-2019
Tag med Natur-Øst på en gåtur af et par timers varighed og hør om foreningen og naturen vi færdes i.

"Mig & min SMARTE telefon” på Solrød Gymnasium

09-09-2019
Sidste år oplevede vi også Søren Hebsgaard på Solrød Gymnasium, og på baggrund heraf har de ældre elever valgt netop ham til nye elevers arbejde med digital dannelse.

Idrætsdag 2019 på Solrød Gymnasium

09-09-2019
Idrætsdagen den 6.9. 2019 løb af stablen i fællesskabets og sportens tegn. Og balladens. Og musikkens. Og humorens. Idrætslærerne havde igen i år skabt et fantastisk arrangement, og eleverne leverede underholdningsværdien for fuld power.

Oktoberfest i Solrød Center

09-09-2019
Sussi & Leo og DJ tyrol garanterer den ultimative tyrolerfest!

Sangskriverworkshop – lær at lave dine egne sange

09-09-2019
I foråret inviterede Solrøds Kommunale Musikskole til en sjov workshop for sangskrivere. Nu gentager de succesen med 4 workshops for sangskrivere og du kan nå at være med!

Barselscafé: Barnets bog 1

09-09-2019
Workshop for forældre med babyer. Lav en flot og kreativ bog til din baby med minder fra den første tid.

Brætspilsworkshop med UngSolrød

09-09-2019
Elsker du brætspil? Og har du en god idé til dit helt eget brætspil? Så kom til brætspilsworkshop med UngSolrød d. 14/9 kl. 11-14.

Videnscafé: Æteriske olier i husapoteket

09-09-2019
Coach og alternativ behandler Tina Lunde fortæller om, hvordan du kan bruge æteriske olier i din hverdag.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online