Sproglig styrketræning for kommende skolebørn

20. maj 2019

Hele alfabetet var i spil, da glade børnehavebørn deltog i det årlige Sprogfitness, hvor de igennem sjove lege blev introduceret til sproget.

Boldbanerne ved tennisanlægget i Solrød var fredag den 10. maj fyldt med energiske børn, der havde snøret løbeskoene og var klar til at motionere sprogmusklerne. Solrød Bibliotek havde inviteret børn, der er klar til skolestart til august, til det årlige Sprogfitness, hvor børnene fik mulighed for at udforske sproget gennem sjove lege. Her blev danset, hoppet og løbet, samtidig med at børnene skulle løse sproglige opgaver.

Hvad er det modsatte af mørk? Hvilket ord af disse begynder med V? Det var blandt de spørgsmål, som børnene skulle finde svar på gennem leg. Legene er udviklet sådan, at børnene lærer om sproget samtidig med at deres sociale færdigheder og samarbejdsevner stimuleres.


Intentionen med sprogfitness er at vise børnene, at det er sjovt at lege med og bruge sproget. Ved at introducere børn tidligt til sproget, håber man at kunne styrke deres interesse for ord og sprog. Forskning viser nemlig, at sprogfærdigheder og ordforråd har stor indvirkning på, hvordan man lærer og udvikler sig senere i livet. På landsplan er man begyndt at se de første beviser på tidlige sprogforsinkelser kan være svære at indhente og ofte giver ulige vilkår for børn ved skolestart.

Sprogfitness er et bud på, hvordan man kan være med til at udvikle sprogfærdigheder og stimulere de sociale kompetencer hos de mindre børn. Legene udvikles løbende og er i dag udkommet som et helt katalog, samtidig med at Sprogfitness er blevet en del af pædagogstudiets undervisningsplan.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Der er ikke byrådsmøde mandag den 16. september

12-09-2019
Solrød Kommune har ved en fejl annonceret i Solrød Avis, at det næste byrådsmøde bliver afholdt den 16. september.

Mere lærerig leg og bevægelse i undervisningen

12-09-2019
Eleverne i Solrød Kommunes tre folkeskoler får endnu mere leg og bevægelse i undervisningen. Kommunen har nemlig indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet ´Leg på streg´, som kobler læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter.

DI’s analyse af erhvervsklima placerer Solrød i sjællandsk top tre

12-09-2019
Ud af de 17 kommuner i Region Sjælland ligger Solrød tredjebedst placeret på Dansk Industris skala over erhvervsvenlighed. Det er et fint pejlemærke for vores arbejde med erhvervsudvikling, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Børnehavebørn tog første spadestik til deres nye daginstitution

09-09-2019
Fredag den 6. september blev byggeriet af den nye daginstitution i Havdrup Vest skudt i gang med spadestik fra en masse af de børn, der skal have deres daglige gang i huset.

Solrød ærede Danmarks udsendte

05-09-2019
For 8. gang i træk markerede Solrød Kommune Den Nationale Flagdag til ære for Danmarks udsendte og deres pårørende.

Solrød har succes med video-samtaler med borgerne

05-09-2019
En særlov specifikt for Solrød Kommune har gjort det muligt for kommunen at holde video-samtaler med borgerne, og det er både borgere og sagsbehandlere glade for.

Børns Voksenvenner kommer til Solrød

02-09-2019
Børn i Solrød får mulighed for at få en voksenven

Flotte idrætspræstationer blev hyldet

02-09-2019
Lørdag blev lokale idrætsudøvere hyldet for deres flotte idrætspræstationer ved Fritid i Solrød i Solrød Center.

Klar parat skolestart

29-08-2019
En aften om skoleparathed

Asfaltarbejde i Solrød Kommune i 2019

29-08-2019
I perioden fra 29. august til 30. september 2019 er asfaltarbejdet nået til vejene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online