Sproglig styrketræning for kommende skolebørn

20. maj 2019

Hele alfabetet var i spil, da glade børnehavebørn deltog i det årlige Sprogfitness, hvor de igennem sjove lege blev introduceret til sproget.

Boldbanerne ved tennisanlægget i Solrød var fredag den 10. maj fyldt med energiske børn, der havde snøret løbeskoene og var klar til at motionere sprogmusklerne. Solrød Bibliotek havde inviteret børn, der er klar til skolestart til august, til det årlige Sprogfitness, hvor børnene fik mulighed for at udforske sproget gennem sjove lege. Her blev danset, hoppet og løbet, samtidig med at børnene skulle løse sproglige opgaver.

Hvad er det modsatte af mørk? Hvilket ord af disse begynder med V? Det var blandt de spørgsmål, som børnene skulle finde svar på gennem leg. Legene er udviklet sådan, at børnene lærer om sproget samtidig med at deres sociale færdigheder og samarbejdsevner stimuleres.


Intentionen med sprogfitness er at vise børnene, at det er sjovt at lege med og bruge sproget. Ved at introducere børn tidligt til sproget, håber man at kunne styrke deres interesse for ord og sprog. Forskning viser nemlig, at sprogfærdigheder og ordforråd har stor indvirkning på, hvordan man lærer og udvikler sig senere i livet. På landsplan er man begyndt at se de første beviser på tidlige sprogforsinkelser kan være svære at indhente og ofte giver ulige vilkår for børn ved skolestart.

Sprogfitness er et bud på, hvordan man kan være med til at udvikle sprogfærdigheder og stimulere de sociale kompetencer hos de mindre børn. Legene udvikles løbende og er i dag udkommet som et helt katalog, samtidig med at Sprogfitness er blevet en del af pædagogstudiets undervisningsplan.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Der kan igen bades ved Trylleskoven og Østre Strandvej

24-06-2019
Nye analyser viser igen god badevandskvalitet ved Trylleskoven og Østre Strandvej.

Nu får Havdrup sin eventyrlige og moderne daginstitution

20-06-2019
Efter den første entreprenør gik konkurs, har Solrød Kommune nu fundet en ny entreprenør, som kan puste liv i planerne om en innovativ daginstitution i Havdrup Vest med masser af plads til eventyr, tumleri og højtlæsning.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

20-06-2019
Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

17-06-2019
1,3 mio. kr. af til eafsat til ny buslinje i strandområdet

Solrød Kommune fraråder badning på en del af stranden

17-06-2019
De seneste analyser viser, at der er lidt for mange bakterier i vandet på dele af stranden til, at det er en god idé at køle sig ned med en dukkert.

Solrød Bibliotek vil gerne overraske dig!

13-06-2019
Tid til sommerferie og en masse gode læseoplevelser

Driftig virksomhedsejer inviterede borgmesteren indenfor

13-06-2019
Jens Friis har en virksomhed med fuld fart på udviklingen

Køerne ved Staunings Ø har gumlet sig til bedre natur

13-06-2019
Det er nu besluttet at fortsætte det naturplejeprojekt, hvor køer græsser på strandengene ved Staunings Ø til stor gavn for et rigere plante- og dyreliv.

Spildevandsudslip i Greve: Solrød Kommune fraråder ikke badning

10-06-2019
Netop nu fraråder Greve Kommune badning nær ved Mosed renseanlæg frem til tirsdag, fordi torsdagens skybrud har medført overløb på renseanlægget.

Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

06-06-2019
Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online