Nye juniormedhjælpere er klar til vilde lege med børnehavebørn

16. maj 2019

Syv unge drenge har gennemført et juniormedhjælperkursus, så de nu kan blive ansat i en børnehave som praktikanter.

Det summer af forventning i børnehaven Birkebo, hvor små hoveder popper nysgerrigt frem bag dørkarmen, mens institutionsleder Maiken Rangel fortæller om dagligdagen i børnehaven. Tirsdag før påskeferien fik syv unge drenge en rundtur i børnehaven, inden de fik overrakt diplomer for et gennemført juniormedhjælper-kursus i UngSolrød.

”Børnene kan jo godt se, at I ikke er rigtige voksne. Men I er heller ikke rigtige børn. Så må I jo være en slags storebror,” forklarer Maiken Rangel.

I løbet af foråret har drengene gennemført et uddannelsesforløb hos UngSolrød, som ruster dem til at blive ansat i 48 timer i en børnehave i Solrød Kommune efter skoletid. 


På kurset har drengene fået en introduktion til det pædagogiske område og hvordan de kan blive sjove rollemodeller for børnene.

”Det har været fedt at lære en masse nye ting, og jeg glæder mig til at prøve at komme ud at arbejde,” siger Magnus, som er en af de syv drenge, der har gennemført juniormedhjælperkurset.

”Det er også et rigtig sjovt kursus. Især når vi har leget sammen i hallen.”

Det er de andre drenge enige i.

”Det har været fedt at lære om at håndtere børn og om at bruge fantasien til at finde på nye lege. Men også at lære at skrive ansøgninger,” fortæller Arshia på 16 år.

Som en del af kurset, skal drengene nemlig skrive en ansøgning til daginstitutionerne og får derfor erfaring med en rigtig ansættelsesproces.

For Aria på 16 år er det interessant at få indblik i arbejdsgangen som pædagog. Han drømmer om at arbejde med undervisning.

”Det er spændende at få erfaring med pædagogik,” fortæller han,

”Vi har lært om hvordan man taler til børn og om børns grænser.”

I børnehaven bliver juniormedhjælperne tilknyttet en vejleder, som de kan spørge til råds om dagligdagen. De skal ikke udfylde en traditionel pædagogrolle, men bliver praktikanter i børnehaven som tilbyder børnene aktiviteter, såsom vildere leg og sportsaktiviteter.

Et sjovt praktikforløb gennem kommunen

UngSolrød uddanner juniormedhjælpere hvert år, et tilbud, der retter sig mod drenge over 15 år. Her får de mulighed for at tjene lommepenge ved et sjovt og fornuftigt praktikforløb i fritiden, mens børnene i børnehaven får en legekammerat, der er klar med en masse energi. Det er håbet, at et forløb som juniormedhjælper vil gøre nogle af de unge drenge interesserede i en arbejdsrelateret fremtid i daginstitutionerne, som traditionelt er domineret af kvinder.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Der kan igen bades ved Trylleskoven og Østre Strandvej

24-06-2019
Nye analyser viser igen god badevandskvalitet ved Trylleskoven og Østre Strandvej.

Nu får Havdrup sin eventyrlige og moderne daginstitution

20-06-2019
Efter den første entreprenør gik konkurs, har Solrød Kommune nu fundet en ny entreprenør, som kan puste liv i planerne om en innovativ daginstitution i Havdrup Vest med masser af plads til eventyr, tumleri og højtlæsning.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

20-06-2019
Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

17-06-2019
1,3 mio. kr. af til eafsat til ny buslinje i strandområdet

Solrød Kommune fraråder badning på en del af stranden

17-06-2019
De seneste analyser viser, at der er lidt for mange bakterier i vandet på dele af stranden til, at det er en god idé at køle sig ned med en dukkert.

Solrød Bibliotek vil gerne overraske dig!

13-06-2019
Tid til sommerferie og en masse gode læseoplevelser

Driftig virksomhedsejer inviterede borgmesteren indenfor

13-06-2019
Jens Friis har en virksomhed med fuld fart på udviklingen

Køerne ved Staunings Ø har gumlet sig til bedre natur

13-06-2019
Det er nu besluttet at fortsætte det naturplejeprojekt, hvor køer græsser på strandengene ved Staunings Ø til stor gavn for et rigere plante- og dyreliv.

Spildevandsudslip i Greve: Solrød Kommune fraråder ikke badning

10-06-2019
Netop nu fraråder Greve Kommune badning nær ved Mosed renseanlæg frem til tirsdag, fordi torsdagens skybrud har medført overløb på renseanlægget.

Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

06-06-2019
Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online