Nye juniormedhjælpere er klar til vilde lege med børnehavebørn

16. maj 2019

Syv unge drenge har gennemført et juniormedhjælperkursus, så de nu kan blive ansat i en børnehave som praktikanter.

Det summer af forventning i børnehaven Birkebo, hvor små hoveder popper nysgerrigt frem bag dørkarmen, mens institutionsleder Maiken Rangel fortæller om dagligdagen i børnehaven. Tirsdag før påskeferien fik syv unge drenge en rundtur i børnehaven, inden de fik overrakt diplomer for et gennemført juniormedhjælper-kursus i UngSolrød.

”Børnene kan jo godt se, at I ikke er rigtige voksne. Men I er heller ikke rigtige børn. Så må I jo være en slags storebror,” forklarer Maiken Rangel.

I løbet af foråret har drengene gennemført et uddannelsesforløb hos UngSolrød, som ruster dem til at blive ansat i 48 timer i en børnehave i Solrød Kommune efter skoletid. 


På kurset har drengene fået en introduktion til det pædagogiske område og hvordan de kan blive sjove rollemodeller for børnene.

”Det har været fedt at lære en masse nye ting, og jeg glæder mig til at prøve at komme ud at arbejde,” siger Magnus, som er en af de syv drenge, der har gennemført juniormedhjælperkurset.

”Det er også et rigtig sjovt kursus. Især når vi har leget sammen i hallen.”

Det er de andre drenge enige i.

”Det har været fedt at lære om at håndtere børn og om at bruge fantasien til at finde på nye lege. Men også at lære at skrive ansøgninger,” fortæller Arshia på 16 år.

Som en del af kurset, skal drengene nemlig skrive en ansøgning til daginstitutionerne og får derfor erfaring med en rigtig ansættelsesproces.

For Aria på 16 år er det interessant at få indblik i arbejdsgangen som pædagog. Han drømmer om at arbejde med undervisning.

”Det er spændende at få erfaring med pædagogik,” fortæller han,

”Vi har lært om hvordan man taler til børn og om børns grænser.”

I børnehaven bliver juniormedhjælperne tilknyttet en vejleder, som de kan spørge til råds om dagligdagen. De skal ikke udfylde en traditionel pædagogrolle, men bliver praktikanter i børnehaven som tilbyder børnene aktiviteter, såsom vildere leg og sportsaktiviteter.

Et sjovt praktikforløb gennem kommunen

UngSolrød uddanner juniormedhjælpere hvert år, et tilbud, der retter sig mod drenge over 15 år. Her får de mulighed for at tjene lommepenge ved et sjovt og fornuftigt praktikforløb i fritiden, mens børnene i børnehaven får en legekammerat, der er klar med en masse energi. Det er håbet, at et forløb som juniormedhjælper vil gøre nogle af de unge drenge interesserede i en arbejdsrelateret fremtid i daginstitutionerne, som traditionelt er domineret af kvinder.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Der er ikke byrådsmøde mandag den 16. september

12-09-2019
Solrød Kommune har ved en fejl annonceret i Solrød Avis, at det næste byrådsmøde bliver afholdt den 16. september.

Mere lærerig leg og bevægelse i undervisningen

12-09-2019
Eleverne i Solrød Kommunes tre folkeskoler får endnu mere leg og bevægelse i undervisningen. Kommunen har nemlig indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet ´Leg på streg´, som kobler læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter.

DI’s analyse af erhvervsklima placerer Solrød i sjællandsk top tre

12-09-2019
Ud af de 17 kommuner i Region Sjælland ligger Solrød tredjebedst placeret på Dansk Industris skala over erhvervsvenlighed. Det er et fint pejlemærke for vores arbejde med erhvervsudvikling, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Børnehavebørn tog første spadestik til deres nye daginstitution

09-09-2019
Fredag den 6. september blev byggeriet af den nye daginstitution i Havdrup Vest skudt i gang med spadestik fra en masse af de børn, der skal have deres daglige gang i huset.

Solrød ærede Danmarks udsendte

05-09-2019
For 8. gang i træk markerede Solrød Kommune Den Nationale Flagdag til ære for Danmarks udsendte og deres pårørende.

Solrød har succes med video-samtaler med borgerne

05-09-2019
En særlov specifikt for Solrød Kommune har gjort det muligt for kommunen at holde video-samtaler med borgerne, og det er både borgere og sagsbehandlere glade for.

Børns Voksenvenner kommer til Solrød

02-09-2019
Børn i Solrød får mulighed for at få en voksenven

Flotte idrætspræstationer blev hyldet

02-09-2019
Lørdag blev lokale idrætsudøvere hyldet for deres flotte idrætspræstationer ved Fritid i Solrød i Solrød Center.

Klar parat skolestart

29-08-2019
En aften om skoleparathed

Asfaltarbejde i Solrød Kommune i 2019

29-08-2019
I perioden fra 29. august til 30. september 2019 er asfaltarbejdet nået til vejene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online