Så blev der trykket på valgknappen...

Marie Marie Marolle, flyv op til Vorherre og sig til ham, at han skal få Løkke til at trykke på knappen. Sådan har min aftenbøn lydt i snart ret lang tid, og omsider nåede Marie Marolle frem og fik afleveret budskabet. Løkke har trykket på knappen, og vi er i begyndelsen af en hektisk valgkamp.

Nu er det så, at man skal kunne klare trykket, for hvis nogen tror, det bare er ligetil at være i valgkamp, kan de godt tro om igen.

Først skal der findes en hulens masse penge, så man kan få trykt plakater. De skal klæbes op eller trykkes direkte på et stift underlag og forsynes med strips. Og så går den vilde valgjagt på lygtepælene. Lykken er at komme først til de bedste. Altså dem, der er placeret, hvor bilister tager farten af eller endnu bedre – holder for rødt lys, så de har mulighed for at lade blikket fare op og ned af lygtepælene.
Det er ikke ligegyldigt, hvor i lygtepælen, man får mulighed for at hænge sin plakat.
Den skal hænge lige netop der, hvor bilister, der kører langsomt eller er stoppet, kan se den. Altså ikke for højt oppe og ikke nede ved jorden.

Plakater gør det ikke alene. Man skal også ud og ses rundt omkring. Markedspladser, loppemarkeder, ved s-togstationerne i myldretiderne – om morgenen gerne med frisk kaffe og rundstykker til pendlerne. Og når man handler til familiens aftensmad, er det klogt altid at have en stak foldere på sig og lommerne fyldt med bolcher. Men det er ikke altid, det lykkes.
Der skal også sættes tid af til vælgermøder. Jeg har allerede deltaget i en hel del.

Op ad bakke
Jeg syntes godt nok, det var hårdt at være i valgkamp til kommunalvalget, men da havde jeg den fordel, at alle kandidater var lokale. Nogle selvfølgelig meget mere kendte end jeg og såmænd også med en masse mere erfaring. Til folketingsvalget er jeg oppe mod ikke bare kandidater fra de andre partier men også mod kandidater i andre valgkredse.

Selvfølgelig ved jeg, at det bliver op ad bakke. Selv om jeg ikke bryder mig om tanken, så står mit parti til tilbagegang, og det gør det jo ikke lettere. Men man er nødt til at tro på det, og det gør jeg. Tror på, at der er en rimelig chance for, at det vil lykkes.

Er jeg bedre end andre kandidater fra mit parti? Hvis nogen spørger mig eller min mor, så er jeg selvfølgelig det. Men det er der vel ikke nogen, der gør. Jeg kan kun opfordre til at vurdere, hvad jeg står for, og hvad jeg har været med til at gennemføre i byrådet og tage deres bestik ud fra det. En stemme på mig er en stemme på dem, der har mest behov for at blive hørt.

Brian Mørch
Byrådsmedlem, og folketingskandidat
Dansk Folkeparti
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online