Solrød Bibliotek inviterer til Sprogfitness

9. maj 2019

De yngste motionerer sprogmusklerne, når Solrød Bibliotek inviterer til Sprogfitness

Sprog er sjovt og sprog skal leges. Solrød Bibliotek og ca. 70 andre biblioteker inviterer til det årlige Sprogfitness den 10. maj.

Der bliver fart over feltet den 10. maj, skolestarterne boltrer sig med sproglege i parker og på plæner landet over. Legene understøtter kropslige læringsstile og barnets sproglige udvikling, samtidig med at de stimulerer børnenes sociale færdigheder og samarbejdsevner. Det vigtigste er dog, at legene slet og ret er sjove – både for voksne og børn.

Del ud af kærlighed til sproget
Bibliotekerne har en markant rolle som formidlere af litteratur, kultur og viden. Derfor har man en stor interesse i, at alle klædes så godt som muligt på til at begå sig med sproget og i at give børnene nogle positive oplevelser med at bruge og lege med sproget.

Et arrangement som Sprogfitness kan være med til at plante nogle frø og give de alleryngste mod på mere og appetit på at lære. Biblioteket vil rigtig gerne vise at det er sjovt at lege med og bruge sproget – og dele ud af kærligheden til sprog og litteratur.

I Solrød foregår Sprogfitness fredag d.10. maj kl. 10-12 på boldbanerne ved tennisanlægget. Det er 1. aprilbørn, dvs. de store børnehavebørn som er klar til skolestart til august, der deltager fra SFO’erne i kommunen.

Landesatsning med fokus på et nationalt problem
Både nyere og ældre forskning har understreget, at sprogfærdigheder og ordforråd har stor indvirkning på, hvordan man lærer og udvikler sig senere i livet. På landsplan er man begyndt at se de første beviser på at tidlige sprogforsinkelser kan være svære at indhente og ofte giver ulige vilkår for børn ved skolestart. 

Sprogfitness-konceptet er opstået som et bud på hvordan bibliotekerne kan være med til at udvikle sprogfærdigheder og stimulere de sociale kompetencer hos mindre børn.
Legene udvikles løbende og er i dag udkommet som et helt katalog samtidig med at Sprogfitness er blevet et integreret modul på pædagogstudiets undervisningsplan.

Solrød Bibliotek


Flere artikler

Der er ikke byrådsmøde mandag den 16. september

12-09-2019
Solrød Kommune har ved en fejl annonceret i Solrød Avis, at det næste byrådsmøde bliver afholdt den 16. september.

Mere lærerig leg og bevægelse i undervisningen

12-09-2019
Eleverne i Solrød Kommunes tre folkeskoler får endnu mere leg og bevægelse i undervisningen. Kommunen har nemlig indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet ´Leg på streg´, som kobler læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter.

DI’s analyse af erhvervsklima placerer Solrød i sjællandsk top tre

12-09-2019
Ud af de 17 kommuner i Region Sjælland ligger Solrød tredjebedst placeret på Dansk Industris skala over erhvervsvenlighed. Det er et fint pejlemærke for vores arbejde med erhvervsudvikling, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Børnehavebørn tog første spadestik til deres nye daginstitution

09-09-2019
Fredag den 6. september blev byggeriet af den nye daginstitution i Havdrup Vest skudt i gang med spadestik fra en masse af de børn, der skal have deres daglige gang i huset.

Solrød ærede Danmarks udsendte

05-09-2019
For 8. gang i træk markerede Solrød Kommune Den Nationale Flagdag til ære for Danmarks udsendte og deres pårørende.

Solrød har succes med video-samtaler med borgerne

05-09-2019
En særlov specifikt for Solrød Kommune har gjort det muligt for kommunen at holde video-samtaler med borgerne, og det er både borgere og sagsbehandlere glade for.

Børns Voksenvenner kommer til Solrød

02-09-2019
Børn i Solrød får mulighed for at få en voksenven

Flotte idrætspræstationer blev hyldet

02-09-2019
Lørdag blev lokale idrætsudøvere hyldet for deres flotte idrætspræstationer ved Fritid i Solrød i Solrød Center.

Klar parat skolestart

29-08-2019
En aften om skoleparathed

Asfaltarbejde i Solrød Kommune i 2019

29-08-2019
I perioden fra 29. august til 30. september 2019 er asfaltarbejdet nået til vejene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online