Solrød Bibliotek inviterer til Sprogfitness

9. maj 2019

De yngste motionerer sprogmusklerne, når Solrød Bibliotek inviterer til Sprogfitness

Sprog er sjovt og sprog skal leges. Solrød Bibliotek og ca. 70 andre biblioteker inviterer til det årlige Sprogfitness den 10. maj.

Der bliver fart over feltet den 10. maj, skolestarterne boltrer sig med sproglege i parker og på plæner landet over. Legene understøtter kropslige læringsstile og barnets sproglige udvikling, samtidig med at de stimulerer børnenes sociale færdigheder og samarbejdsevner. Det vigtigste er dog, at legene slet og ret er sjove – både for voksne og børn.

Del ud af kærlighed til sproget
Bibliotekerne har en markant rolle som formidlere af litteratur, kultur og viden. Derfor har man en stor interesse i, at alle klædes så godt som muligt på til at begå sig med sproget og i at give børnene nogle positive oplevelser med at bruge og lege med sproget.

Et arrangement som Sprogfitness kan være med til at plante nogle frø og give de alleryngste mod på mere og appetit på at lære. Biblioteket vil rigtig gerne vise at det er sjovt at lege med og bruge sproget – og dele ud af kærligheden til sprog og litteratur.

I Solrød foregår Sprogfitness fredag d.10. maj kl. 10-12 på boldbanerne ved tennisanlægget. Det er 1. aprilbørn, dvs. de store børnehavebørn som er klar til skolestart til august, der deltager fra SFO’erne i kommunen.

Landesatsning med fokus på et nationalt problem
Både nyere og ældre forskning har understreget, at sprogfærdigheder og ordforråd har stor indvirkning på, hvordan man lærer og udvikler sig senere i livet. På landsplan er man begyndt at se de første beviser på at tidlige sprogforsinkelser kan være svære at indhente og ofte giver ulige vilkår for børn ved skolestart. 

Sprogfitness-konceptet er opstået som et bud på hvordan bibliotekerne kan være med til at udvikle sprogfærdigheder og stimulere de sociale kompetencer hos mindre børn.
Legene udvikles løbende og er i dag udkommet som et helt katalog samtidig med at Sprogfitness er blevet et integreret modul på pædagogstudiets undervisningsplan.

Solrød Bibliotek


Flere artikler

Der kan igen bades ved Trylleskoven og Østre Strandvej

24-06-2019
Nye analyser viser igen god badevandskvalitet ved Trylleskoven og Østre Strandvej.

Nu får Havdrup sin eventyrlige og moderne daginstitution

20-06-2019
Efter den første entreprenør gik konkurs, har Solrød Kommune nu fundet en ny entreprenør, som kan puste liv i planerne om en innovativ daginstitution i Havdrup Vest med masser af plads til eventyr, tumleri og højtlæsning.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

20-06-2019
Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

17-06-2019
1,3 mio. kr. af til eafsat til ny buslinje i strandområdet

Solrød Kommune fraråder badning på en del af stranden

17-06-2019
De seneste analyser viser, at der er lidt for mange bakterier i vandet på dele af stranden til, at det er en god idé at køle sig ned med en dukkert.

Solrød Bibliotek vil gerne overraske dig!

13-06-2019
Tid til sommerferie og en masse gode læseoplevelser

Driftig virksomhedsejer inviterede borgmesteren indenfor

13-06-2019
Jens Friis har en virksomhed med fuld fart på udviklingen

Køerne ved Staunings Ø har gumlet sig til bedre natur

13-06-2019
Det er nu besluttet at fortsætte det naturplejeprojekt, hvor køer græsser på strandengene ved Staunings Ø til stor gavn for et rigere plante- og dyreliv.

Spildevandsudslip i Greve: Solrød Kommune fraråder ikke badning

10-06-2019
Netop nu fraråder Greve Kommune badning nær ved Mosed renseanlæg frem til tirsdag, fordi torsdagens skybrud har medført overløb på renseanlægget.

Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

06-06-2019
Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online