Nu har Solrøds ældre fået deres eventyrlige sansehave

9. maj 2019

Beboerne på Plejecenter Christians Have havde en skøn oplevelse i selskab med glade børnehavebørn, da den eventyrlige sansehave, der omkranser Plejecenter Christians Have, blev indviet.

Duften af bål blandede sig med lyden af musikinstrumenter, begejstrede børneudbrud og smilende plejehjemsbeboere, da den eventyrlige 8.000 m2 store sansehave, der omkranser Plejecenter Christians Have, tirsdag den 7. maj blev indviet.

Der var i dagens anledning både inviteret beboere, pårørende og børn fra tre nærliggende børnehaver til at tage del i indvielsen, hvor der blandt andet blev tændt op i bålhaven, serveret bobler i urtehaven og inviteret til leg i hele den sanselige have, hvor der er plantet over 7.000 planter og lagt 15.000 blomsterløg.

Indvielsen var på den måde en smagsprøve på de mange aktiviteter og sanseoplevelser, den prægtige have kan byde på.


Haven, der bl.a. både indeholder en musikhave, en træningshave, en strandhave, en bålhave, en Magnolielund, en urtehave, en gårdhave og endda en kyssebænk, er blevet gjort mulig af en særdeles gavmild donation fra Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde- OJD på hele 11,5 mio. kr. Indvielsesdatoen for sansehaven er en beskeden hyldest til Annie Detlefs, som har fødselsdag den 7. maj.

”Jeg, byrådet, ja hele kommunen er dybt, dybt taknemmelige for, at Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde - OJD giver os muligheden for at tilbyde vores beboere på Plejecenter Christians Have så pragtfulde omgivelser. Tak er i denne forbindelse kun et fattigt ord, men på hele kommunens vegne, vil jeg gerne sige tusind, tusind tak for denne unikke sansehave, der vil gøre en positiv forskel i vores ældre borgeres liv og give dem livsbekræftende oplevelser hen over hele året”, siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Det er ikke kun beboernes mentale helbred, der er tænkt på i forbindelse med tilblivelsen af haven, også beboernes fysiske tilstand er medtænkt. Der er således forskellige træningsredskaber, hvor beboerne med hjælp fra medarbejderne kan lave over 200 forskellige øvelser.

Samtidig skal både en havepædagog og flere aktivitetsmedarbejdere sørge for forskellige aktiviteter, der bringer den forunderlige have i spil i beboernes hverdag.

Haven er tegnet af landskabsarkitekt Helle Nebelong og anlagt af anlægsgartnerfirmaet Malmos i perioden fra september 2018 til april 2019. Den er blevet til i tæt samarbejde med beboere, pårørende, Ældrerådet og fagfolk inden for plejeområdet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Der kan igen bades ved Trylleskoven og Østre Strandvej

24-06-2019
Nye analyser viser igen god badevandskvalitet ved Trylleskoven og Østre Strandvej.

Nu får Havdrup sin eventyrlige og moderne daginstitution

20-06-2019
Efter den første entreprenør gik konkurs, har Solrød Kommune nu fundet en ny entreprenør, som kan puste liv i planerne om en innovativ daginstitution i Havdrup Vest med masser af plads til eventyr, tumleri og højtlæsning.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

20-06-2019
Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute

17-06-2019
1,3 mio. kr. af til eafsat til ny buslinje i strandområdet

Solrød Kommune fraråder badning på en del af stranden

17-06-2019
De seneste analyser viser, at der er lidt for mange bakterier i vandet på dele af stranden til, at det er en god idé at køle sig ned med en dukkert.

Solrød Bibliotek vil gerne overraske dig!

13-06-2019
Tid til sommerferie og en masse gode læseoplevelser

Driftig virksomhedsejer inviterede borgmesteren indenfor

13-06-2019
Jens Friis har en virksomhed med fuld fart på udviklingen

Køerne ved Staunings Ø har gumlet sig til bedre natur

13-06-2019
Det er nu besluttet at fortsætte det naturplejeprojekt, hvor køer græsser på strandengene ved Staunings Ø til stor gavn for et rigere plante- og dyreliv.

Spildevandsudslip i Greve: Solrød Kommune fraråder ikke badning

10-06-2019
Netop nu fraråder Greve Kommune badning nær ved Mosed renseanlæg frem til tirsdag, fordi torsdagens skybrud har medført overløb på renseanlægget.

Nu bliver Solrød Kommunes tilsyn af daginstitutioner endnu bedre

06-06-2019
Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online