Nu har Solrøds ældre fået deres eventyrlige sansehave

9. maj 2019

Beboerne på Plejecenter Christians Have havde en skøn oplevelse i selskab med glade børnehavebørn, da den eventyrlige sansehave, der omkranser Plejecenter Christians Have, blev indviet.

Duften af bål blandede sig med lyden af musikinstrumenter, begejstrede børneudbrud og smilende plejehjemsbeboere, da den eventyrlige 8.000 m2 store sansehave, der omkranser Plejecenter Christians Have, tirsdag den 7. maj blev indviet.

Der var i dagens anledning både inviteret beboere, pårørende og børn fra tre nærliggende børnehaver til at tage del i indvielsen, hvor der blandt andet blev tændt op i bålhaven, serveret bobler i urtehaven og inviteret til leg i hele den sanselige have, hvor der er plantet over 7.000 planter og lagt 15.000 blomsterløg.

Indvielsen var på den måde en smagsprøve på de mange aktiviteter og sanseoplevelser, den prægtige have kan byde på.


Haven, der bl.a. både indeholder en musikhave, en træningshave, en strandhave, en bålhave, en Magnolielund, en urtehave, en gårdhave og endda en kyssebænk, er blevet gjort mulig af en særdeles gavmild donation fra Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde- OJD på hele 11,5 mio. kr. Indvielsesdatoen for sansehaven er en beskeden hyldest til Annie Detlefs, som har fødselsdag den 7. maj.

”Jeg, byrådet, ja hele kommunen er dybt, dybt taknemmelige for, at Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde - OJD giver os muligheden for at tilbyde vores beboere på Plejecenter Christians Have så pragtfulde omgivelser. Tak er i denne forbindelse kun et fattigt ord, men på hele kommunens vegne, vil jeg gerne sige tusind, tusind tak for denne unikke sansehave, der vil gøre en positiv forskel i vores ældre borgeres liv og give dem livsbekræftende oplevelser hen over hele året”, siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Det er ikke kun beboernes mentale helbred, der er tænkt på i forbindelse med tilblivelsen af haven, også beboernes fysiske tilstand er medtænkt. Der er således forskellige træningsredskaber, hvor beboerne med hjælp fra medarbejderne kan lave over 200 forskellige øvelser.

Samtidig skal både en havepædagog og flere aktivitetsmedarbejdere sørge for forskellige aktiviteter, der bringer den forunderlige have i spil i beboernes hverdag.

Haven er tegnet af landskabsarkitekt Helle Nebelong og anlagt af anlægsgartnerfirmaet Malmos i perioden fra september 2018 til april 2019. Den er blevet til i tæt samarbejde med beboere, pårørende, Ældrerådet og fagfolk inden for plejeområdet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Der er ikke byrådsmøde mandag den 16. september

12-09-2019
Solrød Kommune har ved en fejl annonceret i Solrød Avis, at det næste byrådsmøde bliver afholdt den 16. september.

Mere lærerig leg og bevægelse i undervisningen

12-09-2019
Eleverne i Solrød Kommunes tre folkeskoler får endnu mere leg og bevægelse i undervisningen. Kommunen har nemlig indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet ´Leg på streg´, som kobler læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter.

DI’s analyse af erhvervsklima placerer Solrød i sjællandsk top tre

12-09-2019
Ud af de 17 kommuner i Region Sjælland ligger Solrød tredjebedst placeret på Dansk Industris skala over erhvervsvenlighed. Det er et fint pejlemærke for vores arbejde med erhvervsudvikling, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Børnehavebørn tog første spadestik til deres nye daginstitution

09-09-2019
Fredag den 6. september blev byggeriet af den nye daginstitution i Havdrup Vest skudt i gang med spadestik fra en masse af de børn, der skal have deres daglige gang i huset.

Solrød ærede Danmarks udsendte

05-09-2019
For 8. gang i træk markerede Solrød Kommune Den Nationale Flagdag til ære for Danmarks udsendte og deres pårørende.

Solrød har succes med video-samtaler med borgerne

05-09-2019
En særlov specifikt for Solrød Kommune har gjort det muligt for kommunen at holde video-samtaler med borgerne, og det er både borgere og sagsbehandlere glade for.

Børns Voksenvenner kommer til Solrød

02-09-2019
Børn i Solrød får mulighed for at få en voksenven

Flotte idrætspræstationer blev hyldet

02-09-2019
Lørdag blev lokale idrætsudøvere hyldet for deres flotte idrætspræstationer ved Fritid i Solrød i Solrød Center.

Klar parat skolestart

29-08-2019
En aften om skoleparathed

Asfaltarbejde i Solrød Kommune i 2019

29-08-2019
I perioden fra 29. august til 30. september 2019 er asfaltarbejdet nået til vejene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online