Personligt brev fra SG-lærer til tidligere elever efter Gammel-elev-fest

15. april 2019

Det er altid spændende at møde gamle bekendte og få fulgt op på, hvordan det går dem i deres liv. Når det så sker på den sidste fredag i marts, hvor SG holder Gammel G-fest, så drejer det sig for mig som underviser om bekendte, der også er mine tidligere elever.

Det er altid en stor fornøjelse at møde de energiske unge fra de seneste årgange og blive opdateret på deres nutidssituation og deres seneste uddannelsesmæssige beslutninger. Så hører man håbet i stemmerne, lige meget om de er kommet i gang på uni eller lige har besluttet at følge ingeniør-drømmen på DTU.

De lidt ældre 5 års jubilarer er heldigvis også godt på vej. Der skrives på specialer eller arbejdes i det første rigtige job, mens der også er gang i bryllupper og de første graviditeter. Alle de tidligere elever roser og anerkender ens indædte indsats omkring det faglige, sociale og pædagogiske gennem deres tid på gymnasiet, hvilket altid varmer en lærers hjerte, selvom nogle af dem først har indset det, lidt efter deres hue blev sat på og fejret med champagne.


En særlig oplevelse var det i år at møde ”mine” 10 års jubilarer, der kom med stort fremmøde og højt humør. På en dag, hvor de holdt lidt fri fra deres aktuelle livsalder med børn, job og dagligdagens ansvar, fortalte de livligt alle røverhistorierne fra dengang og glemte efter en kort stund de forgangne 10 år, der forsvandt som dug for solen. Jeg husker dem som en nysgerrig, reflekterende og udviklingsparat klasse, hvilket skinnede igennem i løbet af aftenens lange og inspirerende snak.

Som underviser er det fortsat fantastisk at være så privilegeret at opleve unge mennesker vokse menneskeligt, dannelsesmæssigt og fagligt gennem deres gymnasieår, selvom jeg nu har været her i snart 24 år. Samtidigt er det skønt at følge med i de ”gamle” elevers efterfølgende oplevelser og videreudvikling, fortalt i brudstykker mellem musik, omfavnelser og festen.


Tak for alle de udfordringer, I gav mig undervejs!


Flemming L. Hansen


Flere artikler

Ny udstilling på Solrød Bibliotek

23-05-2019
En dåse suppe som inspiration

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

23-05-2019
Husk der er voksenkræmmermarked i Solrød Center, her på lørdag d. 25. maj.

Tømrerfirmaet Sten Jensen flytter fra Karlslunde til Greve for at vækste

23-05-2019
Tømrerfirmaet Sten Jensen på Kildegangen 7 i Karlslunde skal flytte til Korskildemark 4 i Greves industrikvarter Greve Main tæt ved motorvejen. Her får det administrative personale og håndværkerne mere plads. Det glæder alle sig til, fortalte ejer og daglig leder Rene Eichhorst til gæsterne fra Greve Kommune, da han lagde hus til et virksomhedsbesøg i Karlslunde.

Borgermøde om Ring 5 Syd

20-05-2019
Tirsdag den 28. maj kl. 19:00 i Jersie Forsamlingshus

Gadeidrættens dag i Solrød

20-05-2019
Her kan du læse mere om gadeidrættens dag i Solrød, som finder sted d. 25. maj ved Solrød Gl. Skole.

Børnevalg 2019

20-05-2019
Bliver det et "Nej til numsekløe" eller "Ja til superkræfter"? Du kan stemme på din favorit på biblioteket.

Konservative i Solrød omdeler i disse dage valgavisen

20-05-2019
I valgavisen kan du f.eks. læse om alle kandidaterne, mærkesagerne osv.

Informationforedrag i Køge om helbredelse ad naturlig vej gennem Bruno Grönings lære – en byggesten i fremtidens lægevidenskab

20-05-2019
I Køge, Ravnsborghallen, Ravnsborgvej 3, holdes der tirsdag den 28. maj 2019, kl. 19 et informationsforedrag om helbredelse ad naturlig vej gennem Bruno Grönings lære.

10Solrød deler ud af fællesskabet

16-05-2019
Eleverne vil omsætte deres inspiration og gode tanker til praksis.

Stadig ledige pladser på HF

16-05-2019
Overvejer du en 2-årig HF på Solrød Gymnasium? Og ved du ikke helt, hvad det er? Så ring på 56 18 40 00 og aftal et besøg ud fra dine personlige behov. Måske kan du starte allerede til sommer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online