Personligt brev fra SG-lærer til tidligere elever efter Gammel-elev-fest

15. april 2019

Det er altid spændende at møde gamle bekendte og få fulgt op på, hvordan det går dem i deres liv. Når det så sker på den sidste fredag i marts, hvor SG holder Gammel G-fest, så drejer det sig for mig som underviser om bekendte, der også er mine tidligere elever.

Det er altid en stor fornøjelse at møde de energiske unge fra de seneste årgange og blive opdateret på deres nutidssituation og deres seneste uddannelsesmæssige beslutninger. Så hører man håbet i stemmerne, lige meget om de er kommet i gang på uni eller lige har besluttet at følge ingeniør-drømmen på DTU.

De lidt ældre 5 års jubilarer er heldigvis også godt på vej. Der skrives på specialer eller arbejdes i det første rigtige job, mens der også er gang i bryllupper og de første graviditeter. Alle de tidligere elever roser og anerkender ens indædte indsats omkring det faglige, sociale og pædagogiske gennem deres tid på gymnasiet, hvilket altid varmer en lærers hjerte, selvom nogle af dem først har indset det, lidt efter deres hue blev sat på og fejret med champagne.


En særlig oplevelse var det i år at møde ”mine” 10 års jubilarer, der kom med stort fremmøde og højt humør. På en dag, hvor de holdt lidt fri fra deres aktuelle livsalder med børn, job og dagligdagens ansvar, fortalte de livligt alle røverhistorierne fra dengang og glemte efter en kort stund de forgangne 10 år, der forsvandt som dug for solen. Jeg husker dem som en nysgerrig, reflekterende og udviklingsparat klasse, hvilket skinnede igennem i løbet af aftenens lange og inspirerende snak.

Som underviser er det fortsat fantastisk at være så privilegeret at opleve unge mennesker vokse menneskeligt, dannelsesmæssigt og fagligt gennem deres gymnasieår, selvom jeg nu har været her i snart 24 år. Samtidigt er det skønt at følge med i de ”gamle” elevers efterfølgende oplevelser og videreudvikling, fortalt i brudstykker mellem musik, omfavnelser og festen.


Tak for alle de udfordringer, I gav mig undervejs!


Flemming L. Hansen


Flere artikler

Fritid i Solrød

22-08-2019
Udstilling gennem centergaden med kommunens fritidstilbud. Kom og bliv inspireret til din egen eller børnenes kommende efterårssportsgren / aktivitet.

Ren Natur i Solrød

22-08-2019
Klimaet og forurening er det øverste punkt på dagsorden i alle sammenhænge - nu også i SOLRØD TAEKWONDO.

Natsport i Havdruphallen

22-08-2019
Vi kører på igen med Natsport i Havdruphallen, hvor du på udvalgte fredage henover året kan hænge ud til fredagshygge og dyrke sport til ud på natten. Der bliver spillet basket, hockey, volley, badminton, indefodbold og meget, meget mere!

Tania anmelder:

22-08-2019
To bøger om psykiatriske forløb, som er rå, ærlige og hamrende godt skrevet.

Ny butik åbner med tøj til mænd i alle størrelser

22-08-2019
Fredag den 30. august 2019 åbner den nye herretøsbutik Saxkjær & Aamann i WAVES i Greve. Her kan mænd i alle aldre og størrelser klædes på fra top til tå med moderne tøj helt op til størrelse 8 x XL. Kunderne kan samtidig nyde en drik i loungen og få tips af en personlig stylist.

Solrød Ballroom satte byen på landkortet

22-08-2019
Solrød Ballroom inviterede til danseworkshop i Solrødhallerne søndag d. 18. august.

Info-møde om Efterskoler på Solrød Gymnasium

19-08-2019
Vær klædt på inden du vælger efterskole eller en fri fagskole

James Sampson og Gry i Solrød Center

19-08-2019
Fyraftens Fredag 30. august kl. 16 – 18 med hele 2 koncerter – James Sampson Og Gry med Grandprixshow.

Gokart-sæsonen er startet for fuldt drøn i UngSolrød

19-08-2019
UngSolrød starter en ny sæson med ræs

Digital læseliste: Vandring i litteraturen

19-08-2019
Rejser og vandring er et ældgammelt motiv i litteraturen


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online