Affaldsindsamling på Sydkystens Privatskole

11. april 2019

Sydkystens Privatskole har samlet affald i omegnen af skolen, langs veje og stier, både til og fra S-toget, omkring Aldi, oppe på kælkebakken, rundt i kvartererne og ned mod stranden.

Det skortede ikke på affald.  Værst var det på P-pladsen som skolen deler med Birkebo børnehave. Flere poser fyldt med noget, der ligner byggeaffald, masser af tom mademballage, drikkekrus, flasker og meget andet. Kønt at se på er det bestemt ikke, når forældrene kommer for at aflevere børn til børnehave, skole og SFO.  Desværre varer det sjældent længe efter oprydningen, før der igen bliver smidt både poser med affald og affald. 


Oppe langs den ene sti fandt vi en saddelløs cykel, ude ved stranden lå en stor vasketøjskurv på et åben stykke bag en masse villaer og på bakken fandt vi en tom grøn plastikkasse til mælk. 

Modsat søndagen, hvor den store landsindsamling var, hvor vinden susede om ørene, var vejret mildt og lunt og lige til at være ude.  Eleverne gik op i indsamlingen med liv og sjæl, men syntes godt nok, at meget af det var rigtig klamt. 

Det gjaldt især de cigaretskod, som Danmarks Naturfredningsforening har bedt alle indsamlere om at tælle. 


Og ulækkert var det at fokusere på.  På stien langs stationen varede det ikke længe at samle hundrede op, da de lå strøet langs stien i en lind strøm.  Det gjaldt også flere af de andre gangstier i området, på græsset uden for bygninger, hvor der helt sikkert skulle være røgfrit og ved busstoppesteder og p-pladser.  De lidt større klasser havde konkurrence om, hvem der kunne samle flest. Godt nok vidste vi, at der var mange, men vi blev alligevel meget overraskede, da tallet sneg sig op over 7500

Ud over cigaretskodder indsamlede omkring 250 kg affald. I den forbindelse kan det nævnes, at vi glædeligt nok ikke fandt affald nede på stranden, hvor der står fine store affaldsspande.


Eleverne lærer fortsat om affaldshåndtering, så forhåbentlig når vi en dag til det punkt, hvor det ikke længere er nødvendigt at indsamle det årligt.  Samtidig bliver de forberedt på at deltage i mere sortering og lærer om genbrug af materialerne for at modvirke fremtidig mangel på de råvarer, der bruges til fremstilling af dåser, plastik og glas.


Flere artikler

Ny udstilling på Solrød Bibliotek

23-05-2019
En dåse suppe som inspiration

Voksenkræmmermarked i Solrød Center

23-05-2019
Husk der er voksenkræmmermarked i Solrød Center, her på lørdag d. 25. maj.

Tømrerfirmaet Sten Jensen flytter fra Karlslunde til Greve for at vækste

23-05-2019
Tømrerfirmaet Sten Jensen på Kildegangen 7 i Karlslunde skal flytte til Korskildemark 4 i Greves industrikvarter Greve Main tæt ved motorvejen. Her får det administrative personale og håndværkerne mere plads. Det glæder alle sig til, fortalte ejer og daglig leder Rene Eichhorst til gæsterne fra Greve Kommune, da han lagde hus til et virksomhedsbesøg i Karlslunde.

Borgermøde om Ring 5 Syd

20-05-2019
Tirsdag den 28. maj kl. 19:00 i Jersie Forsamlingshus

Gadeidrættens dag i Solrød

20-05-2019
Her kan du læse mere om gadeidrættens dag i Solrød, som finder sted d. 25. maj ved Solrød Gl. Skole.

Børnevalg 2019

20-05-2019
Bliver det et "Nej til numsekløe" eller "Ja til superkræfter"? Du kan stemme på din favorit på biblioteket.

Konservative i Solrød omdeler i disse dage valgavisen

20-05-2019
I valgavisen kan du f.eks. læse om alle kandidaterne, mærkesagerne osv.

Informationforedrag i Køge om helbredelse ad naturlig vej gennem Bruno Grönings lære – en byggesten i fremtidens lægevidenskab

20-05-2019
I Køge, Ravnsborghallen, Ravnsborgvej 3, holdes der tirsdag den 28. maj 2019, kl. 19 et informationsforedrag om helbredelse ad naturlig vej gennem Bruno Grönings lære.

10Solrød deler ud af fællesskabet

16-05-2019
Eleverne vil omsætte deres inspiration og gode tanker til praksis.

Stadig ledige pladser på HF

16-05-2019
Overvejer du en 2-årig HF på Solrød Gymnasium? Og ved du ikke helt, hvad det er? Så ring på 56 18 40 00 og aftal et besøg ud fra dine personlige behov. Måske kan du starte allerede til sommer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online