Jeg burde også...

Kender du de her tanker: Jeg burde se at få... Jeg kunne jo også lige... man skulle jo egentlig holde op med... eller begynde på...

Det er så ukonkret og langt fra en handling. Disse tanker fodrer konstant en følelse af skyld,  ikke at gøre det godt nok eller være bagud med opgaverne.

Resultatet er at de udmatter dig og stresser dig og får dig til at føle at, du ikke er god nok.
Min erfaring siger at ordene: kunne, burde, skulle, stammer fra nogen andre end dig selv. Oftest er de resultatet af en opdragelse eller norm, man har med sig fra sin barndom.  Når jeg spørger mine klienter, hvorfor gør du ikke det, du synes du kunne, skulle eller burde, så er svaret næsten altid, at det er der ikke tid til. Det vil sige, det er ikke noget, de selv finder så vigtigt, men snarere noget der ville være pænt eller godt at gøre. Det du selv har prioriteret kendetegnes nemlig ved ordet vil.Værktøjet kommer her:
Hver gang du hører dig selv sige noget med ordene: kunne, skulle eller burde så afslut tankerækken med: siger hvem? Hvis svaret er nogen andre end dig selv f.eks din mor eller din far, så spørg dig selv om du stadig skal leve efter deres regler og værdier, eller om du har lov til at lave dine egne. Vil du have det ligesom de har det, så er det nok værd at overveje, men hvis du ikke vil, så er der ingen grund til at fortsætte.

Prøv det, det virker. www.birgitfriis.dk Flere artikler

Får du den anerkendelse du fortjener?

Efter at have talt med mange klienter om lige dette emne, kan jeg konkludere, at der måske er en helt naturlig forklaring på det, hvis du ikke får det.

Tag kontrollen over din frygt

Er bange for at miste dit job eller ikke få et nyt? Er du bange for at blive syg? Er du bange for at blive bange?

Er du træt af at være utilfreds?

Der er ikke god energi i at være utilfreds og alligevel er der rigtig mange der er det.

Tager du FOR meget ansvar?

Det at tage ansvar er en højt skattet disciplin både i arbejdslivet og i privatlivet. Når vi alle tager ansvar, kan vi løfte i flok, og gøre mere på kortere tid i en bedre kvalitet.

Stræber du efter det perfekte?

Jeg møder ofte klienter med det inderlige ønske om at være perfekte. De ønsker at kunne gå forrest og vise vejen. Levere den bedste præstation i alt, hvad de foretager sig.

Har du svært ved at falde i søvn fordi du spekulerer?

Køb en lille bog. Hver aften inden du går i seng, så skriver du 3 ting, som der er gået godt i dag.

Er du træt af at være pleaser?

Det er godt at være hjælpsom, men pleaseri og behagesyge er usundt. Det ødelægger dit indre arbejdsklima og din selvrespekt smuldrer.

Hvor ville jeg ønske

Jeg hører ofte folk sige:'' jeg ville ønske at mine kære ville høre hvad jeg siger. Jeg vil jo kun deres bedste''.

Stressfri december

December er en skøn måned med mange forventninger både til os selv og til andre. Vi har så mange gode intentioner, men pludselig tager præstationerne og mængden af opgaver over, og hyggen og glæden forsvinder.

Findes der et værktøj mod bekymringer?

Ja da, som Business Coach i IBM gennem mere end 10 år, har jeg set det virke - ikke på en enkelt medarbejder eller chef, men på rigtig mange.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online