100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14. februar 2019

Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 60,83 % i Solrød Kommune. Det er nogle flere end de 56,3 %, der stemte på landsplan. Jeg håber dog, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.


Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge. 


Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.
Det Nordlige Strandområde i front

I Solrød går borgerne mere op i europæisk demokrati end gennemsnittet i Danmark. Men inden for kommunegrænsen er der forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene ved sidste EU-valg.


Valgstedet Det Nordlige Strandområde lå i spidsen med en stemmeprocent på 61,50 %, mens Det Sydlige Strandområde fulgte lige efter med 61,08 %. Havdrup lå på 59,23 %. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?


Det er fantastisk, at folk i Solrød engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.


For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 %, der stemmer ved folketingsvalg. 
Denne gang stemmer jeg

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en førstegangsvælger? 


På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med alle dem, du kender.


Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.


Min drøm er, at alle gør det at stemme til noget hyggeligt, hvor gamle og unge tager hinanden under armen og får brugt deres stemme.


Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Solrød, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.


Af Anne Mette Vestergaard, chef for Europa-Parlamentet i Danmark


Flere artikler

LOPPEMARKED i Solrød Landsby – en tradition

18-07-2019
Så er det igen tid til loppemarked i Solrød Landsby

50 år siden månelandingen: Anders And hylder Neil Armstrong og Buzz Aldrin

18-07-2019
Den 18. juli udkommer et særligt månenummer af Anders And-bladet. Her drager Anders And, onkel Joakim og Georg Gearløs nemlig til Månen for at genstarte dens kredsløb om Jorden. Historiens danske tekster er forfattet af Heidi Skriver Olsen, som – med marketingchef Gitte Hoffmann Hansens ord – giver det danske sprog "en vitaminindsprøjtning i form af sine nye, sjove og forunderlige udtryk".

Politiet følger op på borgernes tryghed

18-07-2019
Siden årsskiftet har Midt- og Vestsjællands Politi fulgt op med over 1000 tryghedsskabende henvendelser til borgere, der på den ene eller anden måde har haft kontakt til politiet.

Strandsiden er udkommet

18-07-2019
Solrød Strands Grundejerforening

Seneste nyt fra Tatakau

18-07-2019
Her kan du se seneste nyt fra Tatakau Karate Solrød.

Rikke anbefaler: Min muse

18-07-2019
Et mystisk maleri er omdrejningspunktet for et drama mellem tre kvinder, hvis skæbner bindes sammen henover flere årtier. En storslået fortælling, der har alt hvad hjertet kan begære af drama, historie, kærlighed og spænding.

Ny inspirationsside

18-07-2019
Solrød Bibliotek har fået en ny inspirationsside, hvor du kan lade dig inspirere af bibliotekets anbefalinger, boglister, emnelister, film osv.

Sjov Sommer 2019 - Marbling Art

18-07-2019
Med farver og penslestrøg i vand kan du lære at lave de flotteste farverige marmorede mønstre på dit helt eget kunstværk. For 0.-7. klasser.

Oplev det rige fugleliv ved Staunings Ø

15-07-2019
Kom og lad os nyde den danske sommer på en dejlig tur til den fredede del af Staunings Ø

Find og reserver varer fra sofaen via WAVES App

15-07-2019
Click & Collect er en ny service, hvor kunderne hurtigt, nemt og bekvemt kan finde og reservere varer online fra butikkerne i shoppingcentret WAVES i Greve – lige når det passer dem. Når kunderne har modtaget en kvittering på, at en vare er pakket og klar, kan den afhentes i butikken inden for max 48 timer. Hermed får kunderne fordele fra både on- og offline shopping.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online