100 dage til EU-valget: Solrød godt over landsgennemsnittet

14. februar 2019

Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også Solrøds borgere skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 60,83 % i Solrød Kommune. Det er nogle flere end de 56,3 %, der stemte på landsplan. Jeg håber dog, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.


Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge. 


Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.
Det Nordlige Strandområde i front

I Solrød går borgerne mere op i europæisk demokrati end gennemsnittet i Danmark. Men inden for kommunegrænsen er der forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene ved sidste EU-valg.


Valgstedet Det Nordlige Strandområde lå i spidsen med en stemmeprocent på 61,50 %, mens Det Sydlige Strandområde fulgte lige efter med 61,08 %. Havdrup lå på 59,23 %. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?


Det er fantastisk, at folk i Solrød engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.


For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 %, der stemmer ved folketingsvalg. 
Denne gang stemmer jeg

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en førstegangsvælger? 


På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med alle dem, du kender.


Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.


Min drøm er, at alle gør det at stemme til noget hyggeligt, hvor gamle og unge tager hinanden under armen og får brugt deres stemme.


Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Solrød, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.


Af Anne Mette Vestergaard, chef for Europa-Parlamentet i Danmark


Flere artikler

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.

Christian fra Solrød med i Løvens Hule

18-01-2021
Christian Koch bor i Solrød og er partner i Ren Cykel som var med i Løvens Hule. Deres slogan er: Ren Cykel – ren køreglæde!

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland

Knallertkørekort april / maj 2021

14-01-2021
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Vær med i den store læsedyst for familier!

14-01-2021
Sæt turbo på læsningen med Læsesporets store læsedyst for familier - der er en boggave på højkant til de flittige læsere!

Bestil en bogpose to-go!

14-01-2021
Du kan nu bestille en stak billedbøger, en masse krimier eller noget helt tredje og hente på udvalgte tidspunkter!

Virtuelt åbent hus på Solrød Gymnasium

11-01-2021
Den 20. januar kl. 19 livestreamer vi vores ÅBENT HUS for første gang nogensinde. Sæt dig derfor godt tilrette i sofaen, når vi fører dig rundt på skolen til en række spændende faglige universer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online